### CFS/EU - KOM

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

# Welcome, Agenda and logistics - Introduction to the CERN EDR Kick Off meeting

Monday 3 September 2007 09:00 (30 minutes)

**Presenters:** BALDY, Jean-Luc (CERN); Mr ROSS, Marc (Fermilab)

Session Classification: Morning Session

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### **Technical Time Schedule for CFS**

Monday 3 September 2007 09:30 (45 minutes)

Presenter: BALDY, Jean-Luc (CERN)

Session Classification: Morning Session

Type: not specified

#### Regional specificities INB: (Installations Nucléaires de Base - France) Safety procedures

Monday 3 September 2007 10:45 (45 minutes)

Presenter: ROY, Ghislain (CERN)

Session Classification: Morning Session

Contribution ID: 3 Type: not specified

# Safety aspects of the underground structures of the ILC Project

Monday 3 September 2007 11:30 (1 hour)

Presenter: CORSANEGO, Fabio (CERN)

Session Classification: Morning Session

Type: not specified

# Work Packages for the CNGS (CERN Neutrinos to Gran Sasso) Project

Monday 3 September 2007 14:00 (45 minutes)

Presenter: ELSENER, Konrad (CERN)

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### **Proposed ILC-CFS Work Packages**

Monday 3 September 2007 14:45 (45 minutes)

**Presenter:** BALDY, Jean-Luc (CERN)

Type: not specified

# Cost estimates, value engineering and possible savings for the Civil Engineering of the ILC Project

Monday 3 September 2007 16:00 (45 minutes)

**Presenter:** Mr STADELMANN, Rolf (Amberg Engineering AG)

Type: not specified

# Risk assessment matrix for the Civil Engineering works

Monday 3 September 2007 16:45 (45 minutes)

**Presenter:** Mr STADELMANN, Rolf (Amberg Engineering AG)

Type: not specified

# The ILC Experimental Area: Alternative proposals based on the CMS experience. Summary of Working Group C and preparation for the September SLAC Workshop

Tuesday 4 September 2007 09:00 (1 hour)

**Presenter:** OSBORNE, John Andrew (CERN)

Type: not specified

### The International Olympic Committee (IOC) Site selection procedures

Tuesday 4 September 2007 10:30 (45 minutes)

**Presenter:** Mr BARRET, J. (Head of Bid City Relations, Olympic Games)

CFS/EU - KOM

Type: not specified

### From LHC to ILC, Environmental Aspects

Tuesday 4 September 2007 11:15 (45 minutes)

**Presenter:** BALDY, Jean-Luc (CERN)

Contribution ID: 11 Type: not specified

### Discussions on morning presentations

Tuesday 4 September 2007 12:00 (30 minutes)

Contribution ID: 12 Type: not specified

### CFS works Tentative Time Schedule for the ILC Project

Tuesday 4 September 2007 14:00 (45 minutes)

**Presenter:** GASTAL, Martin (CERN)

Contribution ID: 13 Type: not specified

### The value Engineering Process for the ILC Project

Tuesday 4 September 2007 14:45 (45 minutes)

**Presenter:** LACKOWSKI, Tom (FNAL)

Contribution ID: 14 Type: not specified

# Regional Specificities : CERN as an Intergovernmental Organization

Tuesday 4 September 2007 16:00 (45 minutes)

Regional Specificities : CERN as a  $\,\cdots$ 

**Presenter:** Ms GRÖNIGER-VOSS, Eva-Maria (CERN Legal Service)

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### Discussions and / or additional presentations

Tuesday 4 September 2007 16:45 (1h 15m)

Contribution ID: 16 Type: not specified

### Discussions and / or additional presentations

Wednesday 5 September 2007 09:00 (1h 30m)

Contribution ID: 17 Type: not specified

### **Summary, Concluding statements**

Wednesday 5 September 2007 11:00 (1h 30m)

**Presenter:** ROSS, Marc (SLAC)

Discussions

Contribution ID: 18 Type: not specified

### Discussions

Monday 3 September 2007 17:30 (30 minutes)