Fifth ATF2 Project Meeting

Report of Contributions

Conventional facilities and const ...

Contribution ID: 0

Type: not specified

Conventional facilities and construction schedule

Friday, 21 December 2007 11:20 (5 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK) **Session Classification:** Summary Fifth ATF2 Proj $\ \cdots \ /$ Report of Contributions

Hardware devices for commissioning

Contribution ID: 1

Type: not specified

Hardware devices for commissioning

Friday, 21 December 2007 11:25 (5 minutes)

Presenter: WOODLEY, Mark (SLAC) **Session Classification:** Summary Fifth ATF2 Proj $\ \cdots \ /$ Report of Contributions

Instrumentation

Contribution ID: 2

Type: not specified

Instrumentation

Friday, 21 December 2007 11:30 (5 minutes)

Presenter: Mr MAY, Justin (SLAC) **Session Classification:** Summary

Magnet, mover and alignment

Contribution ID: 3

Type: not specified

Magnet, mover and alignment

Friday, 21 December 2007 11:35 (5 minutes)

Presenter: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC) **Session Classification:** Summary

Power supply

Contribution ID: 4

Type: not specified

Power supply

Friday, 21 December 2007 11:40 (5 minutes)

Presenter: LAM, Briant (SLAC)

Session Classification: Summary

FD support

Contribution ID: 5

Type: not specified

FD support

Friday, 21 December 2007 11:45 (5 minutes)

Presenter: Dr URNER, David (University of Oxford)

Session Classification: Summary

Commissioning and Tuning

Contribution ID: 6

Type: not specified

Commissioning and Tuning

Friday, 21 December 2007 11:50 (5 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL)) **Session Classification:** Summary

Installation schedule

Contribution ID: 7

Type: not specified

Installation schedule

Friday, 21 December 2007 11:55 (5 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK) **Session Classification:** Summary

Long term plan

Contribution ID: 8

Type: not specified

Long term plan

Friday, 21 December 2007 12:00 (5 minutes)

Presenter: Dr PARKER, Brett (BNL)

Session Classification: Summary

QBPM: Testing, Installation and …

Contribution ID: 10

Type: not specified

QBPM: Testing, Installation and Commissioning

Wednesday, 19 December 2007 15:30 (15 minutes)

Latest testing of QBPM system, preparation for installation and commissioning

Presenters: MCCORMICK, Doug (SLAC); Mr MAY, Justin (SLAC) **Session Classification:** Instrumentation

DR RingBPM Upgrade: Status and …

Contribution ID: 11

Type: not specified

DR RingBPM Upgrade: Status and Plan for Commissioning

Wednesday, 19 December 2007 15:45 (15 minutes)

Introduction and summary of damping ring BPM upgrade program. Discussion of interaction between DR BPM upgrade commissioning and ATF2 commissioning.

Presenters: Mr MAY, Justin (SLAC); Ms SMITH, Tonee (SLAC)

S-Band BPM Progress

Contribution ID: 12

Type: not specified

S-Band BPM Progress

Wednesday, 19 December 2007 16:00 (15 minutes)

Summary of recent development and tests of S-Band BPM and electronics

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London) **Session Classification:** Instrumentation

FONT: R&D Status

Contribution ID: 13

Type: not specified

FONT: R&D Status

Wednesday, 19 December 2007 16:15 (15 minutes)

Results and progress of FONT R&D program

Presenter: Prof. BURROWS, Philip (Oxford University) **Session Classification:** Instrumentation

FONT @ ATF2

Contribution ID: 14

Type: not specified

FONT @ ATF2

Wednesday, 19 December 2007 16:30 (15 minutes)

Development and plans for FONT systems in the ATF2 system

Presenter: Dr RESTA LOPEZ, Javier (JAI, Oxford University) **Session Classification:** Instrumentation

Testing and development of feed- \cdots

Contribution ID: 15

Type: not specified

Testing and development of feed-forward systems for ATF2

Wednesday, 19 December 2007 16:45 (15 minutes)

Summary of progress and upcoming tests and plans for feed-forward instrumentation and operation in ATF2

Presenter: Dr KALININ, Alexander (ASTEC Daresbury Laboratory CCLRC UK)

LaserWire Program @ ATF2

Contribution ID: 16

Type: not specified

LaserWire Program @ ATF2

Wednesday, 19 December 2007 17:00 (30 minutes)

Progress and planning for the laser wire instrumentation at ATF2, including testing in the ATF extraction line

Presenters: Dr HOWELL, David (Oxford); Mr DEACON, Lawrence (Royal Holloway); Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London)

Shintake BSM and gamma detector

Contribution ID: 17

Type: not specified

Shintake BSM and gamma detector

Wednesday, 19 December 2007 17:30 (25 minutes)

Discussion of testing and planning for Shintake monitor in ATF2; including discussion of gamma detectors

Presenters: Mr OROKU, Masahiro (postgraduate); Mr YAMANAKA, Takashi (The University of Tokyo); Dr HONDA, Yosuke (KEK)

IP-BPM; Progress and Planning

Contribution ID: 18

Type: not specified

IP-BPM; Progress and Planning

Wednesday, 19 December 2007 17:55 (25 minutes)

Update on testing and planning for IP-BPM in ATF2

Presenters: NAKAMURA, Tomoya (Tokyo University); Dr HONDA, Yosuke (KEK) **Session Classification:** Instrumentation Fifth ATF2 Proj $\ \cdots \ /$ Report of Contributions

IP Nano-Pattern Target

Contribution ID: 19

Type: not specified

IP Nano-Pattern Target

Wednesday, 19 December 2007 18:20 (10 minutes)

Summary of progress and discussion of IP pattern target for ATF2

Presenter: Dr HONDA, Yosuke (KEK)

FD support study at Annecy; sch …

Contribution ID: 20

Type: not specified

FD support study at Annecy; schedule

Thursday, 20 December 2007 15:50 (25 minutes)

Presenter:Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)Session Classification:FD support system

Shintake monitor support

Contribution ID: 21

Type: not specified

Shintake monitor support

Thursday, 20 December 2007 16:15 (25 minutes)

Presenter:Dr KUME, Tatsuya (KEK)Session Classification:FD support system

Monalisa system: status, progress

Contribution ID: 22

Type: not specified

Monalisa system: status, progress

Thursday, 20 December 2007 16:40 (25 minutes)

Presenter: Dr URNER, David (University of Oxford) **Session Classification:** FD support system Fifth ATF2 Proj $\ \cdots \ /$ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 23

Type: not specified

Discussion

Thursday, 20 December 2007 17:05 (15 minutes)

Session Classification: FD support system

Extraction line + Final Focus Syst \cdots

Contribution ID: 25

Type: not specified

Extraction line + Final Focus System beam-based alignment and IP spot-size tuning

Wednesday, 19 December 2007 13:50 (15 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Commissioning and Tuning (1)

Orbit Control and beam-based fe \cdots

Contribution ID: 26

Type: not specified

Orbit Control and beam-based feedback in EXT and FFS Studies

Wednesday, 19 December 2007 14:05 (15 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Commissioning and Tuning (1)

Status of the new dipoles, sextup ...

Contribution ID: 30

Type: not specified

Status of the new dipoles, sextupoles and modified old QC3 quads

Thursday, 20 December 2007 09:00 (50 minutes)

Recent fabrication progress on several new ATF2 magnets; magnetic measurements of them. Approximate schedule for installation in beamline.

Presenter: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC)

Status and plan for the ATF2 mag $\,\cdots\,$

Contribution ID: 31

Type: not specified

Status and plan for the ATF2 magnets installation

Thursday, 20 December 2007 09:50 (30 minutes)

Progress on installation of concrete supports blocks, some magnets and their movers. Plan for future installations.

Presenter: Mr SUGAHARA, Ryuhei (KEK)

Status of magnet movers that have …

Contribution ID: 32

Type: not specified

Status of magnet movers that have come from SLACtheir controlling system

Thursday, 20 December 2007 10:30 (15 minutes)

Progress report on the development of the controlling system for the magnet movers; schedule for its installation and the movers' installation in the beamline.

Presenter: Mr MAY, Justin (SLAC)

Discussion about installation sch …

Contribution ID: 33

Type: not specified

Discussion about installation schedule for all magnets & their supports & movers

Thursday, 20 December 2007 10:45 (15 minutes)

Further discussions about schedules for the completion of magnet fabrication; measurements; transportation of magnets between SLAC, LAPP, KEK; installation in beamline scheduling; co-ordination with power supplies installation.

Superconducting Final Focus for \cdots

Contribution ID: 43

Type: not specified

Superconducting Final Focus for ATF2

Friday, 21 December 2007 10:00 (20 minutes)

Presenter: B. PARKER Session Classification: Long Term Plan

Permanent magnet Final Focus Q $\,\cdots\,$

Contribution ID: 44

Type: not specified

Permanent magnet Final Focus Quadrupole for ATF2

Friday, 21 December 2007 10:20 (20 minutes)

Presenter: Y. IWASHITA Session Classification: Long Term Plan

R&D for photon colliders and rel $\,\cdots\,$

Contribution ID: 45

Type: not specified

R&D for photon colliders and related issues at ATF2

Friday, 21 December 2007 10:40 (20 minutes)

Presenter: T. TAKAHASHI Session Classification: Long Term Plan

Carbon Wire Scanner

Contribution ID: 46

Type: not specified

Carbon Wire Scanner

Friday, 21 December 2007 09:00 (5 minutes)

Presenter: MCCORMICK, Doug (SLAC)

Session Classification: Installation Schedule

Shintake Monitor

Contribution ID: 47

Type: not specified

Shintake Monitor

Friday, 21 December 2007 09:05 (5 minutes)

Presenter: Dr KAMIYA, Yoshio (ICEPP, The University of Tokyo) **Session Classification:** Installation Schedule

IP BPM + Honda monitor

Contribution ID: 48

Type: not specified

IP BPM + Honda monitor

Friday, 21 December 2007 09:10 (5 minutes)

Presenter: Dr HONDA, Yosuke (KEK)

Session Classification: Installation Schedule

FD Table

Contribution ID: 49

Type: not specified

FD Table

Friday, 21 December 2007 09:15 (5 minutes)

Presenter: Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: Installation Schedule

S-band BPM production

Contribution ID: 50

Type: not specified

S-band BPM production

Friday, 21 December 2007 09:20 (5 minutes)

Presenter: KIM, Eunsan

Session Classification: Installation Schedule

S-band BPM electronics

Contribution ID: 51

Type: not specified

S-band BPM electronics

Friday, 21 December 2007 09:25 (5 minutes)

Presenter:Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London)Session Classification:Installation Schedule

Mona Lisa

Contribution ID: 53

Type: not specified

Mona Lisa

Friday, 21 December 2007 09:30 (5 minutes)

Presenter:Dr URNER, David (University of Oxford)Session Classification:Installation Schedule

Fifth ATF2 Proj ··· / Report of Contributions

Laser Wire

Contribution ID: 54

Type: not specified

Laser Wire

Friday, 21 December 2007 09:35 (5 minutes)

Presenter: Dr HOWELL, David (Oxford)

Session Classification: Installation Schedule

FONT

Contribution ID: 55

Type: not specified

FONT

Friday, 21 December 2007 09:40 (5 minutes)

Presenter: Prof. BURROWS, Philip (Oxford University) **Session Classification:** Installation Schedule

Recent measurements of vibratio ...

Contribution ID: 56

Type: not specified

Recent measurements of vibrations of magnets at ATF2.

Thursday, 20 December 2007 10:20 (10 minutes)

Presenter: Mr SUGAHARA, Ryuhei (KEK)

Session Classification: Magnets, movers and magnet installation

v3.8 optics and answers from ho $\,\cdots\,$

Contribution ID: 57

Type: not specified

v3.8 optics and answers from homework issues

Wednesday, 19 December 2007 11:00 (15 minutes)

Presenter: WOODLEY, Mark (SLAC)

commissiong hardwares and IP c $\,\cdots\,$

Contribution ID: 58

Type: not specified

commissiong hardwares and IP configuration

Wednesday, 19 December 2007 11:15 (10 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Proposal of SLAC contribution to ···

Contribution ID: 59

Type: not specified

Proposal of SLAC contribution to the control system software effort

Wednesday, 19 December 2007 11:25 (15 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Discussion of the interactive opti \cdots

Contribution ID: 60

Type: not specified

Discussion of the interactive optics control system for ATF2

Wednesday, 19 December 2007 11:40 (20 minutes)

Presenter: ALL

Goals and things to be decided at \cdots

Contribution ID: 61

Type: not specified

Goals and things to be decided at the meeting

Wednesday, 19 December 2007 09:35 (25 minutes)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC) **Session Classification:** Introduction

Using TBT data at ATF DR

Contribution ID: 62

Type: not specified

Using TBT data at ATF DR

Wednesday, 19 December 2007 13:30 (20 minutes)

Presenter: GIANFELICE-WENDT, Eliana (FNAL)

ATF2 as a test bench for CLIC BDS …

Contribution ID: 63

Type: not specified

ATF2 as a test bench for CLIC BDS tuning, also

Wednesday, 19 December 2007 14:20 (20 minutes)

Presenter: Dr TOMAS, Rogelio (CERN)

Expected ground motion at ATF2 ···

Contribution ID: 64

Type: not specified

Expected ground motion at ATF2 and resulting effects at IP

Wednesday, 19 December 2007 14:40 (20 minutes)

Presenter: Mr RENIER, Yves (LAL)

Discussion

Contribution ID: 65

Type: not specified

Discussion

Wednesday, 19 December 2007 15:00 (30 minutes)

Presenter: ALL

Vertical emittance growth due to \cdots

Contribution ID: 66

Type: not specified

Vertical emittance growth due to non-linearity in the ATF EXT

Thursday, 20 December 2007 14:30 (15 minutes)

Presenter: ALABAU, Maria del Carmen (IFIC (Valencia) - LAL (Orsay)) **Session Classification:** Commissioning and Tuning (2) Fifth ATF2 Proj ··· / Report of Contributions

Emittance measurements with m ...

Contribution ID: 67

Type: not specified

Emittance measurements with multiple wire-scanners and quadrupole scans

Thursday, 20 December 2007 14:45 (20 minutes)

Presenters: Dr RIMBAULT, Cecile (LAL); Dr BROSSARD, Julien (LAL) **Session Classification:** Commissioning and Tuning (2)

Intermediate beta configurations ···

Contribution ID: 68

Type: not specified

Intermediate beta configurations at the IP for commissioning and optimisation

Thursday, 20 December 2007 15:05 (15 minutes)

Presenter: Ms BAI, Sha (IHEP/LAL)

Discussion

Contribution ID: 69

Type: not specified

Discussion

Thursday, 20 December 2007 15:20 (10 minutes)

Fifth ATF2 Proj ··· / Report of Contributions

Power Supply Status and Schedule

Contribution ID: 70

Type: not specified

Power Supply Status and Schedule

Thursday, 20 December 2007 11:20 (20 minutes)

Discuss the progress of the dc magnet high availability power supplies and preparation for commissioning.

Presenter: LAM, Briant (SLAC)

Session Classification: Power supply

Magnetic Field Stability Issue

Contribution ID: 71

Type: not specified

Magnetic Field Stability Issue

Thursday, 20 December 2007 11:40 (20 minutes)

Presenter: Dr KUMADA, masayuki (nirs) **Session Classification:** Power supply

Greeting

Contribution ID: 72

Type: not specified

Greeting

Wednesday, 19 December 2007 09:30 (5 minutes)

Presenter: Prof. URAKAWA, Junji (KEK) **Session Classification:** Introduction

CF schedule and re-configuration …

Contribution ID: 73

Type: not specified

CF schedule and re-configuration in summer 2008

Wednesday, 19 December 2007 10:00 (40 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Session Classification: Conventional facilities and construction schedule

Group Photo

Contribution ID: 74

Type: not specified

Group Photo

Friday, 21 December 2007 11:01 (4 minutes)

The place is changed to inside the building since there is too strong sun light outside, i.e. in front of 3-go-kan.