ATF2 Software Review

Report of Contributions

Welcome + practical aspects

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome + practical aspects

Wednesday 18 June 2008 08:30 (5 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Introduction and aims of this me ...

Contribution ID: 1

Type: not specified

Introduction and aims of this meeting

Wednesday 18 June 2008 08:35 (15 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Overview of ATF2 goals and curr ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

Overview of ATF2 goals and current construction status

Wednesday 18 June 2008 08:50 (20 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Expected hardware status + prior ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Expected hardware status + priority commissioning tasks

Wednesday 18 June 2008 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Brief description of software task ···

Contribution ID: 4

Type: not specified

Brief description of software task list being constructed

Wednesday 18 June 2008 09:30 (15 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

A proposal to share & organise s \cdots

Contribution ID: 5

Type: not specified

A proposal to share & organise software work in ATF2

Wednesday 18 June 2008 09:45 (15 minutes)

Presenters: Dr WHITE, Glen (SLAC); BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

ATF2 Software ··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 6

Type: not specified

Discussion

Wednesday 18 June 2008 10:00 (30 minutes)

Presenter: ALL

Overview of SAD tuning software ···

Contribution ID: 7

Type: not specified

Overview of SAD tuning software and applications for ATF / ATF2

Wednesday 18 June 2008 11:00 (15 minutes)

Presenter: Dr KURODA, Shigeru (KEK)

Organisation of ATF2 commissio ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Organisation of ATF2 commissioning team

Wednesday 18 June 2008 11:15 (15 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Aspects of shift organisation in ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

Aspects of shift organisation in multi-partner team context

Wednesday 18 June 2008 11:30 (15 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

ATF2 Software ··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 10

Type: not specified

Discussion

Wednesday 18 June 2008 11:45 (30 minutes)

Presenter: ALL

Experimental procedure for IP \cdots

Contribution ID: 11

Type: not specified

Experimental procedure for IP beta-tuning / transport at 3 IP waists

Wednesday 18 June 2008 14:00 (20 minutes)

Presenter: SHA BAI, IHEP AND LAL

Tuning ATF2 at lower IP betas, g $\,\cdots\,$

Contribution ID: 12

Type: not specified

Tuning ATF2 at lower IP betas, goals and troubles

Wednesday 18 June 2008 14:20 (20 minutes)

Presenter: Dr TOMAS, Rogelio (CERN)

FFS tuning with pre-calculated o

Contribution ID: 13

Type: not specified

FFS tuning with pre-calculated optical multi-knobs

Wednesday 18 June 2008 14:40 (20 minutes)

Presenter: Mr RENIER, Yves (LAL)

FFS trajectory correction algorith ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

FFS trajectory correction algorithm & plans

Wednesday 18 June 2008 15:00 (15 minutes)

Presenter: ANTHONY SCARFE, UNIVERSITY OF MANCHESTER AND COCKCROFT INSTITUTE

Experience with ATF EXT beta m $\,\cdots\,$

Contribution ID: 15

Type: not specified

Experience with ATF EXT beta matching

Wednesday 18 June 2008 15:15 (15 minutes)

Presenter: Dr APPLEBY, Rob (University of Manchester/Cockcroft Institute)Session Classification: Review of on-going beam tuning simulation work - Part one

Fast feedback & FONT

Contribution ID: 16

Type: not specified

Fast feedback & FONT

Wednesday 18 June 2008 16:00 (20 minutes)

Presenter: Dr RESTA LOPEZ, Javier (JAI, Oxford University)

Integrated EXT+FFS dynamic & s $\,\cdots\,$

Contribution ID: 18

Type: not specified

Integrated EXT+FFS dynamic & static BBA, feedback and tuning

Wednesday 18 June 2008 16:20 (30 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

EXT dispersion and coupling cor \cdots

Contribution ID: 19

Type: not specified

EXT dispersion and coupling correction update

Wednesday 18 June 2008 16:50 (20 minutes)

Presenter: WOODLEY, Mark (SLAC)

V.4 ATF2 Optics (main new ATF2 ···

Contribution ID: 20

Type: not specified

V.4 ATF2 Optics (main new ATF2 EXT + FFS features)

Wednesday 18 June 2008 17:10 (20 minutes)

Presenter: WOODLEY, Mark (SLAC)

ATF2 Software ··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 21

Type: not specified

Discussion

Wednesday 18 June 2008 17:30 (30 minutes)

Presenter: ALL

Laserwire

Contribution ID: 22

Type: not specified

Laserwire

Thursday 19 June 2008 08:30 (20 minutes)

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London)

Cavity BPMs (s-band and c-band)

Contribution ID: 23

Type: not specified

Cavity BPMs (s-band and c-band)

Thursday 19 June 2008 08:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London)

High-availability power supplies ···

Contribution ID: 25

Type: not specified

High-availability power supplies for FFS

Thursday 19 June 2008 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Discuss requirements for mover s \cdots

Contribution ID: 26

Type: not specified

Discuss requirements for mover system for IP-phase FFS feedback BPM

Thursday 19 June 2008 09:30 (20 minutes)

Presenter: ALL

Summary of ATF controls infrast ...

Contribution ID: 27

Type: not specified

Summary of ATF controls infrastructure and KEK plans for ATF2

Thursday 19 June 2008 09:50 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Discussion

Contribution ID: 28

Type: not specified

Discussion

Thursday 19 June 2008 10:10 (20 minutes)

Presenter: ALL

ATF2 Software ··· / Report of Contributions

IP diagnostics

Contribution ID: 29

Type: not specified

IP diagnostics

Thursday 19 June 2008 11:00 (20 minutes)

Readout of Shintake monitor information by Vsystem and brief plan of Shintake monitor group

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Link between ATF (VSYSTEM) a ···

Contribution ID: 30

Type: not specified

Link between ATF (VSYSTEM) and EPICS + further developments

Thursday 19 June 2008 11:20 (20 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

AML code development

Contribution ID: 32

Type: not specified

AML code development

Thursday 19 June 2008 11:40 (20 minutes)

Basis for our cross-platform code support

Presenter: Mr MOLLOY, Stephen (SLAC)

ATF2 Software ··· / Report of Contributions

FFS Magnet mover system

Contribution ID: 33

Type: not specified

FFS Magnet mover system

Thursday 19 June 2008 13:30 (20 minutes)

from the session of on-going control software development

Presenter: NELSON, Janice (SLAC)

ATF2 Flight Simulator project

Contribution ID: 34

Type: not specified

ATF2 Flight Simulator project

Thursday 19 June 2008 13:50 (40 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

A user's first-time Flight Simulat

Contribution ID: 35

Type: not specified

A user's first-time Flight Simulator experience at ATF in May

Thursday 19 June 2008 14:30 (20 minutes)

Presenter: Mr RENIER, Yves (LAL)

Description of software task list b

Contribution ID: 36

Type: not specified

Description of software task list being constructed

Thursday 19 June 2008 14:50 (40 minutes)

Walk-through and discussion project by project

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Software Management issues and \cdots

Contribution ID: 37

Type: not specified

Software Management issues and next steps

Friday 20 June 2008 14:30 (20 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Close-out session

ATF2 Software ··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 38

Type: not specified

Discussion

Friday 20 June 2008 14:50 (1h 40m)

Rest of afternoon free for discussion on remaining issues, individually and / or in groups, on specific tasks...

Presenter: ALL

Session Classification: Close-out session