ATF2-IN2P3-KEK kick-0ff meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome, any comment on practical matters

Monday, 9 October 2006 09:00 (10 minutes)

Presenter: Ms JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: Introductory session I

Contribution ID: 2 Type: not specified

Status of ATF2-project, including update on schedule and funding situation

Monday, 9 October 2006 09:35 (25 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: Introductory session I

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

Motivation for this meeting, overview of planned IN2P3 contribution, organisation

Monday, 9 October 2006 10:25 (20 minutes)

Presenter: Dr BAMBADE, Philip (LAL, Orsay)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Introductory session II}$

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Possible UK and other EU contributions to ATF2

Monday, 9 October 2006 10:45 (15 minutes)

Presenter: Dr BLAIR, Grahame (RHUL)

Session Classification: Introductory session II

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Halo simulation in ATF extraction line

Monday, 9 October 2006 13:30 (25 minutes)

Presenter: Dr DEACON, Lawrence (RHUL)

Session Classification: Background Evaluation

Contribution ID: 6 Type: not specified

Planned GEANT4 developments at LLR for ATF2

Monday, 9 October 2006 13:55 (25 minutes)

Presenter: Dr VERDERI, Marc (LLR)

Session Classification: Background Evaluation

Contribution ID: 7

Type: not specified

Backgrounds from beam losses in the ILC extraction line, setup BDSIM on GRID

Monday, 9 October 2006 14:20 (25 minutes)

Presenter: Dr DADOUN, Olivier (LAL Orsay)

Session Classification: Background Evaluation

Contribution ID: 8 Type: not specified

Background study at ILC-IR

Monday, 9 October 2006 14:45 (25 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: Background Evaluation

Discussion

Contribution ID: 9 Type: not specified

Discussion

Monday, 9 October 2006 15:10 (20 minutes)

Session Classification: Background Evaluation

Contribution ID: 10 Type: not specified

Status of general layout around IP

Monday, 9 October 2006 16:00 (25 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: FD support and IP layout

Contribution ID: 11 Type: not specified

Support system of Shintake monitor

Monday, 9 October 2006 16:25 (25 minutes)

Presenter: Dr KUME, Tatsuya (KEK)

Session Classification: FD support and IP layout

Contribution ID: 12 Type: not specified

Status of FD magnets and data on FFTb supports for FD quadrupoles

Monday, 9 October 2006 16:50 (25 minutes)

Presenter: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC)

Session Classification: FD support and IP layout

Contribution ID: 13 Type: not specified

Overview of LAPP contribution to ATF2 and latest information in CERN table capabilities

Monday, 9 October 2006 17:15 (25 minutes)

Presenter: Ms JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: FD support and IP layout

Discussion

Contribution ID: 14 Type: not specified

Discussion

Monday, 9 October 2006 17:40 (20 minutes)

Session Classification: FD support and IP layout

Contribution ID: 15 Type: not specified

New beam size monitor at IP

Tuesday, 10 October 2006 09:00 (25 minutes)

Presenter: Dr URAKAWA, Junji (KEK)

Session Classification: Instrumentation session

Contribution ID: 16 Type: not specified

Status of IP-BPM R&D

Tuesday, 10 October 2006 09:25 (25 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: Instrumentation session

Contribution ID: 17 Type: not specified

Status of Shintake monitor development

Tuesday, 10 October 2006 09:50 (25 minutes)

Presenter: Dr KUME, Tatsuya (KEK)

Session Classification: Instrumentation session

Contribution ID: 18 Type: not specified

Experience with the Gas Ionisation Beam Size Measurement at FFTB

Tuesday, 10 October 2006 10:15 (25 minutes)

Presenter: Dr PUZO, Patrick (LAL)

Session Classification: Instrumentation session

Contribution ID: 19 Type: not specified

Discussion, including articulation of commissioning plan for instrumentation and beam line

Tuesday, 10 October 2006 10:45 (15 minutes)

Session Classification: Instrumentation session

Contribution ID: 20 Type: not specified

Support and alignment system for non FD magnets

Tuesday, 10 October 2006 11:25 (20 minutes)

Presenter: Dr SUGAHARA, Ryuhei (KEK)

Session Classification: FD support and stabilisation I

Contribution ID: 21 Type: not specified

Active stabilization of Q magnets at ILC

Tuesday, 10 October 2006 11:45 (20 minutes)

Presenter: Dr SUGAHARA, Ryuhei (KEK)

Session Classification: FD support and stabilisation I

Contribution ID: 22 Type: not specified

Update on CERN table frequency response to vibrations

Tuesday, 10 October 2006 12:05 (20 minutes)

Presenter: Ms JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: FD support and stabilisation I

Contribution ID: 23 Type: not specified

Phase monitor of interference at Shintake monitor

Tuesday, 10 October 2006 12:25 (20 minutes)

Presenter: Dr KUME, Tatsuya (KEK)

Session Classification: FD support and stabilisation I

Contribution ID: 24 Type: not specified

Discussion of relative stabilisation of FD and Shintake interference pattern

Tuesday, 10 October 2006 12:45 (15 minutes)

Session Classification: FD support and stabilisation I

Contribution ID: 25 Type: not specified

Update on strategy for ATF2 commissioning, planned CERN participation

Tuesday, 10 October 2006 14:30 (35 minutes)

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Optics tuning and commissioning

Contribution ID: 26 Type: not specified

Update on tuning studies for the ILC and application to ATF2

Tuesday, 10 October 2006 15:05 (20 minutes)

Presenter: Dr JONES, James (ASTEC)

Session Classification: Optics tuning and commissioning

Contribution ID: 27 Type: not specified

Discussion of issues for optical tuning, planned contributions at LAL

Tuesday, 10 October 2006 15:25 (20 minutes)

Presenter: Dr BAMBADE, Philip (LAL Orsay)

Session Classification: Optics tuning and commissioning

Contribution ID: 28

Type: not specified

Discussion on commissioning strategy preparation through simulation, priorities at LAL and elsewhere and coordination of activities

Tuesday, 10 October 2006 15:45 (15 minutes)

Session Classification: Optics tuning and commissioning

Contribution ID: 29 Type: not specified

Investigation shortening of FFTB mechanical supports for FD quadrupoles

Wednesday, 11 October 2006 09:00 (25 minutes)

Presenter: Dr GEFFROY, Nicolas (LAPP)

Session Classification: FD hardware pending questions I

Contribution ID: 30 Type: not specified

Overview of possible layout of all planned elements on CERN table, proposed schedule for 2007

Wednesday, 11 October 2006 09:25 (25 minutes)

Presenter: Ms JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: FD hardware pending questions I

Contribution ID: 31 Type: not specified

Design/Production/Transport of FD magnets/supports to KEK including some via LAPP

Wednesday, 11 October 2006 09:50 (25 minutes)

Presenter: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC)

Session Classification: FD hardware pending questions I

Discussion

Contribution ID: 32 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 11 October 2006 10:15 (25 minutes)

Session Classification: FD hardware pending questions I

Contribution ID: 33 Type: not specified

Concluding remarks and summary perspective for collaboration on ATF2 and development of IN2P3 effort

Wednesday, 11 October 2006 15:30 (15 minutes)

Presenter: Dr BAMBADE, Philip (LAL Orsay)

Session Classification: Closing session

Final comment

Contribution ID: 34 Type: not specified

Final comment

Wednesday, 11 October 2006 15:45 (15 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: Closing session

Contribution ID: 35 Type: not specified

ATF2 project in the ATF international collaboration, including coordination issues

Monday, 9 October 2006 09:10 (25 minutes)

Presenter: Dr URAKAWA, Junji

Session Classification: Introductory session I