## **SCRF Meeting**

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

## **Opening Remark / Introduction**

**Presenter:** YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (KEK))

Contribution ID: 1 Type: not specified

## **Highlights from regions:**

Monday, 21 April 2008 09:30 (1 hour)

-S0, process and test for Ichiro-5 Cavity

-Optical inspection device

**Presenter:** R. GENG, Y. IWASHITA

Session Classification: Cavity Process

Contribution ID: 2 Type: not specified

## **Opening Remarks/Introduction**

Monday, 21 April 2008 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** A. YAMAMOTO

Session Classification: Cavity Process

Contribution ID: 3

Type: not specified

# Study Status , Concise, focus on standard for understanding

Monday, 21 April 2008 11:00 (1h 30m)

- -Asia
- -Americas
- -Europe (XFEL)

**Presenter:** E. KAKO, F. FURUTA, C. GINSBERG, L.LILJE

Session Classification: Cavity Process

Contribution ID: 4

SCRF Meeting

Type: not specified

## Plans at each lab, and philosophy for evaluating performance, inspection, diagnostics at each region

Monday, 21 April 2008 13:30 (2 hours)

(incl. facility,capacity common use): KEK, FNAL, Jlab, DESY, Cornell, and, Kyoto ….

Presenter: HAYANO, CHAMPION, RIMMER, LILJE, PADAMSEE, IWASHITA

Session Classification: Cavity Process

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### Strategies for Global R&D Plan (S0),

Monday, 21 April 2008 16:00 (1h 30m)

-35 MV/m with yield of 50 % for TDP-1 and -35 MV/m with yield of 90 % for TDP-2

Presenter: L.LILJE

Session Classification: Cavity Process

Tuner

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

#### **Tuner**

Tuesday, 22 April 2008 09:00 (1h 30m)

- -Lorentz detuning, and discussions
- -Ball-screw-tuner test results (for LL cavity)
- -Blade-tuner (update) and/or any others status/proposal?
- -Reliability of the motor and the Maintenability

Presenters: YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (KEK)); PAGANI,

Carlo (INFN Milano LASA); NOGUCHI, S.; SAEKI, T.

Session Classification: Cavity Intergration

Contribution ID: 7

Type: not specified

# Discussions for tuner functional specification and comparison table

Tuesday, 22 April 2008 10:45 (1h 45m)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

**Session Classification:** Cavity Intergration

Coupler:

Contribution ID: 8 Type: not specified

## **Coupler:**

Tuesday, 22 April 2008 13:00 (3 hours)

- -XFEL coupler: industrial assessment, and industrialization
- -Fixed/variable coupler : cost difference
- : technical issues
- -Requirements from RF power distribution system in view of MLI
- -Discussions on coupler specification and interface

Presenter: S. PRAT, S. NOGUHI, E. KAKO, C. ADOLPHSEN, LED BY H. HAYANO

**Session Classification:** Cavity Intergration

Contribution ID: 9 Type: not specified

## Project X R&D at Fermilab

Tuesday, 22 April 2008 16:00 (1 hour)

Accelerator Physics and Technology Seminar Note Location Change

Session Classification: Cavity Intergration

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Cavity-string test in cryomodule (S1 and S1-global)

Tuesday, 22 April 2008 17:00 (20 minutes)

- -S1 plan at FNAL
- -S1-global plan
- Work required at KEK and global assembly (technical feasibility)
- Cooperation with FNAL / Cooperation with DESY

**Presenter:** S.MISHRA,M. CHAMPION, N. OUCHI, D. MITCHELL, L.LILJE

Session Classification: Cavity Intergration

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### Cryomodule: functional parameters and interfaces

Wednesday, 23 April 2008 09:00 (30 minutes)

Cryomodule: functional paramet  $\,\cdots\,$ 

**Presenter:** N. OHUCHI, H, CARTER

Session Classification: Cryomodule/Cryogenics

Contribution ID: 12 Type: not specified

# Plug-compatibility (for cavity and cryomodule, HLRF):

Wednesday, 23 April 2008 09:30 (1h 15m)

- Interfaces (CAD-work boundary condition) of plug-compatible design
- Parameters tables for interfaces

Presenter: D. MITCHELL, H. HAYANO, N. OUCHI

Session Classification: Cryomodule/Cryogenics

Discussions

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **Discussions**

Wednesday, 23 April 2008 11:00 (1h 30m)

Conclusion/Consensus (Table filled) and Further study required

**Presenter:** LED BY OHUCHI AND CARTER

Session Classification: Cryomodule/Cryogenics

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **High Pressure Gas Regulation**

Wednesday, 23 April 2008 13:30 (1h 30m)

-Requirements and the regional constraints (How to handle Nb: summary of survey based on e-mail communication).

-Comments and discussions for further works

Presenter: T. PETERSON, H. NAKAI, K. JENSCH

Session Classification: Cryomodule/Cryogenics

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### Thermal balance in cryomodule/cryogenics

Wednesday, 23 April 2008 15:30 (1h 30m)

- -5 K shield study at TTF cryomodule design
- -5 K shield study at STF cryomodule design
- -Lowering radiation shield (80K) temperature
- -Discussions and conclusion/consensus

Presenter: P. PIERINI, LED BY OHUCHI AND PETERSON

Session Classification: Cryomodule/Cryogenics

SCRF Meeting / Report of Contributions

Comments

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### **Comments**

Wednesday, 23 April 2008 17:00 (1 hour)

**Presenter:** H. PADAMSEE

Session Classification: Cryomodule/Cryogenics

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### **HLRF**: functional parameters and interfaces

Thursday, 24 April 2008 09:00 (15 minutes)

**Presenter:** S. FUKUDA

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Requirements for the Summary and Work Assignment

Friday, 25 April 2008 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** A. YAMAMOTO

Session Classification: Summary and Work Assignment

Contribution ID: 24 Type: not specified

## **Cavity Process, Cavity Integration**

Friday, 25 April 2008 09:30 (1 hour)

**Presenter:** L. LILJE, H. HAYANO

Session Classification: Summary and Work Assignment

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### Cryomodule and cryogenics, HLRF, MLI

Friday, 25 April 2008 10:45 (1h 45m)

Presenter: N. OUCHI/T. PETERSON, S. FUKUDA, C. ADOLPHSEN

Session Classification: Summary and Work Assignment

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### **General Summary**

Friday, 25 April 2008 13:30 (2 hours)

- -Functional Parameters
- -General guide-line for plug-compatibility
- -Common interface parameters (consensus)
- -Works for further consensus

General Comments Closing Remark

**Presenter:** LED BY YAMAMOTO, H. PADAMSEE

Session Classification: Summary and Work Assignment

Contribution ID: 27 Type: not specified

## **Group Leaders Meeting**

Friday, 25 April 2008 16:00 (20 minutes)

Session Classification: Summary and Work Assignment

Contribution ID: 28

Type: not specified

## **Optimal QI &Pk Settings for all Beam Currents**

Thursday, 24 April 2008 09:15 (20 minutes)

**Presenter:** BRANLARD, J.

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Talk on RF overheads at TTF(TBD)

Thursday, 24 April 2008 09:35 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SIMROCK, Stefan (DESY)

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### **Maximum Gradient Operation(TBD)**

Thursday, 24 April 2008 09:55 (15 minutes)

Presenter: NOGUCHI, S.

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### LLRF for ILC and S1

Thursday, 24 April 2008 10:10 (15 minutes)

**Presenter:** MICHIZONO, S.

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### Plan and timetable of LLRF at NML

Thursday, 24 April 2008 10:25 (10 minutes)

**Presenter:** Mr CHASE, Brian (FNAL)

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### Discussion with following subjects

Thursday, 24 April 2008 10:35 (15 minutes)

- -Necessary cooperation with LLRF; status and requirements (TBD)
- -LLRF cooperation expected to STF and S1-global work at KEK
- -Discussions and strategy to reflect the work for TDP R&D activities,

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 34 Type: not specified

## **HLRF** progress for the XFEL

Thursday, 24 April 2008 11:15 (25 minutes)

**Presenter:** S. CHOROBA

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 35 Type: not specified

# Design and R&D status at SLAC and plan for NML (including circulator, tunability)

Thursday, 24 April 2008 11:40 (20 minutes)

**Presenter:** C. NANTISTA

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 36 Type: not specified

# Design and R&D status at KEK and preparation for STF and S1-global

Thursday, 24 April 2008 12:00 (20 minutes)

**Presenter:** S. FUKUDA

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 37 Type: not specified

## Status of the SBK development

Thursday, 24 April 2008 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** E. JONGEWAARD

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 38 Type: not specified

#### Status of the Marx development

Thursday, 24 April 2008 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** C. BURKHART

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 39

Type: not specified

# Discussions and strategy to reflect the work for TDP R&D activities

Thursday, 24 April 2008 14:30 (30 minutes)

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 40

Type: not specified

## Gradient for various RF dist systems and cost of Dist components

Thursday, 24 April 2008 15:30 (25 minutes)

Presenter: ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 41 Type: not specified

#### Overview of Quad and BPM development at SLAC

Thursday, 24 April 2008 15:55 (5 minutes)

Presenter: ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 42 Type: not specified

#### Quadrupole R&D at FNAL and CIEMAT

Thursday, 24 April 2008 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** V. KASHIKHIN

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 43 Type: not specified

#### Progress on BPM development at FNAL and Saclay

Thursday, 24 April 2008 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** M. WENDT

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

Contribution ID: 44

Type: not specified

# Update of Beam Dynamics studies relevant to the Main Linac

Thursday, 24 April 2008 16:50 (30 minutes)

Presenter: P. LEBRUN

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI

/ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 45 Type: **not specified** 

#### Discussion

Thursday, 24 April 2008 17:20 (20 minutes)

Session Classification: HLRF (&LLRF), MLI