Main Linac - KOM

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Introduction

Thursday 27 September 2007 09:00 (15 minutes)

Discuss time line for delivering the EDR, cutoff dates for changes (including ACD), cost and schedule responsibilities and interactions among ML groups and with other high level groups

Presenter: AKIRA YAMAMOTO

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 1 Type: not specified

Observations from the KOM Meetings So Far

Thursday 27 September 2007 09:15 (15 minutes)

Presenter: NICK WALKER

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 2 Type: not specified

ACD Down-Select Criteria and Time Scales for Cavity Shapes and Processing

Thursday 27 September 2007 11:00 (20 minutes)

Presenter: LUTZ LILJE

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 3 Type: not specified

ACD Down-Select Criteria and Time Scales for Cavity Assembly and Peripherals

Thursday 27 September 2007 11:20 (20 minutes)

Presenter: HITOSHI HAYANO

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

ACD Down-Select Criteria and Time Scales for HLRF

Thursday 27 September 2007 10:40 (20 minutes)

Presenter: SHIGEKI FUKUDA

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

ACD Down-Select Criteria and Time Scales for Cryomodules

Thursday 27 September 2007 11:40 (20 minutes)

Presenter: HARRY CARTER

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

What the ILCTA@NML and STF will NOT Tell Us for the EDR by 2011

Thursday 27 September 2007 09:30 (20 minutes)

Presenter: SERGEI NAGAITSEV

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 8 Type: not specified

What XFEL Will Tell Us for the EDR by 2011

Thursday 27 September 2007 09:50 (20 minutes)

Presenter: HANS WEISE

Session Classification: Introduction, Test Facilities and ACD Time Lines

Contribution ID: 9 Type: not specified

Quad Package (Quad, Correctors, BPM, HOM Absorber)

Thursday 27 September 2007 13:30 (45 minutes)

Presenter: NIKOLAY SOLYAK ET AL

Session Classification: Beam Related Issues

Contribution ID: 11 Type: not specified

Wakefields and Cavities

Thursday 27 September 2007 14:15 (45 minutes)

Presenter: ZENGHAI LI

Session Classification: Beam Related Issues

Contribution ID: 12 Type: not specified

Static and Dynamic Tuning

Thursday 27 September 2007 15:30 (1h 30m)

Presenter: KIYOSHI KUBO

Session Classification: Beam Related Issues

Contribution ID: 13 Type: not specified

Work Package Topics

Thursday 27 September 2007 17:00 (30 minutes)

Presenter: CHRIS ADOLPHSEN

Session Classification: Beam Related Issues

Contribution ID: 14 Type: not specified

Wakes and Cavity Design

Friday 28 September 2007 09:00 (20 minutes)

Includes proposal for reducing wake offsets due to asymmetric antennae penetrations

Presenter: , Chris Adolphsen

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 15 Type: not specified

Coupler Diameter, Multipacting and Tunability

Friday 28 September 2007 09:20 (20 minutes)

Surveys pros and cons of different coupler choices

Presenter: CHRIS ADOLPHSEN

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 16 Type: not specified

Waveguide Heat Loads

Friday 28 September 2007 09:40 (20 minutes)

Size and implications for CFS and LLRF

Presenter: CHRIS NANTISTA

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 17 Type: not specified

LLRF Requirements

Friday 28 September 2007 10:00 (20 minutes)

Includes discussion of desired overhead and HLRF bandwidth

Presenter: BRIAN CHASE

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 18 Type: not specified

CFS Requirements

Friday 28 September 2007 10:50 (20 minutes)

Includes a discussion of how the linac alignment requirements (both spatial and temporal) should be specified for installation and site evaluation

Presenter: LACKOWSKI, Tom

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 19 Type: not specified

Cryogenic Issues

Friday 28 September 2007 11:10 (20 minutes)

Includes discussion of layout and input required from other groups

Presenter: TOM PETERSON

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 20 Type: not specified

Quad Field and Position Stablity

Friday 28 September 2007 11:30 (20 minutes)

Review of short and long term quad stability requirements and implications for the support system

Presenter: CHRIS ADOLPHSEN

Session Classification: Integration Issues

Contribution ID: 21 Type: not specified

General Cost Model and Gradient and Gradient Spread Dependence

Friday 28 September 2007 13:30 (40 minutes)

Presenter: CHRIS ADOLPHSEN

Session Classification: Cost and Design Optimization

Contribution ID: 22 Type: not specified

Example Tradeoff: Additional Cryo Cost vs Savings from Removing 5K Shield

Friday 28 September 2007 14:10 (20 minutes)

Presenter: TOM PETERSON

Session Classification: Cost and Design Optimization

Contribution ID: 23 Type: not specified

Main Linac Cost Summary, Drivers and Technical and Cost Risks

Friday 28 September 2007 14:50 (20 minutes)

Presenter: TETSUO SHIDARA

Session Classification: Cost and Design Optimization

Contribution ID: 24 Type: not specified

MLI Meeting Comments

Friday 28 September 2007 15:10 (30 minutes)

Presenter: WALKER, Nick

Session Classification: Cost and Design Optimization