BDS - KOM

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Goals from Progect Management

Thursday 11 October 2007 09:00 (30 minutes)

Presenter: ROSS, Marc (FNAL)

Session Classification: Goals and Introduction

Contribution ID: 2 Type: not specified

BDS RDR design and EDR, introduction

Thursday 11 October 2007 09:30 (45 minutes)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC)

Session Classification: Goals and Introduction

Contribution ID: 3 Type: not specified

BDS RDR Cost Estimate

Thursday 11 October 2007 10:15 (45 minutes)

Presenter: GARBINCIUS, Peter (FNAL)

Session Classification: Goals and Introduction

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

BDS RDR beamline tunnels & facilities

Thursday 11 October 2007 11:10 (1 hour)

Presenter: Mr ASIRI, Fred (SLAC)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 6 Type: not specified

Magnet system in BDS

Thursday 11 October 2007 13:30 (30 minutes)

John Tompkins via Webex, Cherrill Spencer in person

Presenter: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Pulsed magnets and PS

Thursday 11 October 2007 14:30 (30 minutes)

via Webex

Presenter: Dr MATTISON, Thomas (UBC)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 8 Type: not specified

Power supplies in BDS

Thursday 11 October 2007 15:00 (30 minutes)

Presenter: Mr BELLOMO, Paul (SLAC)

Session Classification: RDR completeness

Installation

Contribution ID: 9 Type: not specified

Installation

Thursday 11 October 2007 15:30 (20 minutes)

Presenter: Mr ASIRI, Fred (SLAC)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 10 Type: not specified

Dumps and Collimators

Thursday 11 October 2007 15:50 (30 minutes)

Chris Densham via Webex

Presenters: DENSHAM, Chris (Particle Physics - Rutherford Appleton Laboratory - CCLRC); Dr

MARKIEWICZ, Thomas (SLAC)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 11 Type: not specified

Crab cavity (RDR completeness)

Thursday 11 October 2007 16:20 (30 minutes)

Peter McIntosh, Graeme Burt and Amos Dexter via Webex, Leo Bellantoni in person

Presenter: Dr BELLANTONI, Leo (FNAL)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 12 Type: not specified

Vacuum system

Thursday 11 October 2007 17:20 (30 minutes)

via Webex

Presenter: Dr SUETSUGU, Yusuke (KEK)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{RDR completeness}$

Contribution ID: 13 Type: not specified

Introduction to EDR structure and WP planning

Saturday 13 October 2007 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Accelerator and physics requirements and design integration

Saturday 13 October 2007 09:30 (30 minutes)

Presenter: Mrs ANGAL-KALININ, Deepa (CCLRC Daresbury)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 15 Type: not specified

Interaction Region & IR integration

Saturday 13 October 2007 10:00 (30 minutes)

Presenters: Dr PARKER, Brett (BNL); Dr MARKIEWICZ, Thomas (SLAC)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 17 Type: not specified

Beam Dump system

Saturday 13 October 2007 10:30 (30 minutes)

(Chris via Webex)

Presenters: DENSHAM, Chris (Particle Physics - Rutherford Appleton Laboratory - CCLRC); Dr

ARNOLD, Raymond (SLAC); Dr DAVENNE, Tristan (Rutherford Appleton Laboratory)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 18 Type: not specified

Collimation system

Saturday 13 October 2007 11:00 (30 minutes)

Presenters: WATSON, Nigel (Birmingham HEP); Dr MOKHOV, Nikolai (Fermilab); Mr MOLLOY,

Stephen (SLAC)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 19 Type: not specified

BDS magnet & PS

Saturday 13 October 2007 11:30 (30 minutes)

Presenters: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC); TOMPKINS, John (FNAL); Mr BELLOMO, Paul (SLAC)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 20 Type: not specified

BDS instrumentation

Saturday 13 October 2007 12:00 (30 minutes)

Presenters: Dr WOODS, Michael (SLAC); Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 21 Type: not specified

BDS Vacuum system

Saturday 13 October 2007 12:30 (30 minutes)

(Oleg via Webex, Suetsugu-san via Webex)

Presenter: Dr MALYSHEV, Oleg (ASTeC, STFC Daresbury Laboratory, UK)

Session Classification: EDR planning

Contribution ID: 22 Type: not specified

Physics goals and value of options

Friday 12 October 2007 15:00 (30 minutes)

(Hitoshi via Webex)

Presenters: Prof. YAMAMOTO, Hitoshi (Tohoku University); Dr SANUKI, Tomoyuki (University

of Tokyo)

Session Classification: Options and alternatives 2

Contribution ID: 23 Type: not specified

Design status of head-on IR

Friday 12 October 2007 08:00 (30 minutes)

Olivier via Webex

Presenter: Dr NAPOLY, Olivier (CEA)

Session Classification: Options and alternatives 1

Contribution ID: 24 Type: not specified

Design status of 2mrad IR

Friday 12 October 2007 08:30 (30 minutes)

(Philip via Webex)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: Options and alternatives 1

Contribution ID: 25 Type: not specified

Facilities and hardware needs for gamma-gamma (including e-e-)

Friday 12 October 2007 15:30 (30 minutes)

Presenter: Dr GRONBERG, Jeff (LLNL)

Session Classification: Options and alternatives 2

Contribution ID: 26 Type: not specified

Facilities and hardware needs for fixed target

Friday 12 October 2007 16:00 (30 minutes)

Presenter: KOLOMENSKY, Yury (LBL)

Session Classification: Options and alternatives 2

Contribution ID: 28 Type: not specified

Cryogenic system

Thursday 11 October 2007 17:50 (20 minutes)

Presenters: Mr PETERSON, Tom (FNAL); Mr WEBER, thomas (slac)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 29 Type: not specified

Introduction to the discussion

Friday 12 October 2007 10:00 (10 minutes)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC)

Session Classification: System integration and optimization

Contribution ID: 30 Type: not specified

Accelerator and detector requirements specification and optimization on example of Interaction Region

Friday 12 October 2007 10:10 (50 minutes)

(including studies needed to understand specifications for shallow sites)

Presenter: Mrs ANGAL-KALININ, Deepa (CCLRC Daresbury)

Session Classification: System integration and optimization

Contribution ID: 31 Type: not specified

Detector design optimization for push-pull IR and for surface assembly and corresponding IR requirements

Friday 12 October 2007 11:30 (30 minutes)

Presenter: Dr MARKIEWICZ, Thomas (SLAC)

Session Classification: System integration and optimization

Contribution ID: 32 Type: not specified

IR magnets and cryo system optimization for push-pull IR

Friday 12 October 2007 12:00 (30 minutes)

Presenter: Dr PARKER, Brett (BNL)

Session Classification: System integration and optimization

Contribution ID: 33 Type: not specified

Possibilities for optimization of conventional construction of IR hall and external systems for push-pull IR

Friday 12 October 2007 11:00 (30 minutes)

(John via Webex)

Presenters: OSBORNE, John Andrew (CERN); Mr KUCHLER, Victor (Fermilab)

Session Classification: System integration and optimization

Contribution ID: 34 Type: **not specified**

Seismic safety and life safety requirements and their effects on the design

Friday 12 October 2007 13:30 (30 minutes)

Presenter: Mr ASIRI, Fred (SLAC)

Session Classification: System integration and optimization 2

Contribution ID: 35

Type: not specified

Power supply and cooling facility optimization discussion

Friday 12 October 2007 14:00 (1 hour)

Presenters: Dr SPENCER, Cherrill (SLAC); HUEDEM, Emil (FNAL); TOMPKINS, John (FNAL); HAM-

MOND, Lee (FNAL); Mr BELLOMO, Paul (SLAC); LACKOWSKI, Tom (FNAL)

Session Classification: System integration and optimization 2

Discussion

Contribution ID: 37 Type: not specified

Discussion

Friday 12 October 2007 17:00 (1 hour)

Session Classification: Options and alternatives 2

Contribution ID: 38 Type: not specified

Complementary design studies for baseline and possible alternative IR magnet designs for 14mrad IR

Friday 12 October 2007 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr ZLOBIN, Alexander (Fermilab)

Session Classification: Options and alternatives 2

Contribution ID: 39 Type: not specified

Crab cavity (system optimization & EDR plans)

Thursday 11 October 2007 16:50 (30 minutes)

System optimization & EDR plans are also discussed on Thursday, as an exception, due to limited availability of people on other days

Presenter: MCINTOSH, Peter (STFC)

Session Classification: RDR completeness

Contribution ID: 40 Type: not specified

Superconducting magnets in BDS

Thursday 11 October 2007 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr PARKER, Brett (BNL)

Session Classification: RDR completeness

Discussion

Contribution ID: 42 Type: not specified

Discussion

Friday 12 October 2007 09:00 (30 minutes)

Session Classification: Options and alternatives 1

Contribution ID: 43 Type: not specified

Close-out presentation

Saturday 13 October 2007 14:30 (30 minutes)

Presenter: ROSS, WALKER

Session Classification: Final discussions and closeout