### ILD/CMS Engineering Meeting (Webex)

# **Report of Contributions**

ILD/CMS Engin $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

ILD Coil

Contribution ID: 0

Type: not specified

#### ILD Coil

Tuesday, 20 January 2009 10:00 (20 minutes)

**Presenter:** KIRCHER, Francois (DAPNIA - Centre d'Etudes de Saclay (CEA-Saclay)) **Session Classification:** Coil ILD/CMS Engin  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Coil and Yoke parametric model

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### **Coil and Yoke parametric model**

Tuesday, 20 January 2009 10:20 (20 minutes)

**Presenter:** HERVE, Alain (CERN) **Session Classification:** Coil

Disposition of Coil ancillary equi ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

## Disposition of Coil ancillary equipment around the experiment

Tuesday, 20 January 2009 10:40 (20 minutes)

Presenter:GADDI, Andrea (CERN)Session Classification:Coil

Problems in assembly of CMS

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### Problems in assembly of CMS

Tuesday, 20 January 2009 13:30 (20 minutes)

**Presenter:** GERWIG, Hubert (CERN) **Session Classification:** Yoke ILD/CMS Engin $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

ILD Yoke design

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### **ILD Yoke design**

Tuesday, 20 January 2009 13:50 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SCHNEEKLOTH, Uwe (DESY)

Session Classification: Yoke

Possible endcap construction

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### Possible endcap construction

Tuesday, 20 January 2009 14:10 (20 minutes)

Presenter: SIEGRIST, N. (CERN)

Session Classification: Yoke

ILD/CMS Engin ··· / Report of Contributions

ILD dimensions and Overall inte

Contribution ID: 6

Type: not specified

#### ILD dimensions and Overall integration

Wednesday, 21 January 2009 10:00 (20 minutes)

**Presenter:** Mrs CLERC, Catherine (LLR-Ecole polytechnique CNRS-In2p3) **Session Classification:** Integration

Calorimeters integration

Contribution ID: 7

Type: not specified

#### **Calorimeters integration**

Wednesday, 21 January 2009 10:20 (20 minutes)

**Presenter:** GADOW, Karsten (DESY) **Session Classification:** Integration

Design philosophy of CMS

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### Design philosophy of CMS

Wednesday, 21 January 2009 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** HERVE, Alain (CERN) **Session Classification:** Integration

Handling a 3D model in CATIA

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### Handling a 3D model in CATIA

Wednesday, 21 January 2009 10:40 (20 minutes)

**Presenters:** FABER, G. (CERN); SMILJKOVIC, Nebojsa (CERN) **Session Classification:** Integration

ILD on Beam position

Contribution ID: 10

Type: not specified

#### ILD on Beam position

Wednesday, 21 January 2009 13:30 (20 minutes)

**Presenter:** Mr JORÉ, Matthieu (LAL (CNRS/in2p3))

Session Classification: Hall related problems, Summary and discussion

Push-pull questions and opening …

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### Push-pull questions and opening philosophy

Wednesday, 21 January 2009 14:10 (20 minutes)

**Presenters:** HERVE, Alain (CERN); GERWIG, Hubert (CERN) **Session Classification:** Hall related problems , Summary and discussion

Positioning general services

Contribution ID: 12

Type: not specified

### Positioning general services

Wednesday, 21 January 2009 14:30 (20 minutes)

Presenter: GADDI, Andrea (CERN)

Session Classification: Hall related problems, Summary and discussion

The CMS integration project and  $\cdots$ 

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### The CMS integration project and design office

Wednesday, 21 January 2009 09:20 (20 minutes)

Presenter: FABER, Gerard (Eidgenossische Tech. Hochschule Zuerich (ETHZ)-Unknown-Unknown)

Session Classification: Integration

Design philosophy of ILD

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### Design philosophy of ILD

Wednesday, 21 January 2009 09:40 (20 minutes)

**Presenter:** Mr JORÉ, Matthieu (LAL (CNRS/in2p3))

Session Classification: Integration

ILD/CMS Engin $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Vibration measurements while m  $\cdots$ 

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### Vibration measurements while moving

Wednesday, 21 January 2009 13:50 (20 minutes)

Presenter: YAMAOKA, Hiroshi (KEK)

Session Classification: Hall related problems, Summary and discussion