CALICE week at Argonne

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Summary and conclusions

Wednesday 19 March 2008 17:30 (30 minutes)

Presenter: Dr BRIENT, Jean-Claude (LLR)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Registration

Monday 17 March 2008 08:30 (1h 30m)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome address

Monday 17 March 2008 10:00 (15 minutes)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

SEMINAR by Tony Zee

Wednesday 19 March 2008 11:00 (1h 15m)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

DISCUSSION : CALICE and the new ILC Agenda/status

Monday 17 March 2008 16:30 (1 hour)

DISCUSSION : CALICE and the n ···

Contribution ID: 6 Type: not specified

Introduction

Wednesday 19 March 2008 09:00 (5 minutes)

Presenter: WARD, David (High Energy Physics Group, Cavendish Laboratory)

Session Classification: ANALYSIS I

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Alignment of the ECAL layer

Wednesday 19 March 2008 13:30 (20 minutes)

Presenter: BOUMEDIENE, Djamel Eddine (Lab. de Physique Corpusculaire (LPC) - Inst. Nat. Phys.

Nucl. et)

Session Classification: ANALYSIS II

Contribution ID: 8 Type: not specified

Status of the ECAL analysis paper

Wednesday 19 March 2008 14:35 (15 minutes)

Presenter: CARLOGANU, Cristina (Lab. de Physique Corpusculaire (LPC) - Inst. Nat. Phys. Nucl.

et)

Session Classification: ANALYSIS II

Contribution ID: 9 Type: not specified

Longitudinal electromagnetic shower analysis

Wednesday 19 March 2008 13:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BARTSCH, Valeria (UCL)

Session Classification: ANALYSIS II

Contribution ID: 10 Type: not specified

[1] Si/W Ecal undersampling studies [2] Energy composition and transverse profiles of e-/e+ showers

Wednesday 19 March 2008 14:10 (20 minutes)

Presenter: Dr MAVROMANOLAKIS, Georgios (University of Cambridge)

Session Classification: ANALYSIS II

Contribution ID: 11 Type: not specified

HCAL response to muons (by phone)

Wednesday 19 March 2008 09:05 (20 minutes)

Presenter: NICOLA D'ASCENSO

Session Classification: ANALYSIS I

Contribution ID: 12 Type: not specified

Studies on leakage and shower topology (by phone)

Wednesday 19 March 2008 09:25 (20 minutes)

Presenter: LUTZ, Benjamin (DESY)

Session Classification: ANALYSIS I

Contribution ID: 13 Type: not specified

HCAL analysis of electron, pion and event overlay data

Wednesday 19 March 2008 09:45 (20 minutes)

Presenter: Dr GARUTTI, erika (DESY)

Session Classification: ANALYSIS I

Contribution ID: 14 Type: not specified

updates to the combined analysis

Wednesday 19 March 2008 10:05 (20 minutes)

Presenter: LIMA, Guilherme (Northern Illinois University, USA)

Session Classification: ANALYSIS I

Contribution ID: 15 Type: not specified

Muon calibration in DHCAL

Wednesday 19 March 2008 16:30 (15 minutes)

Presenter: BURAK BILKI

Session Classification: ANALYSIS III

Contribution ID: 16 Type: not specified

Positron analysis in DHCAL

Wednesday 19 March 2008 16:45 (15 minutes)

Presenter: Dr MAVROMANOLAKIS, Georgios (University of Cambridge)

Session Classification: ANALYSIS III

Contribution ID: 17 Type: not specified

Pion analysis in DHCAL

Wednesday 19 March 2008 17:00 (20 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory)

Session Classification: ANALYSIS III

Contribution ID: 18 Type: not specified

Status of Mokka (by phone)

Monday 17 March 2008 11:10 (20 minutes)

Presenter: Mr MUSAT, Gabriel (CNRS)

Session Classification: Software for analysis

Contribution ID: 19 Type: not specified

HCAL software status

Monday 17 March 2008 10:35 (20 minutes)

Presenter: Dr LUCACI-TIMOCE, Angela (FLC, CALICE, DESY)

Session Classification: Software for analysis

Contribution ID: 20 Type: not specified

CALICE DAQ for the DHcal - moved to DHcal session

Monday 17 March 2008 11:30 (1 minute)

Presenter: SCHLERETH, James (High Energy Physics Division-Argonne National Laboratory)

Session Classification: Software for analysis

Contribution ID: 21 Type: not specified

ECal software status

Monday 17 March 2008 10:15 (20 minutes)

Presenter: POESCHL, Roman

Session Classification: Software for analysis

Contribution ID: 22 Type: not specified

Report from the SW review

Monday 17 March 2008 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr MAGILL, Stephen (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Software for analysis

Contribution ID: 23 Type: not specified

European DHCAL

Tuesday 18 March 2008 16:00 (30 minutes)

Presenter: Mr LAKTINEH, imad (IPNL)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 24 Type: not specified

US DHCAL

Tuesday 18 March 2008 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr XIA, Lei (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 25 Type: not specified

GEMs

Tuesday 18 March 2008 17:40 (20 minutes)

Presenter: YU, Jaehoon (University of Texas at Arlington)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 26 Type: not specified

TCMT software status

Monday 17 March 2008 10:55 (15 minutes)

Presenter: LIMA, Guilherme (Northern Illinois University)

Session Classification: Software for analysis

Contribution ID: 27 Type: not specified

SiW Prototype - Status before Fermilab

Tuesday 18 March 2008 09:00 (30 minutes)

Presenter: Mr REINHARD, Marcel (LLR-Ecole Polytechnique)

Session Classification: ECAL W-Si

Contribution ID: 28 Type: not specified

Status of EUDET Module - An attempt to give/get an overview

Tuesday 18 March 2008 09:30 (30 minutes)

Presenter: POESCHL, Roman

Session Classification: ECAL W-Si

Contribution ID: 29 Type: not specified

Silicon R&D for EUDET Module

Tuesday 18 March 2008 10:00 (25 minutes)

Presenter: MORISSEAU, Francois (Laboratoire de Physique Corpusculai re Clermont-Ferrand (LPC)-In)

Session Classification: ECAL W-Si

Contribution ID: 30 Type: not specified

SiPM and scintillator studies at ITEP

Tuesday 18 March 2008 11:15 (20 minutes)

Presenter: Dr MIZUK, Roman (ITEP)

Session Classification: AHCAL - 1

Contribution ID: 31 Type: not specified

EUDET module electronics integration

Tuesday 18 March 2008 11:35 (20 minutes)

Presenter: Mr REINECKE, Mathias (DESY)

Session Classification: AHCAL - 1

Contribution ID: 32 Type: not specified

Calibration and temperature corrections

Tuesday 18 March 2008 11:55 (20 minutes)

Presenter: Mr KAPLAN, Alexander (University of Heidelberg / DESY FLC)

Session Classification: AHCAL - 1

Contribution ID: 33 Type: not specified

Temperature corrections for hadron runs

Tuesday 18 March 2008 13:30 (20 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: AHCAL - 2

Contribution ID: 34 Type: not specified

SiPM resposne function in-situ studies

Tuesday 18 March 2008 13:50 (20 minutes)

Presenter: EIGEN, Gerald (Department of Physics & Technology - University of Bergen)

Session Classification: AHCAL - 2

Contribution ID: 35 Type: not specified

Calibration system development

Tuesday 18 March 2008 14:10 (10 minutes)

Presenter: POLAK, Ivo (Institute of Physics - Academy of Sciences of the Czech Republic)

Session Classification: AHCAL - 2

Contribution ID: 36 Type: not specified

Comments on calibration optical system

Tuesday 18 March 2008 14:20 (10 minutes)

Presenter: Mr ZALESAK, Jaroslav (Institute of Physics, Academy of Sciences of the Czech Repub-

lic)

Session Classification: AHCAL - 2

Contribution ID: 37 Type: not specified

CALICE DAQ Software for the DHCAL

Tuesday 18 March 2008 17:00 (20 minutes)

Presenter: SCHLERETH, James (High Energy Physics Division-Argonne National Laboratory)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 38 Type: not specified

ECAL scintillator beam tests: results and plan

Tuesday 18 March 2008 14:30 (30 minutes)

Presenter: SATORU UOZUMI (KOBE)

Session Classification: ECAL scintillator

Contribution ID: 39 Type: not specified

Status of MPPC R&D

Tuesday 18 March 2008 15:00 (20 minutes)

Presenter: SATORU UOZUMI (KOBE)

Session Classification: ECAL scintillator

Contribution ID: 40 Type: not specified

status of hardroc

Monday 17 March 2008 10:15 (20 minutes)

Presenter: NATHALIE SEGUIN-MOREAU

Session Classification: Electronics readout

Contribution ID: 41 Type: not specified

Results on SPIROC and SKIROC

Monday 17 March 2008 10:35 (25 minutes)

Presenter: JULIEN FLEURY

Session Classification: Electronics readout

Contribution ID: 42 Type: not specified

Improvements of ROC chips digital part

Monday 17 March 2008 11:00 (20 minutes)

Presenter: FREDERIC DULUCQ

Session Classification: Electronics readout

Contribution ID: 43 Type: not specified

update on DAQ UK work

Monday 17 March 2008 11:20 (20 minutes)

Presenter: VALERIA BARTSCH

Session Classification: Electronics readout

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

discussion on ASICs production : modifications, plans & schedule

Monday 17 March 2008 12:00 (20 minutes)

Presenter: C. DE LA TAILLE

Session Classification: Electronics readout

Contribution ID: 45 Type: not specified

Data taking experiences at the MTBF

Monday 17 March 2008 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Test beam strategy for 2008 (FNAL and other)

Contribution ID: 46 Type: not specified

News from the MTBF beamline

Monday 17 March 2008 14:20 (30 minutes)

Presenter: Dr RAMBERG, Erik (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Test beam strategy for 2008 (FNAL and other)

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

CALICE run plan at FNAL

Monday 17 March 2008 14:50 (30 minutes)

Presenter: ZUTSHI, Vishnu Vikhyat (Northern Illinois University)

Session Classification: Test beam strategy for 2008 (FNAL and other)

Discussion

Contribution ID: 48 Type: not specified

Discussion

Monday 17 March 2008 15:20 (40 minutes)

Presenter: GARUTTI, Erika (Deutsches Elektronen Synchrotron (DESY))

Session Classification: Test beam strategy for 2008 (FNAL and other)

Contribution ID: 49 Type: not specified

AHCAL EUDET electronics integration

Monday 17 March 2008 11:40 (20 minutes)

Presenter: Mr REINECKE, Mathias (DESY)

Session Classification: Electronics readout

Contribution ID: 50 Type: not specified

Micromegas

Tuesday 18 March 2008 17:20 (20 minutes)

Presenter: Dr ADLOFF, Catherine Juliette (Universite de Savoie - LAPP)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 51 Type: not specified

ECAL Angular resolution studies (by phone)

Wednesday 19 March 2008 10:25 (20 minutes)

Presenter: RUAN, Manqi (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL) - Un)

Session Classification: ANALYSIS I

Contribution ID: 52 Type: not specified

Mechanical R&D Ecal

Tuesday 18 March 2008 10:25 (20 minutes)

Presenter: GRONDIN, Denis Pierre (Lab. de Phys. Subatom. et Cosmolog. (LPSC) - Univ.Joseph

Fourier)

Session Classification: ECAL W-Si