LET Beam Dynamics Workshop at SLAC

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Beam dynamics issues in RTML

Tuesday 11 December 2007 09:00 (20 minutes)

Presenter: Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL)

Session Classification: Identify Critical/Urgent issues (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Beam dynamics issues in Main Linac

Tuesday 11 December 2007 09:20 (20 minutes)

Presenter: ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: Identify Critical/Urgent issues (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Beam dynamics issues in BDS (phone)

Tuesday 11 December 2007 08:40 (20 minutes)

Presenter: Mrs ANGAL-KALININ, Deepa (CCLRC Daresbury)

Session Classification: Identify Critical/Urgent issues (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Organization of Beam dynamics works (preparation for Thursday afternoon session)

Tuesday 11 December 2007 09:40 (15 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Identify Critical/Urgent issues (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Review of the "Information for simulation" session at FNAL Meeting

Tuesday 11 December 2007 10:30 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Models of hardware, etc. (Chair: P.Lebrun)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Laser Wire model, Laser Wire in Main Linac

Tuesday 11 December 2007 10:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BLAIR, Grahame (Royal Holloway)

Session Classification: Models of hardware, etc. (Chair: P.Lebrun)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Ground motion and vibration model

Tuesday 11 December 2007 11:10 (20 minutes)

Presenters: Dr KRUECKER, Dirk (DESY); LEBRUN, Paul L. G. (Fermilab)

Session Classification: Models of hardware, etc. (Chair: P.Lebrun)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Alignment model

Tuesday 11 December 2007 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Models of hardware, etc. (Chair: P.Lebrun)

Contribution ID: 9 Type: not specified

RF error model

Tuesday 11 December 2007 13:30 (20 minutes)

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

Session Classification: Models of hardware, etc., Lattice design (Chair: K.Kubo)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Status of the EDR lattices and near term goals

Tuesday 11 December 2007 14:30 (30 minutes)

Presenters: WOODLEY, Mark (SLAC); Dr TENENBAUM, Peter (SLAC)

Session Classification: Models of hardware, etc., Lattice design (Chair: K.Kubo)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Possible migration to Accelerator Makeup Language

Tuesday 11 December 2007 15:00 (30 minutes)

Presenter: Dr TENENBAUM, Peter (SLAC)

Session Classification: Models of hardware, etc., Lattice design (Chair: K.Kubo)

Contribution ID: 12 Type: not specified

BPM models, Magnet models (presentations/discussions)

Tuesday 11 December 2007 13:50 (40 minutes)

Session Classification: Models of hardware, etc., Lattice design (Chair: K.Kubo)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Review of RTML tuning studies

Tuesday 11 December 2007 16:00 (30 minutes)

Presenter: Mr SMITH, Jeffrey (SLAC)

Session Classification: RTML (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Status of RTML studies using Lucretia

Tuesday 11 December 2007 16:30 (20 minutes)

Presenter: Mr MOLLOY, Stephen (SLAC)

Session Classification: RTML (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Update of Bunch Compressor DFS studies

Tuesday 11 December 2007 16:50 (15 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: RTML (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Alternative short bunch compressors

Tuesday 11 December 2007 17:05 (20 minutes)

Presenter: Prof. KIM, Eun-San (Kyungpook National Univ.)

Session Classification: RTML (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 17 Type: not specified

HeLiCal spin dynamics simulations, status and plans

Wednesday 12 December 2007 08:30 (30 minutes)

Presenter: TONY HARTIN

Session Classification: Spin dynamics, Main Linac (Chair before break: P.Lebrun, after

break: K.Kubo)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Main Linac simulation, revisit and update

Wednesday 12 December 2007 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Spin dynamics, Main Linac (Chair before break: P.Lebrun, after

break: K.Kubo)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Main Linac simulations

Wednesday 12 December 2007 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: Spin dynamics, Main Linac (Chair before break: P.Lebrun, after

break: K.Kubo)

Contribution ID: 20 Type: not specified

BDS tuning simulation

Wednesday 12 December 2007 13:30 (30 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Start to End simulations with intra-train feedback

Wednesday 12 December 2007 14:30 (30 minutes)

Presenter: Dr RESTA LOPEZ, Javier (JAI, Oxford University)

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Luminosity performance with multiple feedbacks

Wednesday 12 December 2007 15:30 (30 minutes)

Presenter: TONY HARTIN

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Lucretia status and plans

Wednesday 12 December 2007 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr TENENBAUM, Peter (SLAC)

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)

Contribution ID: 24 Type: not specified

DFS with dynamic effects

Wednesday 12 December 2007 10:30 (30 minutes)

Presenter: Dr POIRIER, Freddy (DESY)

Session Classification: Spin dynamics, Main Linac (Chair before break: P.Lebrun, after

break: K.Kubo)

Contribution ID: 25 Type: not specified

Orthogonal bumps studies for Main Linac

Wednesday 12 December 2007 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL)

Session Classification: Spin dynamics, Main Linac (Chair before break: P.Lebrun, after

break: K.Kubo)

Contribution ID: 26 Type: not specified

Adaptive alignment for Main Linac

Wednesday 12 December 2007 11:30 (30 minutes)

Presenters: Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL); IVANOV, V. (FNAL)

Session Classification: Spin dynamics, Main Linac (Chair before break: P.Lebrun, after

break: K.Kubo)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Beam dynamics simulations and wakefield in Main Linac

Thursday 13 December 2007 10:30 (30 minutes)

Presenter: JONES, Roger

Session Classification: Joint with Wakefield Workshop (Chair before break: K.Kubo, after

break: TBC)

Contribution ID: 28 Type: not specified

Interfacing BDSIM with PLACET, wakefield calculations of collimator

Thursday 13 December 2007 09:40 (20 minutes)

Presenter: Dr MALTON, Steve (RHUL)

Session Classification: Joint with Wakefield Workshop (Chair before break: K.Kubo, after

break: TBC)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Issues in Simulating the Effects of Wakefields

Thursday 13 December 2007 09:20 (20 minutes)

Presenter: BARLOW, Roger

Session Classification: Joint with Wakefield Workshop (Chair before break: K.Kubo, after

break: TBC)

Contribution ID: 30 Type: not specified

review report from wakefield workshop

Thursday 13 December 2007 08:30 (50 minutes)

Presenters: Dr NG, Cho (SLAC); YAKOVLEV, Slava (FNAL)

Session Classification: Joint with Wakefield Workshop (Chair before break: K.Kubo, after

break: TBC)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Hardware models, RTML Summary

Thursday 13 December 2007 13:30 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Summary and for Future plans (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Spin, Main Linac Summmary

Thursday 13 December 2007 13:50 (20 minutes)

Presenter: LEBRUN, Paul L. G. (Fermilab)

Session Classification: Summary and for Future plans (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 33 Type: not specified

BDS, Start to End Simulation, simulation codes Summary

Thursday 13 December 2007 14:10 (20 minutes)

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

Session Classification: Summary and for Future plans (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 34 Type: not specified

Work organization, future plans

Thursday 13 December 2007 14:30 (1h 30m)

Presenter: ALL

Session Classification: Summary and for Future plans (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 35 Type: not specified

Merlin Simulations with Coupler Kicks

Thursday 13 December 2007 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr KRUECKER, Dirk (DESY)

Session Classification: Joint with Wakefield Workshop (Chair before break: K.Kubo, after

break: TBC)

Contribution ID: 36 Type: not specified

Lumi scans with wakefields in Merlin

Thursday 13 December 2007 11:30 (20 minutes)

Presenter: MELZER-PELLMANN, Isabell (DESY)

Session Classification: Joint with Wakefield Workshop (Chair before break: K.Kubo, after

break: TBC)

Contribution ID: 37 Type: not specified

PLACET: New features and plans

Wednesday 12 December 2007 16:30 (30 minutes)

PLACET: New features and plans

Presenter: Dr LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)

Opening

Contribution ID: 38 Type: not specified

Opening

Tuesday 11 December 2007 08:30 (10 minutes)

Session Classification: Identify Critical/Urgent issues (Chair: D.Schulte)

Contribution ID: 39 Type: not specified

Static and Dynamic Alignment of the CLIC BDS

Wednesday 12 December 2007 14:00 (30 minutes)

Static and Dynamic Alignment of \cdots

Presenter: Dr LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)

Contribution ID: 40 Type: not specified

CHEF status and plan

Wednesday 12 December 2007 17:00 (20 minutes)

Presenter: LEBRUN, Paul L. G. (Fermilab)

Session Classification: BDS, Feedbacks, Start to End simulations, Simulation codes (Chair

before break: D.Schulte, after break: P.Lebrun)