CALICE Week at UT Arlington

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Registration at Chemistry and Physics Building (CPB) 303

Wednesday, 10 March 2010 08:00 (30 minutes)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Registration at Chemistry and Physics Building 303

Thursday, 11 March 2010 08:00 (30 minutes)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome by UTA officials

Wednesday, 10 March 2010 08:30 (15 minutes)

Presenter: TBA

Session Classification: Opening Session

Contribution ID: 3 Type: not specified

Meeting Organization and Logistics

Wednesday, 10 March 2010 08:45 (10 minutes)

Presenter: YU, Jaehoon (University of Texas at Arlington)

Session Classification: Opening Session

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

DHCAL event builder and event display

Wednesday, 10 March 2010 16:45 (20 minutes)

Presenter: JACOB SMITH (ARGONNE)

Session Classification: Software

Contribution ID: 6 Type: not specified

CALICE data base

Wednesday, 10 March 2010 17:05 (20 minutes)

Presenter: Mr FEEGE, Nils (University of Hamburg / DESY-FLC)

Session Classification: Software

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Tracking with the Hough transform

Wednesday, 10 March 2010 11:00 (20 minutes)

Presenter: FEHR, Felix (LPC Clermont)

Session Classification: Analysis I

Contribution ID: 8 Type: not specified

First look at photon id methods

Wednesday, 10 March 2010 11:40 (10 minutes)

Presenter: FEHR, Felix (LPC Clermont)

Session Classification: Analysis I

Contribution ID: 9 Type: not specified

Overview of transverse profile studies in AHCAL

Wednesday, 10 March 2010 12:10 (20 minutes)

Presenter: Dr LUCACI-TIMOCE, Angela (FLC, CALICE, DESY)

Session Classification: Analysis I

Contribution ID: 10 Type: not specified

Pion Showers in the AHCAL Prototype

Wednesday, 10 March 2010 14:15 (20 minutes)

Presenter: Mr KAPLAN, Alexander (University of Heidelberg / DESY FLC)

Session Classification: Analysis II

Contribution ID: 11 Type: not specified

Pion showers in the 2008 ECAL data

Wednesday, 10 March 2010 11:20 (20 minutes)

Presenter: Mr DOUBLET, Philippe (LAL)

Session Classification: Analysis I

Contribution ID: 12 Type: not specified

Hadronic Energy Reconstruction and Software Compensation

Wednesday, 10 March 2010 14:00 (15 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Analysis II

Contribution ID: 13 Type: not specified

Track Segments in Hadronic Showers: New MC Comparisons

Wednesday, 10 March 2010 14:35 (15 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Analysis II

Contribution ID: 14 Type: not specified

A First Look at FNAL Electromagnetic AHCAL Data

Wednesday, 10 March 2010 15:05 (15 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Analysis II

Contribution ID: 15 Type: not specified

Test beam results from the DHCAL slice test

Wednesday, 10 March 2010 16:00 (20 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Analysis III

Contribution ID: 16 Type: not specified

Results from the SDHCAL beam tests

Wednesday, 10 March 2010 16:20 (20 minutes)

Presenter: Mr LAKTINEH, Imad (IPNL)

Session Classification: Analysis III

Contribution ID: 17 Type: not specified

Low-energy Pions in the Analogue HCAL

Wednesday, 10 March 2010 14:50 (15 minutes)

Presenter: Mr FEEGE, Nils (University of Hamburg / DESY-FLC)

Session Classification: Analysis II

Contribution ID: 18 Type: not specified

Semi-Digital Hadron Calorimeter with RPCs

Friday, 12 March 2010 10:40 (30 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & Mr \ LAKTINEH, imad (IPNL) \end{tabular}$

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 19 Type: not specified

Hadron Calorimeter with Micromegas

Friday, 12 March 2010 11:10 (25 minutes)

Presenter: Dr KARYOTAKIS, Yannis (Lab. d'Annecy-le-Vieux de Phys. des Particules (LAPP/IN2P3/CNRS

Uni. de Savoie))

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 22 Type: not specified

Hadron Calorimeter with GEMs

Friday, 12 March 2010 11:35 (20 minutes)

Presenter: Dr PARK, Seongtae (University of Texas at Arlington)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 23 Type: not specified

Overview Digital Hadron Calorimeter

Friday, 12 March 2010 12:20 (10 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 24 Type: not specified

Construction of the RPC-DHCAL

Friday, 12 March 2010 11:55 (25 minutes)

Presenter: Dr XIA, Lei (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Digital HCAL

Contribution ID: 25 Type: not specified

Introduction and overview

Wednesday, 10 March 2010 08:55 (30 minutes)

Presenter: SEFKOW, Felix (DESY)

Session Classification: Opening Session

Contribution ID: 26 Type: not specified

Report from the Technical Board

Wednesday, 10 March 2010 09:25 (30 minutes)

Presenter: POESCHL, Roman (LAL Orsay)

Session Classification: Opening Session

Contribution ID: 27 Type: not specified

Recent Geant 4 developments

Wednesday, 10 March 2010 09:55 (30 minutes)

Presenter: Dr WRIGHT, Dennis (SLAC)

Session Classification: Opening Session

Contribution ID: 28 Type: not specified

Direct optical readout studies

Friday, 12 March 2010 08:50 (20 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Analog HCAL

Contribution ID: 29 Type: not specified

Electronics integration

Friday, 12 March 2010 09:45 (20 minutes)

Presenter: Dr GOETTLICHER, Peter (DESY)

Session Classification: Analog HCAL

Contribution ID: 30 Type: not specified

Preparation of HCAL beam tests with tungsten absorber plates

Friday, 12 March 2010 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr KLEMPT, Wolfgang (CERN)

Session Classification: High Energy

Contribution ID: 31 Type: not specified

Fast timing with scintillators

Friday, 12 March 2010 14:30 (15 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: High Energy

Contribution ID: 32 Type: not specified

Report from the Steering Board

Friday, 12 March 2010 15:30 (20 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Closing

Farewell

Contribution ID: 33 Type: not specified

Farewell

Friday, 12 March 2010 15:50 (10 minutes)

Presenter: SEFKOW, Felix (DESY)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 34 Type: not specified

SiD plans

Thursday, 11 March 2010 09:10 (20 minutes)

Presenter: Prof. WHITE, Andy (University of Texas at Arlington)

Session Classification: Detector Concepts

Contribution ID: 35 Type: not specified

CLIC plans

Thursday, 11 March 2010 08:30 (20 minutes)

Presenters: LINSSEN, Lucie (CERN); KLEMPT, Wolfgang (CERN)

Session Classification: Detector Concepts

Discussion

Contribution ID: 36 Type: not specified

Discussion

Thursday, 11 March 2010 09:30 (30 minutes)

Session Classification: Detector Concepts

Contribution ID: 37 Type: not specified

Mechanics for ECAL W/Si LPSC / LLR

Thursday, 11 March 2010 16:00 (20 minutes)

Presenter: Mr GIRAUD, Julien (LPSC CNRS)

Session Classification: Mechanics

Contribution ID: 38 Type: not specified

Simulation of tile non-uniformities

Friday, 12 March 2010 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr LUCACI-TIMOCE, Angela (FLC, CALICE, DESY)

Session Classification: Analog HCAL

Contribution ID: 39 Type: not specified

status report on the production of DCAL electronics

Thursday, 11 March 2010 10:30 (30 minutes)

Presenter: DRAKE, Gary (Argonne National Lab)

Session Classification: Electronics and DAQ - I

Contribution ID: 40 Type: not specified

status report on SPIROC chips

Thursday, 11 March 2010 11:10 (20 minutes)

Presenter: RAUX, Ludovic (LAL)

Session Classification: Electronics and DAQ - I

Contribution ID: 41 Type: not specified

AHCAL electronics status

Thursday, 11 March 2010 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr GOETTLICHER, Peter (DESY)

Session Classification: Electronics and DAQ - I

Contribution ID: 43 Type: not specified

optical fiber based LED calibration system

Thursday, 11 March 2010 11:50 (20 minutes)

Presenter: KVASNICKA, Jiri (Prague)

Session Classification: Electronics and DAQ - I

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

SKIROC2 design

Thursday, 11 March 2010 12:10 (20 minutes)

Presenter: Mr CALLIER, Stéphane (OMEGA / LAL)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Electronics and DAQ-I}$

Contribution ID: 45 Type: not specified

DIF with LDA and CCC

Thursday, 11 March 2010 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr CORNAT, Remi Jean Noel (CNRS/IN2P3/Laboratoire Leprince-Ringuet (LLR))

Session Classification: Electronics and DAQ II

ILD plans

Contribution ID: 46 Type: not specified

ILD plans

Thursday, 11 March 2010 08:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BEHNKE, Ties (DESY)

Session Classification: Detector Concepts

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Calibration status

Friday, 12 March 2010 09:30 (15 minutes)

Presenter: Mr FEEGE, Nils (University of Hamburg / DESY-FLC)

Session Classification: Analog HCAL

Contribution ID: 48 Type: not specified

SiPM characterization

Friday, 12 March 2010 08:30 (20 minutes)

Presenter: Mr TADDAY, Alexander (University of Heidelberg)

Session Classification: Analog HCAL

Contribution ID: 49 Type: not specified

status of Si-W ECAL

Thursday, 11 March 2010 16:30 (30 minutes)

Presenter: BRIENT, Jean-Claude ((L.L.R))

Session Classification: ECAL

Contribution ID: 50 Type: not specified

Particle Flow Algorithm verification with test beam data

Wednesday, 10 March 2010 11:50 (20 minutes)

Presenter: MARKIN, Oleg (ITEP/DESY)

Session Classification: Analysis I

Contribution ID: 51 Type: not specified

SDHCAL status in Lyon, power pulsing, DAQ and m3

Thursday, 11 March 2010 14:20 (20 minutes)

Presenter: Mr COMBARET, Christophe (IPNL)

Session Classification: Electronics and DAQ $\rm II$

Contribution ID: **52** Type: **not specified**

Update report on SiPM Charge Readout chip (KLaus) in Heidleberg

Thursday, 11 March 2010 11:00 (10 minutes)

Presenter: SHEN, Wei (Univ Heidelberg)

Session Classification: Electronics and DAQ - I

Contribution ID: 53 Type: not specified

Recent & future developments in DAQ-II integration

Thursday, 11 March 2010 14:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BOUDRY, Vincent (LLR, Ecole polytechnique)

Session Classification: Electronics and DAQ II

Contribution ID: 54 Type: not specified

DHCAL DIF Status

Thursday, 11 March 2010 14:40 (10 minutes)

Presenters: Mr VOUTERS, Guillaume (lapp-Laboratoire d'Annecy-le-Vieux de Physique des Partic-

ules-In); Ms PRAST, Julie (LAPP CNRS)

Session Classification: Electronics and DAQ II

Contribution ID: 55 Type: not specified

DHCAL: mechanics for 1m3 prototype

Thursday, 11 March 2010 16:20 (10 minutes)

DHCAL: mechanics for 1m3 prot ···

Presenter: Mr LAKTINEH, imad (ipnl)

Session Classification: Mechanics