EUDET Annual Meeting 2007

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome

Tuesday, 9 October 2007 09:10 (15 minutes)

Presenter: Mr VIDEAU, Henri (LLR-Ecole polytechnique)

Session Classification: Plenary Session 1, Opening (chairman: Leif Joensson)

Contribution ID: 3 Type: not specified

The ILC detector roadmap

Tuesday, 9 October 2007 09:25 (30 minutes)

Presenter: Mr RICHARD, Francois (LAL Orsay)

Session Classification: Plenary Session 1, Opening (chairman: Leif Joensson)

News on FP7

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

News on FP7

Tuesday, 9 October 2007 09:55 (30 minutes)

Presenter: LARSEN, Gerburg (European Commission)

Session Classification: Plenary Session 1, Opening (chairman: Leif Joensson)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Management and TA report

Tuesday, 9 October 2007 10:25 (30 minutes)

Presenter: MNICH, Joachim (Deutsches Elektronen Synchrotron (DESY))

Session Classification: Plenary Session 1, Opening (chairman: Leif Joensson)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Report from ESAB

Wednesday, 10 October 2007 11:00 (20 minutes)

Presenter: MÜLLER, Thomas (Karlsruhe University)

Session Classification: Plenary Session 6, Conclusion (chairman: Henri Videau)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Summary and Outlook, FP7 discussion

Wednesday, 10 October 2007 11:20 (40 minutes)

Presenter: MNICH, Joachim (Deutsches Elektronen Synchrotron (DESY))

Session Classification: Plenary Session 6, Conclusion (chairman: Henri Videau)

EUDET Annual · · · / Report of Contributions

(no title)

Contribution ID: 8 Type: not specified

(no title)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Proposal and approval of time schedule for Annual Report 2007

Monday, 8 October 2007 18:30 (5 minutes)

Presenter: MNICH, Joachim (DESY)

Session Classification: Institution Board

EUDET Annual \cdots / Report of Contributions

Agenda

Contribution ID: 10 Type: not specified

Agenda

Contribution ID: 11 Type: not specified

Approval of the agenda

Monday, 8 October 2007 18:00 (5 minutes)

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 12 Type: not specified

(Re-)election of IB chair for 2008/09

Monday, 8 October 2007 18:05 (5 minutes)

Proposal is to re-elect Leif If you have other proposals please send it to JM

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 13 Type: not specified

Election JRA1 coordinator (as of January 2008)

Monday, 8 October 2007 18:10 (5 minutes)

Proposal is to elect Ingrid Gregor If you have other proposals please send it to JM or Leif

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 14 Type: not specified

Status Annual Report 2006

Monday, 8 October 2007 18:20 (10 minutes)

Presenter: MNICH, Joachim

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 15 Type: not specified

Status of and plans for EUDET

Monday, 8 October 2007 18:35 (10 minutes)

Presenter: JÖNSSON, Leif

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 16 Type: not specified

Discussion on plans for FP7

Monday, 8 October 2007 18:45 (20 minutes)

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 17 Type: not specified

Approval of new associates

Monday, 8 October 2007 18:15 (5 minutes)

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 18 Type: not specified

Venue & date Annual Meeting 2008

Monday, 8 October 2007 19:05 (5 minutes)

Proposal/offer NIKHEF
Other proposals or host offers please send to JM or Leif

Session Classification: Institution Board

AOB

Contribution ID: 19 Type: not specified

AOB

Monday, 8 October 2007 19:10 (5 minutes)

Session Classification: Institution Board

Introduction

Contribution ID: 20 Type: not specified

Introduction

Monday, 8 October 2007 09:30 (20 minutes)

Presenter: HAAS, Tobias (Unknown)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 21 Type: not specified

Testbeam results

Monday, 8 October 2007 09:50 (20 minutes)

Primary author: ROLOFF, Philipp (DESY)

Presenter: ROLOFF, Philipp (DESY)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 22 Type: not specified

DEPFET testbeam results

Monday, 8 October 2007 10:10 (20 minutes)

Presenter: REUEN, Lars (University of Bonn)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 23 Type: not specified

Status of Analysis Software

Monday, 8 October 2007 10:30 (20 minutes)

Primary author: BULGHERONI, Antonio (INFN)

Presenter: BULGHERONI, Antonio (INFN)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Status of DAQ

Contribution ID: 24 Type: not specified

Status of DAQ

Presenter: CORRIN, Emlyn

Contribution ID: 25 Type: not specified

Status of DAQ

Monday, 8 October 2007 11:15 (20 minutes)

Presenter: CORRIN, Emlyn (DPNC - Université de Geneve)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 26 Type: not specified

Status of R/O Electronics (EUDRB)

Monday, 8 October 2007 11:35 (20 minutes)

Presenter: BOZZI, Concezio (INFN Ferrara)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 27 Type: not specified

Status of MimoTel Sensors

Monday, 8 October 2007 11:55 (20 minutes)

Presenter: DULINSKI, Wojciech

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 28 Type: not specified

Status of mechanics, cooling and infrastructure

Monday, 8 October 2007 12:15 (20 minutes)

Presenter: GREGOR, Ingrid (Deutsches Elektronen Synchrotron (DESY))

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 29 Type: not specified

Status of TLU

Monday, 8 October 2007 12:35 (20 minutes)

Presenter: CUSSANS, David (H.H. Wills Physics Laboratory - University of Bristol)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 30 Type: not specified

Field measurement of PCMAG

Monday, 8 October 2007 14:00 (20 minutes)

Presenter: FORMENTI, Fabio (CERN)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 31 Type: not specified

Preliminary results of the PCMAG field map

Monday, 8 October 2007 14:20 (20 minutes)

Primary author: GREFE, Christian (II. Institut fuer Experimentalphys. - Universitaet Hamburg)

Presenter: GREFE, Christian (Hamburg University)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 32 Type: not specified

MIMOSA5 studies

Monday, 8 October 2007 14:40 (20 minutes)

Presenter: Prof. ZARNECKI, Aleksander Filip (University of Warsaw)

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 33 Type: not specified

Next telescope chip

Monday, 8 October 2007 15:00 (20 minutes)

Presenter: WINTER, Marc (Institut de Recherches Subatomiques (IReS))

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 34 Type: not specified

DEPFET plans

Monday, 8 October 2007 15:20 (20 minutes)

Presenter: RUMMEL, Stefan (MPI Muenchen)

Session Classification: Parallel Session JRA1

EUDET Annual \cdots / Report of Contributions

ISIS plans

Contribution ID: 35 Type: not specified

ISIS plans

Monday, 8 October 2007 15:40 (20 minutes)

Presenter: HEATH, Helen

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 36 Type: not specified

Next Steps and Discussion

Monday, 8 October 2007 16:00 (15 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Parallel Session JRA1

Contribution ID: 37 Type: not specified

Demonstrator Status

Tuesday, 9 October 2007 14:00 (30 minutes)

Presenter: CORRIN, Emlyn (Universite de Geneve)

Session Classification: Plenary Session 3 JRA1 (chairman: Massimo Caccia)

Contribution ID: 38 Type: not specified

Testbeam Results

Tuesday, 9 October 2007 14:30 (30 minutes)

Presenter: BULGHERONI, Antonio (INFN)

Session Classification: Plenary Session 3 JRA1 (chairman: Massimo Caccia)

Contribution ID: 39 Type: not specified

Next Steps towards the final telescope

Tuesday, 9 October 2007 15:00 (30 minutes)

Presenter: GREGOR, Ingrid (Deutsches Elektronen Synchrotron (DESY))

Session Classification: Plenary Session 3 JRA1 (chairman: Massimo Caccia)

Contribution ID: 41 Type: not specified

Welcome Speech

Tuesday, 9 October 2007 09:00 (10 minutes)

welcome from the scientific director of École polytechnique, Michel Blanc

Presenter: BLANC(SCIENTIFIC DIRECTOR OF ECOLE POLYTECHNIQUE), Michel (Scientific di-

rector of Ecole polytechnique)

Session Classification: Plenary Session 1, Opening (chairman: Leif Joensson)

Contribution ID: 42 Type: not specified

News on the MICELEC microelectronics user service (NA2)

Monday, 8 October 2007 16:30 (10 minutes)

Primary author: MARCHIORO, Alessandro (CERN)

Co-author: CAMPBELL, Michael (CERN)

Presenter: CAMPBELL, Michael (CERN)

Session Classification: Electronics: common issues

Contribution ID: 43 Type: not specified

JRA3 developments

Monday, 8 October 2007 17:05 (15 minutes)

Primary author: DE LA TAILLE, Christoph

Presenter: DE LA TAILLE, Christoph

Session Classification: Electronics: common issues

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Requirements/ideas for a future gas detector pixel readout device

Monday, 8 October 2007 17:25 (15 minutes)

Primary author: CAMPBELL, Michael (CERN)

Co-author: LLOPART CUDIE, Xavier (CERN)

Presenter: CAMPBELL, Michael (CERN)

Session Classification: Electronics: common issues

Contribution ID: 45 Type: not specified

FCAL front end electronics

Monday, 8 October 2007 09:30 (25 minutes)

Presenter: IDZIK, M. (Cracow university of technology)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 46 Type: not specified

FCAL laser alignment system

Monday, 8 October 2007 09:55 (15 minutes)

Presenter: Dr ZAWIEJSKI, Leszek (Institute of Nuclear Physics PAN, Cracow, Poland)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

FCAL sensor tests

Monday, 8 October 2007 10:10 (20 minutes)

Presenter: SCHUWALOW, S. (DESY)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 48 Type: not specified

ECAL sensors

Monday, 8 October 2007 10:30 (20 minutes)

Presenter: CORNAT, Remi Jean Noel (Laboratoire de Physique Corpusculai re Clermont-Ferrand

(LPC) -)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 49 Type: not specified

ECAL mechanics

Monday, 8 October 2007 11:15 (15 minutes)

Presenter: ANDUZE, Marc (Ecole Polytechnique, Palaiseau, France)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 50 Type: not specified

HCAL electronics integration

Monday, 8 October 2007 12:10 (20 minutes)

Presenter: Mr REINECKE, Mathias (DESY)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 51 Type: not specified

HCAL calibration electronics

Monday, 8 October 2007 12:30 (15 minutes)

Presenter: POLAK, Ivo (Institute of Physics - Academy of Sciences of the Czech Republic)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 52 Type: not specified

HCAL scintillators and photo-sensors

Monday, 8 October 2007 11:50 (20 minutes)

Presenter: DANILOV, Mikhail (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP))

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 53 Type: not specified

FEE ASICs overview and ECAL PCBs

Monday, 8 October 2007 11:30 (20 minutes)

Presenter: FLEURY, Julien (LAL, Orsay, France)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 54 Type: not specified

DAQ and **DIF**

Monday, 8 October 2007 14:00 (15 minutes)

Presenter: HOMMELS, Bart (University of Cambridge)

Session Classification: Parallel Session JRA3

DIF controls

Contribution ID: 55 Type: not specified

DIF controls

Monday, 8 October 2007 14:15 (15 minutes)

Presenter: GOODRICK, Maurice (University of Cambridge, UK)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 56 Type: not specified

DIF-LDA interface and LDA hardware

Monday, 8 October 2007 14:30 (15 minutes)

Presenter: KELLY, Marc

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 57 Type: not specified

DIF Hardroc

Monday, 8 October 2007 14:45 (15 minutes)

Presenter: PRAST, Julie (LAPP, Annecy, France)

Session Classification: Parallel Session JRA3

DIF Spiroc

Contribution ID: 58 Type: not specified

DIF Spiroc

Monday, 8 October 2007 15:00 (15 minutes)

Presenter: Mr REINECKE, Mathias (DESY)

Session Classification: Parallel Session JRA3

DIF Skiroc

Contribution ID: 59 Type: not specified

DIF Skiroc

Monday, 8 October 2007 15:15 (15 minutes)

Presenter: CORNAT, Remi Jean Noel (Laboratoire de Physique Corpusculai re Clermont-Ferrand

(LPC) -)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 60 Type: not specified

Discussion on DIF standards

Monday, 8 October 2007 15:30 (20 minutes)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 61 Type: not specified

Discussion on FP7

Monday, 8 October 2007 15:50 (25 minutes)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 62 Type: not specified

FCAL task status report

Wednesday, 10 October 2007 09:00 (20 minutes)

Presenter: LOHMANN, Wolfgang (DESY Zeuthen)

Session Classification: Plenary Session 5 JRA3 (chairman: Gerald Eigen)

Contribution ID: 63 Type: not specified

DAQ task status report

Wednesday, 10 October 2007 09:20 (20 minutes)

Presenter: HOMMELS, Bart (University of Cambridge)

Session Classification: Plenary Session 5 JRA3 (chairman: Gerald Eigen)

Contribution ID: 64 Type: not specified

FEE task status report

Wednesday, 10 October 2007 09:40 (20 minutes)

Presenter: FLEURY, Julien (LAL Orsay)

Session Classification: Plenary Session 5 JRA3 (chairman: Gerald Eigen)

Contribution ID: 65 Type: not specified

ECAL task status report

Wednesday, 10 October 2007 10:00 (15 minutes)

Presenter: DE LA TAILLE, Christophe (Institut National de Physique Nucleaire... (IN2P3) - Univer-

site)

Session Classification: Plenary Session 5 JRA3 (chairman: Gerald Eigen)

Contribution ID: 66 Type: not specified

HCAL task status report

Wednesday, 10 October 2007 10:15 (15 minutes)

Presenter: SEFKOW, Felix (DESY)

Session Classification: Plenary Session 5 JRA3 (chairman: Gerald Eigen)

Contribution ID: 67 Type: not specified

Progress on TLU

Monday, 8 October 2007 16:30 (15 minutes)

Primary author: CUSSANS, david (university of Bristol)

Presenter: CUSSANS, david (university of Bristol)

Session Classification: Common DAQ issues

Contribution ID: 68 Type: not specified

JRA1 status

Monday, 8 October 2007 16:45 (15 minutes)

Primary author: CORRIN, Emlyn (Universite de Geneve)

Presenter: CORRIN, Emlyn (Universite de Geneve)

Session Classification: Common DAQ issues

JRA2 status

Contribution ID: 69 Type: not specified

JRA2 status

Monday, 8 October 2007 17:00 (15 minutes)

Primary author: MJORNMARK, Ulf (Lund)

Presenter: MJORNMARK, Ulf (Lund)

Session Classification: Common DAQ issues

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

JRA3 overview

Monday, 8 October 2007 17:15 (15 minutes)

Primary author: WARREN, Matthew (Departm.of Physics and Astronomy Univ.Coll.London - University C)

Presenter: WARREN, Matthew (Departm.of Physics and Astronomy Univ.Coll.London - University

Session Classification: Common DAQ issues

Contribution ID: 71 Type: not specified

Review of DAQ software

Monday, 8 October 2007 17:30 (15 minutes)

Primary author: WU, Tao (RHUL, London)

Presenter: WU, Tao (RHUL, London)

Session Classification: Common DAQ issues

Discussion

Contribution ID: 72 Type: not specified

Discussion

Monday, 8 October 2007 17:45 (15 minutes)

Session Classification: Common DAQ issues

Contribution ID: 73 Type: not specified

Integration issues around the TPC

Monday, 8 October 2007 09:35 (30 minutes)

Presenter: DEHMELT, Klaus (DESY)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Introduction

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Introduction

Monday, 8 October 2007 09:30 (5 minutes)

Presenter: TIMMERMANS, Jan (NIKHEF)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 75 Type: not specified

SiLC sensors for the LC-TPC

Monday, 8 October 2007 10:05 (15 minutes)

Presenter: BERGAUER, Thomas (OEAW Vienna)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 76 Type: not specified

SiLC electronics for the LC-TPC

Monday, 8 October 2007 10:20 (15 minutes)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 78 Type: not specified

TDC electronics for the **TPC**

Monday, 8 October 2007 12:05 (20 minutes)

Presenter: KAUKHER, Alexander (DESY/Rostock University)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 79 Type: not specified

Generic Si sensor R&D

Contribution ID: 80 Type: not specified

Generic Si sensor R&D for SITRA

Monday, 8 October 2007 12:25 (20 minutes)

Presenter: BERGAUER, Thomas (OEAW Vienna)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 81 Type: not specified

Electronics development for SITRA

Monday, 8 October 2007 12:45 (20 minutes)

Presenter: Mr GENAT, Jean-Francois (CNRS/IN2P3/LPNHE)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 82 Type: not specified

Alignment in SITRA

Contribution ID: 83 Type: not specified

Status motorised 3D table

Contribution ID: 84 Type: not specified

Test beam preparations SITRA/SiLC

Contribution ID: 85 Type: not specified

Status of the Bonn R&D activities for a pixel based TPC

Monday, 8 October 2007 15:55 (20 minutes)

Presenter: KILLENBERG, Martin (University Bonn)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 86 Type: not specified

TimePix results from recent tests at DESY

Monday, 8 October 2007 14:45 (25 minutes)

Presenter: RENZ, Uwe (University Freiburg)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 87 Type: not specified

Status of the CEA Saclay R&D activities on pixelised readout of TPC

Monday, 8 October 2007 15:10 (20 minutes)

Presenter: ATTIE, David (CEA Saclay)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 88 Type: not specified

Recent results with (discharge protected) Timepix + Ingrid gaseous detectors

Monday, 8 October 2007 15:30 (25 minutes)

Presenter: CHEFDEVILLE, Maximilien (NIKHEF Amsterdam)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 89 Type: not specified

Status report TPC task

Tuesday, 9 October 2007 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr DEHMELT, Klaus (DESY FLC)

Session Classification: Plenary Session 4 JRA2 (chairman: Takeshi Matsuda)

Contribution ID: 90 Type: not specified

Status report SITPC task

Tuesday, 9 October 2007 16:30 (30 minutes)

Presenter: TIMMERMANS, Jan (NIKHEF)

Session Classification: Plenary Session 4 JRA2 (chairman: Takeshi Matsuda)

Contribution ID: 91 Type: not specified

Status report SITRA task

Tuesday, 9 October 2007 17:00 (30 minutes)

Presenter: DOLEZAL, Zdenek (Charles University Prague)

Session Classification: Plenary Session 4 JRA2 (chairman: Takeshi Matsuda)

Contribution ID: 92 Type: not specified

The TPC fieldcage

Presenter: DIENER, Ralf (DESY)

Contribution ID: 93 Type: not specified

Electronics for the TPC

Monday, 8 October 2007 11:45 (20 minutes)

Presenter: JÖNSSON, Leif (Lund University)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 94 Type: not specified

Status motorised 3D table (SITRA)

Monday, 8 October 2007 14:25 (10 minutes)

Presenter: VILA ALVAREZ, Ivan (Instituto de Fisica de Cantabria, Grupo de Altas Energias - Cons)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 95 Type: not specified

Test beam preparations SITRA/SiLC

Monday, 8 October 2007 14:35 (10 minutes)

Presenter: Dr SAVOY-NAVARRO, Aurore (LPNHE-Paris/CNRS-IN2P3)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 96 Type: not specified

HCAL calibration studies

Monday, 8 October 2007 12:45 (15 minutes)

Presenter: EIGEN, Gerald (Department of Physics & Technology - University of Bergen)

Session Classification: Parallel Session JRA3

Contribution ID: 97 Type: not specified

Alignment in SITRA

Monday, 8 October 2007 14:00 (25 minutes)

Presenter: VILA ALVAREZ, Ivan (Instituto de Fisica de Cantabria, Grupo de Altas Energias - Cons)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 98 Type: not specified

The TPC fieldcage

Monday, 8 October 2007 11:15 (30 minutes)

Presenter: DIENER, Ralf (DESY)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 99 Type: not specified

Status and plans for the DAQ system

Monday, 8 October 2007 10:35 (20 minutes)

Presenter: MJORNMARK, Ulf (Lund)

Session Classification: Parallel Session JRA2

Contribution ID: 100 Type: not specified

JRA1: EUTelescope software

Monday, 8 October 2007 14:20 (20 minutes)

JRA1: EUTelescope software

Primary author: BULGHERONI, Antonio (INFN)

Presenter: BULGHERONI, Antonio (INFN)

Session Classification: Parallel Session NA2

Contribution ID: 101 Type: not specified

JRA2: MarlinTPC software

Monday, 8 October 2007 14:40 (20 minutes)

JRA2: MarlinTPC software

Primary author: KILLENBERG, Martin (University Bonn)

Presenter: KILLENBERG, Martin (University Bonn)

Session Classification: Parallel Session NA2

Contribution ID: 102 Type: not specified

The Eudet data reduction board (EUDRB) and its application to the JRA1 pixel telescope

Monday, 8 October 2007 16:45 (15 minutes)

Presenter: BOZZI, Concezio (INFN Ferrara)

Session Classification: Electronics: common issues

EUDET Annual · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 103 Type: not specified

JRA3: Calice software

Monday, 8 October 2007 15:00 (20 minutes)

JRA3: Calice software

Primary author: POESCHL, Roman

Presenter: POESCHL, Roman

Session Classification: Parallel Session NA2

Contribution ID: 104 Type: not specified

EUDET software framework

Monday, 8 October 2007 14:00 (20 minutes)

Primary author: GAEDE, Frank (DESY)

Presenter: GAEDE, Frank (DESY)

Session Classification: Parallel Session NA2

Contribution ID: 105 Type: not specified

EUDET software installation and releases

Monday, 8 October 2007 15:20 (20 minutes)

Primary author: Mr ENGELS, Jan (DESY)

Presenter: Mr ENGELS, Jan (DESY)

Session Classification: Parallel Session NA2

EUDET Annual \cdots / Report of Contributions

general discussion

Contribution ID: 106 Type: not specified

general discussion

EUDET Annual · · · / Report of Contributions

(no title)

Contribution ID: 107 Type: not specified

(no title)

Monte Carlo simulation and reconstruction

Presenter: GAEDE, Frank (DESY)

Contribution ID: 108 Type: not specified

Software status report of the LumiCal detector

Monday, 8 October 2007 15:40 (15 minutes)

Primary author: Dr PAWLIK, Bogdan

Presenter: Dr PAWLIK, Bogdan

Session Classification: Parallel Session NA2

Contribution ID: 109 Type: not specified

Diffuse Elastic Differential Cross-Section Model

Monday, 8 October 2007 15:55 (15 minutes)

Presenter: GRICHINE, Vladimir (P.N. Lebedev Institute of Physics (FIAN))

Session Classification: Parallel Session NA2

Contribution ID: 110 Type: not specified

discussion - common event display

Monday, 8 October 2007 16:30 (1 hour)

Presenter: DIENER, Ralf (DESY)

Session Classification: Common Software and Computing issues

Contribution ID: 111 Type: not specified

Report on Computing and Software Issues

Tuesday, 9 October 2007 11:30 (20 minutes)

Primary author: GAEDE, Frank (DESY)

Presenter: GAEDE, Frank (DESY)

Session Classification: Plenary Session 2 NA2 (chairman: Michael Danilov)

Contribution ID: 112 Type: not specified

Report on Computing and Software Issues

Contribution ID: 113 Type: not specified

Summary of Common Electronics Session

Tuesday, 9 October 2007 11:50 (20 minutes)

Primary author: LINSSEN, Lucie (CERN)

Presenter: LINSSEN, Lucie (CERN)

Session Classification: Plenary Session 2 NA2 (chairman: Michael Danilov)

Contribution ID: 114 Type: not specified

VALSIM Status: News from Geant4

Tuesday, 9 October 2007 12:30 (20 minutes)

VALSIM Status: News from Geant4

Primary author: GRICHINE, Vladimir (P.N. Lebedev Institute of Physics (FIAN))

Presenter: GRICHINE, Vladimir (P.N. Lebedev Institute of Physics (FIAN))

Session Classification: Plenary Session 2 NA2 (chairman: Michael Danilov)

Contribution ID: 115 Type: not specified

Summary of DAQ session

Tuesday, 9 October 2007 12:10 (20 minutes)

Primary author: CUSSANS, David (H.H. Wills Physics Laboratory - University of Bristol)

Presenter: CUSSANS, David (H.H. Wills Physics Laboratory - University of Bristol)

Session Classification: Plenary Session 2 NA2 (chairman: Michael Danilov)

Some Ideas...

Contribution ID: 116 Type: not specified

Some Ideas...

Monday, 8 October 2007 12:00 (20 minutes)

Presenter: DESCH, Klaus (University of Bonn)

Session Classification: Parallel Session NA2

EUDET Annual \cdots / Report of Contributions

Indroduction

Contribution ID: 117 Type: not specified

Indroduction

Short introduction to have a discussion basis.