7th ATF2 Project Meeting

Report of Contributions

Greeting

Contribution ID: 0

Type: not specified

Greeting

Monday 15 December 2008 14:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. URAKAWA, Junji (KEK) **Session Classification:** Introduction

Goals at this meeting

Contribution ID: 1

Type: not specified

Goals at this meeting

Monday 15 December 2008 14:10 (20 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK) **Session Classification:** Introduction

Beam Operation for The Radiation ···

Contribution ID: 2

Type: not specified

Beam Operation for The Radiation Inspection and First Commissioning

Monday 15 December 2008 14:30 (20 minutes)

Presenter:Dr KURODA, Shigeru (KEK)Session Classification:Commissioning Status

HA power supply system

Contribution ID: 3

Type: not specified

HA power supply system

Monday 15 December 2008 14:50 (20 minutes)

Presenter: LAM, Briant (SLAC)

Session Classification: Commissioning Status

7th ATF2 Project $\cdots \,$ / Report of Contributions

Mover system

Contribution ID: 4

Type: not specified

Mover system

Monday 15 December 2008 15:10 (20 minutes)

Presenters: Dr WHITE, Glen (SLAC); NELSON, Janice (SLAC) **Session Classification:** Commissioning Status

Cavity BPM system

Contribution ID: 5

Type: not specified

Cavity BPM system

Monday 15 December 2008 15:30 (20 minutes)

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London) **Session Classification:** Commissioning Status

Installation of FD in September

Contribution ID: 6

Type: not specified

Installation of FD in September

Monday 15 December 2008 15:50 (20 minutes)

Presenter:Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)Session Classification:Commissioning Status

PLIC monitor and IP wire scanner

Contribution ID: 7

Type: not specified

PLIC monitor and IP wire scanner

Monday 15 December 2008 16:10 (20 minutes)

Presenter: MCCORMICK, Doug (SLAC)

Session Classification: Commissioning Status

Dispersion correction

Contribution ID: 8

Type: not specified

Dispersion correction

Tuesday 16 December 2008 09:00 (20 minutes)

Presenter: Mr JONES, James (ASTeC, STFC Daresbury Laboratory)Session Classification: Beam Diagnostics at Extraction Line (1)

Coupling correction

Contribution ID: 9

Type: not specified

Coupling correction

Tuesday 16 December 2008 09:20 (20 minutes)

Presenter: Dr RIMBAULT, Cecile (LAL)

Session Classification: Beam Diagnostics at Extraction Line (1)

Beta matching

Contribution ID: 10

Type: not specified

Beta matching

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Present status of the orbit recons ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Present status of the orbit reconstruction and correction in the ATF2 extraction line

Tuesday 16 December 2008 10:50 (20 minutes)

Presenter:Mr RENIER, Yves (LAL)Session Classification:Feedback System

Design and Simulation of Intra- …

Contribution ID: 15

Type: not specified

Design and Simulation of Intra-train Feedback Systems at ATF2: Current Status and Future Plans

Tuesday 16 December 2008 11:10 (20 minutes)

Presenter:Dr RESTA LOPEZ, Javier (JAI, Oxford University)Session Classification:Feedback System

FFS Orbit correction and feedback

Contribution ID: 16

Type: not specified

FFS Orbit correction and feedback

Tuesday 16 December 2008 11:30 (20 minutes)

Presenter: Mr SCARFE, Anthony (University of Manchester & amp; the Cockcroft Institute) **Session Classification:** Feedback System

Beamline Modeling Tools

Contribution ID: 17

Type: not specified

Beamline Modeling Tools

Tuesday 16 December 2008 09:40 (30 minutes)

Presenter: Mr MOLLOY, Stephen (SLAC) **Session Classification:** Optics Modeling

BBA without mover

Contribution ID: 19

Type: not specified

BBA without mover

Tuesday 16 December 2008 10:10 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK) **Session Classification:** Optics Modeling

Re-alignment of DR

Contribution ID: 20

Type: not specified

Re-alignment of DR

Tuesday 16 December 2008 14:10 (15 minutes)

Presenter: Dr TAKANO, Mikio (Saube company)

Session Classification: Alignment and Stability

Alignment of magnets at the extr \cdots

Contribution ID: 21

Type: not specified

Alignment of magnets at the extraction line (ATF2)

Tuesday 16 December 2008 14:25 (20 minutes)

Presenter: Mr SUGAHARA, Ryuhei (KEK)

Session Classification: Alignment and Stability

Vibration measurements on the F $\,\cdots\,$

Contribution ID: 22

Type: not specified

Vibration measurements on the FD and Shintake monitor

Tuesday 16 December 2008 14:45 (20 minutes)

Presenter: Mr BOLZON, Benoit (LAPP)

Session Classification: Alignment and Stability

7th ATF2 Project $\cdots \,$ / Report of Contributions

Monalisa

Contribution ID: 23

Type: not specified

Monalisa

Tuesday 16 December 2008 15:05 (20 minutes)

Presenter: Mr MATTHEW, Warden (Oxford university) **Session Classification:** Alignment and Stability

IP Beam Size Monitor (Shintake …

Contribution ID: 24

Type: not specified

IP Beam Size Monitor (Shintake Monitor)

Tuesday 16 December 2008 15:25 (20 minutes)

Presenter: Dr KAMIYA, Yoshio (ICEPP, The University of Tokyo) **Session Classification:** IP BSM (Shintake monitor system)

IP BPM and beam tilt monitor

Contribution ID: 25

Type: not specified

IP BPM and beam tilt monitor

Tuesday 16 December 2008 15:45 (20 minutes)

Presenter: Dr HONDA, Yosuke (KEK)

Session Classification: IP BSM (Shintake monitor system)

Outlook: Accelerator Science

Contribution ID: 26

Type: not specified

Outlook: Accelerator Science

Monday 15 December 2008 17:00 (45 minutes)

Presenter:Dr SUZUKI, Atsuto (KEK)Session Classification:Special Seminar

FF Optics studies with large beta …

Contribution ID: 27

Type: not specified

FF Optics studies with large beta optics and IP waist scan

Wednesday 17 December 2008 09:00 (20 minutes)

Presenter: Ms BAI, Sha (IHEP) **Session Classification:** Beam Size Tuning

IP beam size tuning with IP BSM

Contribution ID: 28

Type: not specified

IP beam size tuning with IP BSM

Wednesday 17 December 2008 09:20 (20 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Beam Size Tuning

Basic assumptions and goal of or ...

Contribution ID: 29

Type: not specified

Basic assumptions and goal of organizing the commissioning with milestones and schedule

Wednesday 17 December 2008 09:50 (15 minutes)

Presenters: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL)); Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Suggested milestones for 2008 th $\,\cdots$

Contribution ID: 30

Type: not specified

Suggested milestones for 2008 through 2010

Wednesday 17 December 2008 10:05 (20 minutes)

(Corrected draft version 3 is uploaded on December 16)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC)

Plans and contributions by all col $\,\cdots\,$

Contribution ID: 31

Type: not specified

Plans and contributions by all collaborating institutes

Wednesday 17 December 2008 10:25 (45 minutes)

Discussion on the commissioning …

Contribution ID: 32

Type: not specified

Discussion on the commissioning organisation and milestones

Wednesday 17 December 2008 11:10 (50 minutes)

- Monthly milestones for 2008-2010
- Detailed plan for sub-systems (serialization of the tasks presented at this meeting)
- Detailed schedule by end of March, 2009
 - fast kicker, new QM7R, IPBSM, IPBPM(8.7nm), DR vertical emittance of 24pm etc.

Summary of PAC09 abstracts

Contribution ID: 33

Type: not specified

Summary of PAC09 abstracts

Wednesday 17 December 2008 13:30 (10 minutes)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC)

Session Classification: Publication Policy

Discussion

Contribution ID: 34

Type: not specified

Discussion

Wednesday 17 December 2008 13:40 (20 minutes)

internal reviewing of papers, suggestions of paper organizations, articles in the newsline etc draft rule to be distributed before the meeting

Session Classification: Publication Policy

Minimal machine

Contribution ID: 35

Type: not specified

Minimal machine

Wednesday 17 December 2008 14:20 (20 minutes)

Presenter: ANGAL-KALININ, Deepa (STFC Daresbury) **Session Classification:** ILC-BDS Joint Session

Crab cavity R&D

Contribution ID: 36

Type: not specified

Crab cavity R&D

Wednesday 17 December 2008 14:40 (20 minutes)

traveling focus test with crab cavity at ATF2

Presenter: Mr MCINTOSH, peter (stfc daresbury laboratory) **Session Classification:** ILC-BDS Joint Session

The ultra-low betas recent studies

Contribution ID: 37

Type: not specified

The ultra-low betas recent studies

Wednesday 17 December 2008 15:00 (20 minutes)

pushed beta and longer L* at ATF2

Presenter: Dr TOMAS, Rogelio (CERN)

Session Classification: ILC-BDS Joint Session

Monalisa in detectors

Contribution ID: 38

Type: not specified

Monalisa in detectors

Wednesday 17 December 2008 15:20 (20 minutes)

Presenter:Dr URNER, David (University of Oxford)Session Classification:ILC-BDS Joint Session

7th ATF2 Project · · · / Report of Contributions

Stability issue

Contribution ID: 39

Type: not specified

Stability issue

Wednesday 17 December 2008 15:40 (20 minutes)

Superconducting final doublet at CLIC

Presenters: Dr JEREMIE, Andrea (LAPP); Mr BOLZON, Benoit (LAPP) **Session Classification:** ILC-BDS Joint Session

Laser wire

Contribution ID: 40

Type: not specified

Laser wire

Thursday 18 December 2008 09:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London) **Session Classification:** Joint session with 7th TB/SGC meeting 7th ATF2 Project $\cdots \,$ / Report of Contributions

Fast kicker

Contribution ID: 41

Type: not specified

Fast kicker

Thursday 18 December 2008 10:10 (20 minutes)

Presenter: Mr NAITO, Takashi (KEK)

7th ATF2 Project $\cdots \,$ / Report of Contributions

FONT

Contribution ID: 42

Type: not specified

FONT

Thursday 18 December 2008 10:45 (20 minutes)

Presenter:Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)Session Classification:Joint session with 7th TB/SGC meeting

Others status from May 2008 (RF \cdots

Contribution ID: 43

Type: not specified

Others status from May 2008 (RF Gun, Alignment,...)

Thursday 18 December 2008 11:25 (20 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Summary/report of 7th ATF2 pro ...

Contribution ID: 44

Type: not specified

Summary/report of 7th ATF2 project meeting

Thursday 18 December 2008 09:10 (40 minutes)

Presenter: Dr SERYI, Andrei (SLAC)

Cold BPM

Contribution ID: 46

Type: not specified

Cold BPM

Thursday 18 December 2008 11:05 (20 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

SC-FD

Contribution ID: 48

Type: not specified

SC-FD

Thursday 18 December 2008 13:30 (30 minutes)

Presenter: Dr PARKER, Brett (BNL)

Session Classification: 7th TB/SGC meeting : Proposals

7th ATF2 Project $\cdots \,$ / Report of Contributions

Permanent FD

Contribution ID: 49

Type: not specified

Permanent FD

Thursday 18 December 2008 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr IWASHITA, yoshihisa (Kyoto Univ.)

Straightness monitor

Contribution ID: 50

Type: not specified

Straightness monitor

Thursday 18 December 2008 14:35 (30 minutes)

Presenter:Prof. HILDRETH, Michael (University of Notre Dame)**Session Classification:**7th TB/SGC meeting : Proposals

Background studies

Contribution ID: 51

Type: not specified

Background studies

Thursday 18 December 2008 15:05 (30 minutes)

Presenters: GULER, Hayg; Dr VERDERI, Marc (LLR - Ecole polytechnique) **Session Classification:** 7th TB/SGC meeting : Proposals

Concluding remarks

Contribution ID: 52

Type: not specified

Concluding remarks

Concluding Remarks

Contribution ID: 53

Type: not specified

Concluding Remarks

Thursday 18 December 2008 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr WOLSKI, Andrzej (Cockcroft Institute and University of Liverpool) **Session Classification:** 7th TB/SGC meeting : Conclusion

Beta matching

Contribution ID: 54

Type: not specified

Beta matching

Tuesday 16 December 2008 13:00 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Beam Diagnostics at Extraction Line (2)

Study of the non-linear magnetic ···

Contribution ID: 55

Type: not specified

Study of the non-linear magnetic field in the ATF extraction region on the emittance growth

Tuesday 16 December 2008 13:20 (20 minutes)

Presenter: Dr FAUS-GOLFE, Angeles (Instituto de Fisica Corpuscular - Valencia)Session Classification: Beam Diagnostics at Extraction Line (2)

Magnetic field measurement of n $\,\cdots\,$

Contribution ID: 56

Type: not specified

Magnetic field measurement of new "QM7R" (TOKIN 3581)

Tuesday 16 December 2008 13:40 (10 minutes)

Presenter: Dr MASUZAWA, Mika (KEK)

Session Classification: Beam Diagnostics at Extraction Line (2)

Case for replacing QM7R with T $\,\cdots\,$

Contribution ID: 57

Type: not specified

Case for replacing QM7R with TOKIN 3581

Tuesday 16 December 2008 13:50 (10 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL)) **Session Classification:** Beam Diagnostics at Extraction Line (2)

AAP review April 2009

Contribution ID: 58

Type: not specified

AAP review April 2009

Wednesday 17 December 2008 16:00 (20 minutes)

Presenter: ROSS, Marc (FNAL)

Session Classification: ILC-BDS Joint Session

7th ATF2 Project · · · / Report of Contributions

Opening address

Contribution ID: 59

Type: not specified

Opening address

Thursday 18 December 2008 09:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. URAKAWA, Junji (KEK)

AML to SAD conversion for Flight \cdots

Contribution ID: 60

Type: not specified

AML to SAD conversion for Flight Simulator

Wednesday 17 December 2008 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr PIVI, Mauro (SLAC) **Session Classification:** Extra session

Compton (laser cavity)

Contribution ID: 61

Type: not specified

Compton (laser cavity)

Thursday 18 December 2008 13:10 (20 minutes)

Presenter: Dr TAKAHASHI, Tohru Takahashi (Hiroshima University)