## **Review of US Program for Detector R&D for the ILC**

# **Report of Contributions**

**Executive Session** 

Contribution ID: 0

Type: not specified

#### **Executive Session**

*Tuesday, 19 June 2007 08:30 (30 minutes)* 

Introduction

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### Introduction

Tuesday, 19 June 2007 09:05 (55 minutes)

- LCDRD history, WWS coordination, physics drivers for detectors, detector concepts, roadmap

**Presenter:** BRAU, Jim (U. Oregon)

Vertex detection

Contribution ID: 2

Type: not specified

#### **Vertex detection**

Tuesday, 19 June 2007 10:00 (40 minutes)

**Presenter:** LIPTON, Ronald (Fermilab)

PFA Jet energy measurements

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### **PFA Jet energy measurements**

Tuesday, 19 June 2007 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** XIA, Lei (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Morning Session Day 1

Hadron calorimetry

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### Hadron calorimetry

*Tuesday, 19 June 2007 11:30 (40 minutes)* 

Presenter: WHITE, Andy (University of Texas at Arlington)Session Classification: Morning Session Day 1

Compensating calorimetry

Contribution ID: 5

Type: not specified

### **Compensating calorimetry**

Tuesday, 19 June 2007 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** HAUPTMAN, John (Iowa State)

EM calorimetry

Contribution ID: 6

Type: not specified

#### **EM** calorimetry

Tuesday, 19 June 2007 13:45 (30 minutes)

**Presenter:** FREY, Raymond (University of Oregon)

Gaseous tracking

Contribution ID: 7

Type: not specified

#### **Gaseous tracking**

Tuesday, 19 June 2007 14:15 (30 minutes)

Presenter: PETERSON, Daniel (Cornell)

Silicon tracking

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### Silicon tracking

*Tuesday, 19 June 2007 14:45 (30 minutes)* 

**Presenter:** NELSON, Timothy (SLAC)

Muon detection and particle ID

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### **Muon detection and particle ID**

*Tuesday, 19 June 2007 15:45 (30 minutes)* 

**Presenter:** KARCHIN, Paul (Wayne State University) **Session Classification:** Afternoon Session Day 1 Review of US Pr ··· / Report of Contributions

LEP - beamline measurements

Contribution ID: 10

Type: not specified

#### LEP - beamline measurements

Tuesday, 19 June 2007 16:15 (30 minutes)

**Presenter:** HILDRETH, Michael (University of Notre Dame) **Session Classification:** Afternoon Session Day 1

**Executive Session** 

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### **Executive Session**

Tuesday, 19 June 2007 16:45 (1h 30m)

Test Beams

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### **Test Beams**

Wednesday, 20 June 2007 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** YU, Jaehoon (University of Texas at Arlington)

Software Development

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### Software Development

Wednesday, 20 June 2007 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** GRAF, Norman (SLAC)

R&D Plan

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### **R&D** Plan

Wednesday, 20 June 2007 09:30 (1 hour)

**Presenter:** WEERTS, Harry (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Morning Session Day 2

Breakout Session

Contribution ID: 16

Type: not specified

#### **Breakout Session**

Wednesday, 20 June 2007 11:15 (1 hour)

detailed conversations between consultants and participants. Rooms: F253, H220, E356, F240 and F108.

General Discussion

Contribution ID: 17

Type: not specified

#### **General Discussion**

Wednesday, 20 June 2007 10:30 (15 minutes)

**Executive Session** 

#### Contribution ID: 18

Type: not specified

#### **Executive Session**

Wednesday, 20 June 2007 13:00 (1 hour)

Closeout

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### Closeout

Wednesday, 20 June 2007 14:00 (1 hour)

Welcome

Contribution ID: 21

Type: not specified

#### Welcome

*Tuesday, 19 June 2007 09:00 (5 minutes)* 

**Presenter:** WEERTS, Harry (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Morning Session Day 1