# KILC12

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 1

KILC12

Type: not specified

#### ICFA Report (via WebEx)

Monday, 23 April 2012 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** ODDONE, Pier (FNAL)

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### ILCSC report (via WebEx)

Monday, 23 April 2012 09:20 (20 minutes)

Presenter: BAGGER, Jonathan (Johns Hopkins University)

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 6 Type: not specified

# Asian perspective

Monday, 23 April 2012 09:40 (20 minutes)

Presenter: JIE, Gao

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# Japanese effort towrds ILC

Monday, 23 April 2012 10:00 (20 minutes)

Presenter: YAMASHITA, Satoru (U. Tokyo)

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 8 Type: not specified

# Research director report

Monday, 23 April 2012 10:50 (35 minutes)

**Presenter:** YAMADA, Sakue

Session Classification: Joint Plenary

GDE report

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **GDE** report

Monday, 23 April 2012 11:25 (35 minutes)

**Presenter:** BARISH, Barry

**Session Classification:** Joint Plenary

LHC results

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### LHC results

Monday, 23 April 2012 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** KIM, Tae Jeong

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### Report on the Physics Chapter of the DBD

Monday, 23 April 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: PESKIN, Michael (SLAC, Stanford University)

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 12 Type: not specified

# pannel discussion on ILC physics case

Contribution ID: 15 Type: not specified

# panel discussion on ILC physics case or ILC strategy

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### **Korean HEP activities**

Thursday, 26 April 2012 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** SON, Donchul

Session Classification: Joint Plenary

Outreach

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Outreach

Thursday, 26 April 2012 16:20 (20 minutes)

Presenters: ZHANG, Min; TAKAHASHI, Rika

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### **ACFA** summary

Thursday, 26 April 2012 16:40 (30 minutes)

**Presenter:** MIYAMOTO, Akiya

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### **GDE** summary

Thursday, 26 April 2012 17:10 (30 minutes)

Presenter: YAMAMOTO, Akira

**Session Classification:** Joint Plenary

Contribution ID: 20 Type: not specified

# **Concluding Remark**

Thursday, 26 April 2012 17:40 (20 minutes)

Presenter: WON, Namkung

Session Classification: Joint Plenary

Contribution ID: 22 Type: not specified

# Recent progress for the LC: polarization and precision calculations (via WebEx)

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (40 minutes)

Presenter: GODBOLE, Rohini (Indian Institute of Science)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Multi tau lepton signatures in leptophilic two Higgs doublet model at the ILC

Tuesday, 24 April 2012 09:10 (25 minutes)

We study the feasibility of Type-X two Higgs doublet model (THDM-X) at collider experiments. In THDM-X, new Higgs states are almost decaying into tau leptons. Such scalar bosons are less constrained by current experimental data, because production cross sections are not enhanced by quark Yukawa interaction, and decay products includes multiple missing neutrinos. In this talk, we discuss a search strategy of THDM-X with multi tau lepton final states at ILC and LHC. By using collinear approximation, we show that a four tau signature (e+e- -> AH -> 4tau) can be a clean signal. This talk is based on the paper arXiv:1111.6089.

Presenter: TSUMURA, Koji (National Taiwan University)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 24

Type: not specified

# The supersymmetric Higgs sector with four doublets and its decoupling property

Tuesday, 24 April 2012 09:35 (25 minutes)

We consider extended Higgs sectors in SUSY SM in which extra chiral superfields are introduced to the MSSM. In such extended models, deviations from the MSSM can remain in predictions of several Higgs measurements by the non-decoupling effect, even if the extra scalars are all heavy. It is interesting to see the property of such non-decoupling effects in various model. In this talk, we focus on the SUSY SM with extra doublets. This model is a typical example of models where the Higgs potential does not receive the F-term contributions. This type of model can be reduced to the MSSM in the heavy extra fields limit. Such a deviation from the MSSM prediction can be tested at the ILC by precise measurements of the Higgs sector. This talk is based on the following work: M. Aoki, S. Kanemura, T. Shindou, and K. Yagyu, JHEP 1111 (2011) 038.

**Presenter:** SHINDOU, Tetsuo (Kogakuin University)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### **Motivations for precision Higgs physics**

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (40 minutes)

I will discuss a few theoretical models that motivate pushing the accuracy on Higgs branching ratios to the percent level.

**Presenter:** PESKIN, Michael E. (SLAC)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### Higgs branching fractions study in ILC

Tuesday, 24 April 2012 14:40 (25 minutes)

Recent LHC results indicate the light Higgs (115 < Mh < 131 GeV) and the possibility of the 250 GeV ILC machine is increasing. To catch up with these inputs, we update the Higgs BR results from LOI including H->WW $^*$  with concerning the several masses at the CM energy of 250 GeV. We also study the vvH BR at 1 TeV as a benchmarking process of DBD. In this talk, we present the latest results of Higgs BR measurement accuracies and the study toward the DBD analysis.

**Presenter:** ONO, Hiroaki (Nippon Dental University)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 27 Type: not specified

# Precision measurement of Higgs to gauge bosons couplings

Tuesday, 24 April 2012 15:05 (25 minutes)

WWH and ZZH couplings are two of the fundamental couplings. Precision measurement of these two couplings are crucial to test the SM and constraint the new physics models. In this talk, we will present the WWH coupling measurement using vvH at 500 GeV and also the ZZH coupling by combining all the possible channels.

**Presenter:** TIAN, Junping (KEK)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### Higgs -> gamma gamma branching ratio

Tuesday, 24 April 2012 15:30 (25 minutes)

The determination of the Higgs boson branching fractions is central to the ILC physics programme. In particular, the rare decay H -> gamma gamma is one of the benchmark process for the DBD. Assuming an integrated luminosity of 250 fb-1 with the ILD detector at sqrt(s)=250 GeV we present preliminary results on the estimation of the statistical uncertainty on this branching ratio.

**Presenter:** CALANCHA, Constantino (KEK)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Study of Higgs self-coupling at the ILC

Wednesday, 25 April 2012 10:30 (25 minutes)

In SM, Higgs self-coupling is responsible for the EWSB and mass generation. It is almost impossible to measure it at LHC for a light Higgs. It's a crucial task to make the Higgs self-coupling measurement be possible at the ILC 500. In this talk, we will present the latest study based on the full detector simulation.

**Presenter:** SUEHARA, Taikan (ICEPP, The University of Tokyo)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Physics studies for a staged construction of CLIC

Tuesday, 24 April 2012 15:55 (35 minutes)

We present the status of a study of the physics performance of CLIC for a staged construction with three energy stages at 500 GeV, 1.4 TeV and 3 TeV. For each stage, detailed information on the luminosity spectrum and the background level, in particular of mini-jet production in two photon processes, is used in full detector simulations. At the first energy stage, the capability for a top threshold scan by operating the machine at the top threshold and the measurement of the Higgs mass in Z recoils is studied. At 1.4 TeV, we consider mass and cross section measurements of various gauginos and sleptons with masses around 500 to 600 GeV in a specific SUSY model as well as the measurement of the Higgs selfcoupling. At 3 TeV, the previous extensive studies are complemented by the Higgs selfcoupling at full CLIC energy.

Presenter: SIMON, Frank (MPI)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 31

Type: not specified

#### Panel Discussion on ILC Physics Case or ILC Strategy

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### The LC input to the European Strategy

Monday, 23 April 2012 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** Prof. LE DIBERDER, Francois

Session Classification: ACFA Plenary

Type: not specified

# **Progress of ILD towards DBD**

Monday, 23 April 2012 15:30 (30 minutes)

**Presenter:** TANABE, Tomohiko (University of Tokyo)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 35 Type: not specified

#### **Progress of SiD towards DBD**

Monday, 23 April 2012 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr BARKLOW, Timothy (SLAC)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 36 Type: not specified

#### Report of CLIC physics and detector study

Monday, 23 April 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: LINSSEN, Lucie (CERN)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 37 Type: not specified

# Common MDI issue

Monday, 23 April 2012 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr BUESSER, Karsten

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 38 Type: not specified

# **Summary - Physics**

Thursday, 26 April 2012 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr KANEMURA, Shinya (University of Toyama)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 39 Type: not specified

#### **Summary - MDI**

Thursday, 26 April 2012 14:20 (17 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 40 Type: not specified

#### **Summary - Vertexing and Tracking (via WebEx)**

Thursday, 26 April 2012 14:37 (17 minutes)

**Presenter:** CHOI, Su Yong (Sungkyunkwan Univ., Dept. of Phys.-Unknown-Unknown)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 41 Type: not specified

#### **Summary - Calorimeter/Muon/DAQ**

Thursday, 26 April 2012 14:54 (17 minutes)

Presenter: Dr YOSHIOKA, Tamaki (ICEPP, Univ. of Tokyo)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 42 Type: not specified

#### **Summary - Software**

Thursday, 26 April 2012 15:11 (17 minutes)

**Presenter:** GRAF, Norman (SLAC)

Session Classification: ACFA Plenary

Contribution ID: 43 Type: not specified

### Panel Discussion on ILC Physics Case or ILC Strategy

Tuesday, 24 April 2012 17:00 (1 hour)

Chaired by Hitoshi Yamamoto

Presenter: YAMAMOTO, Hitoshi

Session Classification: Panel Discussion

Contribution ID: 45 Type: **not specified** 

### **Welcome Address**

Monday, 23 April 2012 08:45 (15 minutes)

Contribution ID: 46

Type: not specified

## Determination of sparticle properties in SUSY scenarios with small mass differences at the ILC

Wednesday, 25 April 2012 10:55 (25 minutes)

Full and fast simulations studies of determination of sparticle masses and production cross-sections in SUSY scenarios with low mass differences is presented. Models that realise such spectra while respecting LHC limits, the LHC Higgs-hint as well as low energy and cosmological constrains are discussed.

Presenter: BERGGREN, Mikael (DESY)
Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

### Distinguishing MSSM and Dirac neutralinos at the ILC

Wednesday, 25 April 2012 11:20 (25 minutes)

In this talk, I describe how to distinguish MSSM neutralinos from Dirac neutralinos by exploiting simple kinematic variables at various relevant processes available the ILC.

Presenter: CHOI, Seong Youl (Chonbuk National University)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 48

Type: not specified

# Probing strongly interacting W's at the ILC with polarized beams

Wednesday, 25 April 2012 11:45 (25 minutes)

We study the possibility of fingerprinting a strongly interacting W boson sector, consistent with present day LHC searches at the ILC with longitudinal as well as transversely polarized electron and positron beams. We account for the final state interaction using a suitable Omn\'es formalism in terms of a plausible resonance description, and carry out thorough analyses of cross sections, asymmetries and angular distributions of the W's. We also consider the effect of the strong final state interaction on a correlation that depends on  $(\phi_- - \phi_+)$ , where the  $\phi_\mp$  are the azimuthal angles of decay leptons, and find that it is a useful discriminant.

Presenter: PATRA, Monalisa (Indian Institute of Science)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 49 Type: not specified

#### F-term loop driven electroweak baryogenesis

Wednesday, 25 April 2012 14:00 (25 minutes)

The nondecoupling phenomena of the Higgs sector is essential for successful electroweak baryogenesis and its collider test. It is known that in the 2HDM, the strong first order phase transition can be realized by the nondecoupling loop effects of the heavy Higgs bosons, and its effects inevitably lead to a significant deviation of the triple Higgs boson coupling from the standard model value and thus testable at the ILC. In this talk, we consider such a possibility in a SUSY model. Its Higgs sector is composed of four Higgs doublets and the pair of the charged singlets. Unlike the MSSM or NMSSM, the electroweak phase transition can be strongly first order due to the sizable F-term loop effects, which indicates that the nondecoupling effects appear in the triple Higgs boson coupling and measurable at the ILC.

Presenter: SENAHA, Eibun (KIAS)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 50 Type: not specified

# Structure of dimension-six derivative interactions in pseudo Nambu-Goldstone N Higgs doublet models

Wednesday, 25 April 2012 14:25 (25 minutes)

The composite Higgs is one of the candidates for the beyond the SM and the Linear Collider experiments can reveal the composite nature of the Higgs. In this talk, I derive the general structure of dimension-six derivative interactions in the N Higgs doublet models, where Higgs fields arise as pseudo Nambu-Goldstone modes of a strongly interacting sector. As phenomenological processes, I show scattering amplitudes and cross sections of longitudinal gauge bosons and Higgs bosons at high energy on models involving two Higgs doublets, and compare them with those of one Higgs doublet.

**Presenter:** KIKUTA, Yohei (KEK)

**Session Classification:** ACFA Physics

Contribution ID: 51 Type: not specified

#### **DEPFET** status report

Tuesday, 24 April 2012 10:30 (30 minutes)

This contribution aims to give an overview of the DEPFET project to develop ultra-thin vertex detectors for future collider applications. A brief status report for all detector components is presented. The focus of this report is on a recent achievement: the successful thinning of prototype sensors to a thickness of 50 micron. A characterization of the thermo-mechanical properties of a realistic detector mock up is shown, including an evaluation of the potential of gas-based cooling. The response of read-out modules based on these sensor prototypes and a new high-speed read-out ASIC is evaluated using a beam of minimum ionizing particles in the H6 area in the CERN SPS. Preliminary results from the beam test are shown.

Primary author: VOS, Marcel (Instituto de Fisica Corpuscular (IFIC) - Universidad de Valencia)

Presenter: VOS, Marcel (Instituto de Fisica Corpuscular (IFIC) - Universidad de Valencia)

Session Classification: ACFA Trackers

Contribution ID: 52 Type: not specified

# Developments of Readout ASIC for FPCCD vertex detector

Tuesday, 24 April 2012 11:30 (30 minutes)

I would like to present the resent developments of the readout ASIC for FPCCD vertex detector at ILC. Using Fine Pixel CCD(FPCCD) for the vertex detector is one of the attractive options for realizing ILC's physics. FPCCD uses a pixel size of  $5\times5\text{um}2$ , which enables high position resolution. However also causes the total number of read out pixels to become extremely large (20,000x128pix/ch). These total number of pixels must be readout in the inter beam-beam time(200ms). This poses strict constraints on the readout system concerning speed, noise level and power consumption. I will report on the results of the resent developed readout system as well as the status of the new developing readout system and how they meet these demands.

Primary author: KATO, Eriko (tohoku univ)

Presenter: KATO, Eriko (tohoku univ)

Session Classification: ACFA Trackers

Contribution ID: 53 Type: not specified

# Towards a Vertex Detector Concept with a Microsecond Timestamping

Tuesday, 24 April 2012 11:00 (30 minutes)

"Low power CMOS Pixel Sensors of the MIMOSA series are about to meet the specifications of the ILD vertex detector. This achievement relies on double-sided ladders where the sensors mounted on one face provide the necessary spatial resolution while faster sensors mounted on the other face offre the necessary time stamping. The establised MIMOSA architecture allows to reach resolutions of 3 micrometres and 10 microseconds in this way.

A faster version of this concept is emerging, based on in-pixel discrimination and on enhanced parallelisation of the sensor read-out. The approach is being implemented with a new series of sensors, called AROM (standing for Accelerated Read-Out Mimosa sensor), aiming at a timestamp better than 2 microseconds.

Several advantages follow from this improvement, taking advantage of the mitigated sensitivity to the beam-related background. It should in particular reinforce standalone tracking capabilities, alleviate the necessity of a solenoid protecting the vertex detector from backscattered beam-related electrons and may allow facing the increased beamstrahlung rate expected at a collision energies well above 500 GeV.

The talk will overview the concept and translate it into global vertex detector performances including power consumption.

It will also suggest how the concept could be extended to the SIT sub-system."

Primary author: WINTER, Marc (Institut de Recherches Subatomiques (IReS))

**Presenter:** WINTER, Marc (Institut de Recherches Subatomiques (IReS))

**Session Classification:** ACFA Trackers

Contribution ID: 54 Type: not specified

#### **Vertex detector R&D for CLIC**

Tuesday, 24 April 2012 14:30 (30 minutes)

The CLIC vertex detector must have excellent spacial resolution, full geometrical coverage extending to low polar angles, extremely low mass, low occupancy facilitated by time-tagging, and sufficient heat removal from sensors and readout. These considerations, together with the physics needs and beam structure of CLIC, push the technological requirements to the limits and imply a very different vertex detector than the ones currently in use elsewhere. In this talk we review the proposed CLIC vertex-detector designs and present the current status and future plans of pixel-detector R&D for CLIC.

**Primary author:** DANNHEIM, Dominik

Presenter: DANNHEIM, Dominik

Session Classification: ACFA Trackers

Contribution ID: 55 Type: not specified

#### **FBG** monitored FTD

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (30 minutes)

The design of the ILD FTD sub detector is one of the main tasks of the IFCA group. One of the main issues of tracking detectors is to know at each moment the exact position of every component. Having a deformation and displacement monitor system integrated in the sub detectors would be of great utility to deal with this task. Fiber Bragg Grating (FBG) is the primary technique used in several areas for environmental and deformation monitor. Due to its light mass, their immunity to electromagnetic and magnetic fields and nuclear environments, multiplexing capability and the possibility to be embedded seems to be the best solution for our purpose. As a previous step, a technological demonstrator of FTD support-petals will be designed and manufactured with FBG sensors embedded in its carbon fiber sandwich structure. The aim will be to measure the deformation in predefined points of the demonstrator and calculate the deformed shape of the structure and the displacement between the locked points of the petal.

Primary author: RUIZ JIMENO, Alberto (Universidad de Cantabria)

Presenter: RUIZ JIMENO, Alberto (Universidad de Cantabria)

Session Classification: ACFA Trackers

Contribution ID: 56 Type: not specified

#### Cooling of FPCCD vertex detector for ILD

Tuesday, 24 April 2012 12:00 (30 minutes)

FPCCD vertex detector will be operated at -40C in order to minimize the effect of radiation damage. The power consumption inside the cryostat may exceed 50W. Therefore, an effective cooling system is necessary for the FPCCD vertex detector. We plan to use 2-phase CO2 for the coolant of the vertex detector. We would like to present an idea of FPCCD vertex detector cooling system and the recent study results on the cooling system using 2-phase CO2.

**Primary author:** Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK)

**Presenter:** Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK)

Session Classification: ACFA Trackers

Contribution ID: 57 Type: not specified

## Air cooling and mechanical support of a CLIC Vertex Detector

Tuesday, 24 April 2012 15:00 (30 minutes)

The talk describes the engineering approach of an air cooling system for the Pixel and Tracker detectors. It will address the individual problems of mechanical support, air flow and cabling and how they are linked together. Computational fluid dynamic analysis show the resulting necessary air velocities and the temperatures in the different detector parts.

Primary author: GERWIG, Hubert (CERN)

Presenter: GERWIG, Hubert (CERN)

Session Classification: ACFA Trackers

Contribution ID: 58 Type: not specified

#### Progress and status of the LCTPC

Tuesday, 24 April 2012 15:30 (30 minutes)

LCTPC (Linear Collider TPC) is the TPC concept considered for tracking within ILD. Its goal is to achieve a momentum resolution of 9x10-5/GeV/c in the 3.5T magnetic field. It also requires a very low material budget to enable precise measurement in the highly granular electromagnetic calorimeter.

Different MicroPattern Gas Detector (MPGD) technologies are developed for electron amplification. Besides the usual pad readout, a silicon pixel readout based on the Timepix chip is studied. A light support frame is also designed to fulfill the robustness and low material constraints of the TPC.

All the technologies are tested in a large TPC prototype (LPTPC) which can accommodate seven gas amplification and readout modules similar to what is expected in the final TPC. It has been used for tests in a 1T magnetic field with an electron beam at DESY. The MarlinTPC software framework follows the developments with growing simulation and reconstruction capabilities.

The latest progress and future plans of LCTPC will be presented.

**Presenter:** Mr GROS, Philippe (Saga University)

Session Classification: ACFA Trackers

/ Report of Contributions

Trackers-09

Contribution ID: 59 Type: not specified

**Trackers-09** 

/ Report of Contributions

Trackers-10

Contribution ID: 60 Type: not specified

**Trackers-10** 

/ Report of Contributions

Trackers-11

Contribution ID: 61 Type: not specified

#### Trackers-11

/ Report of Contributions

Trackers-12

Contribution ID: 62 Type: not specified

#### **Trackers-12**

/ Report of Contributions

Trackers-13

Contribution ID: 63 Type: not specified

**Trackers-13** 

/ Report of Contributions

Trackers-14

Contribution ID: 64 Type: **not specified** 

**Trackers-14** 

/ Report of Contributions

Trackers-15

Contribution ID: 65 Type: not specified

**Trackers-15** 

/ Report of Contributions

Trackers-16

Contribution ID: 66 Type: not specified

**Trackers-16** 

Contribution ID: 67 Type: not specified

#### **Calorimeters-01**

Contribution ID: 68 Type: not specified

#### **Calorimeters-02**

Contribution ID: 69 Type: not specified

#### **Calorimeters-03**

Contribution ID: **70** Type: **not specified** 

#### **Calorimeters-04**

Contribution ID: 71 Type: not specified

#### **Calorimeters-05**

Contribution ID: 72 Type: not specified

#### **Calorimeters-06**

Contribution ID: 73 Type: not specified

#### **Calorimeters-07**

Contribution ID: 74

Type: not specified

### Development of DHCAL using Gas Electron Multiplier Technology

Contribution ID: 75 Type: not specified

### RTML (WebEx)

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

/ Report of Contributions

Open

Contribution ID: 76 Type: not specified

### Open

Tuesday, 24 April 2012 15:00 (30 minutes)

Session Classification: GDE Cost

/ Report of Contributions

Open

Contribution ID: 77 Type: **not specified** 

### Open

Tuesday, 24 April 2012 15:30 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 78 Type: not specified

#### homework of HLRF 1

Monday, 23 April 2012 16:20 (50 minutes)

**Presenter:** Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 79 Type: not specified

#### homework of HLRF 2

Monday, 23 April 2012 17:10 (50 minutes)

**Presenter:** Dr NANTISTA, Christopher (SLAC)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 80 Type: not specified

### Status of RTML design in TDR configulation

Tuesday, 24 April 2012 08:35 (15 minutes)

Presenters: VIVOLI, Alessandro (FNAL); Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 81 Type: not specified

#### TDR lattice of the main linac

Tuesday, 24 April 2012 08:50 (20 minutes)

Presenters: Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL); KAPIN, Valeri (FNAL)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 82 Type: not specified

### 1 TeV upgrade

Tuesday, 24 April 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 83 Type: not specified

### homework of ML integration

Tuesday, 24 April 2012 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 84 Type: not specified

### homework of cavity gradient

Tuesday, 24 April 2012 10:35 (25 minutes)

**Presenter:** Dr GENG, Rongli (Jefferson Lab)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 85 Type: not specified

### Cavity yield database update

Tuesday, 24 April 2012 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** GINSBURG, Camille (FNAL)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 86 Type: not specified

### homework of cryomodule

Tuesday, 24 April 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: PIERINI, Paolo (INFN Milano LASA)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 87 Type: not specified

### homework of cavity integration & coupler process

Tuesday, 24 April 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 88 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.1 overview

Tuesday, 24 April 2012 14:05 (5 minutes)

**Presenter:** Prof. YAMAMOTO, Akira (KEK) **Session Classification:** GDE Main Linac

Contribution ID: 89 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.2 SCRF infrastructure

Tuesday, 24 April 2012 14:10 (10 minutes)

Presenter: KERBY, Jim (Fermi National Accelerator Lab. (Fermilab))

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 90 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.3 Cavity

Tuesday, 24 April 2012 14:20 (10 minutes)

**Presenter:** Dr GENG, Rongli (Jefferson Lab)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 91 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.4 Cavity integration

Tuesday, 24 April 2012 14:30 (10 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 92 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.5 S1-Global

Tuesday, 24 April 2012 14:40 (10 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 93 Type: not specified

# Report of TDR part1 writing: 2.6 Cryomodule, Cryogenics

Tuesday, 24 April 2012 14:50 (10 minutes)

**Presenters:** PIERINI, Paolo (INFN Milano LASA); Mr PETERSON, Tom (FNAL)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 94 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.7 RF power

Tuesday, 24 April 2012 15:00 (10 minutes)

Presenters: Dr NANTISTA, Christopher (SLAC); Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 95 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 2.8 mass-production

Tuesday, 24 April 2012 15:10 (10 minutes)

Presenter: KERBY, Jim (Fermi National Accelerator Lab. (Fermilab))

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 96 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 3.1 Overvew

Tuesday, 24 April 2012 15:20 (10 minutes)

Presenter: Dr ROSS, Marc (FNAL)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 97 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 3.2 FLASH 9mA

Tuesday, 24 April 2012 15:30 (10 minutes)

**Presenter:** Mr CARWARDINE, John (Argonne)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 98 Type: not specified

### Report of TDR part1 writing: 3.5 FNAL NML

Tuesday, 24 April 2012 15:40 (10 minutes)

**Presenter:** CHURCH, mike (Fermilab)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 99 Type: not specified

# Report of TDR part1 writing: 3.6 Quantum-Beam at KEK

Tuesday, 24 April 2012 15:50 (10 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 100 Type: not specified

# Report of TDR part2 writing: 3.1 Main linac layout and parameters

Wednesday, 25 April 2012 08:35 (15 minutes)

**Presenter:** ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 101 Type: not specified

# Report of TDR part2 writing: 3.2 Cavity performance and production

Wednesday, 25 April 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: Prof. YAMAMOTO, Akira (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 102 Type: not specified

### Report of TDR part2 writing: 3.3 Cavity integration

Wednesday, 25 April 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 103 Type: not specified

### Report of TDR part2 writing: 3.4 Cryomodule design

Wednesday, 25 April 2012 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** PIERINI, Paolo (INFN Milano LASA)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 104 Type: not specified

### Report of TDR part2 writing: 3.4 Cryogenic systems

Wednesday, 25 April 2012 10:35 (15 minutes)

**Presenter:** Mr PETERSON, Tom (FNAL)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 105 Type: not specified

# Report of TDR part2 writing: 3.5 RF power and distribution systems (RDR)

Wednesday, 25 April 2012 10:50 (20 minutes)

**Presenter:** Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 106 Type: not specified

# Report of TDR part2 writing: 3.5 RF power and distribution systems (KCS)

Wednesday, 25 April 2012 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr NANTISTA, Christopher (SLAC)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 107 Type: not specified

## Report of TDR part2 writing: 3.6 Low-level RF control

Wednesday, 25 April 2012 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** Mr CARWARDINE, John (Argonne)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 108 Type: not specified

### **Costing of ML integration**

Wednesday, 25 April 2012 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 109 Type: not specified

## Costing of HLRF (RDR)

**Presenter:** Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

Contribution ID: 110 Type: not specified

## **Costing of HLRF (KCS)**

**Presenter:** Dr NANTISTA, Christopher (SLAC)

Contribution ID: 111 Type: not specified

### **Costing of Cavity**

Thursday, 26 April 2012 08:30 (1h 30m)

Presenter: Prof. YAMAMOTO, Akira (KEK)Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 112 Type: not specified

### **Costing of Cryomodule**

Thursday, 26 April 2012 10:30 (1 hour)

Presenter: Prof. YAMAMOTO, Akira (KEK)Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 113 Type: not specified

### PM&Cost meeting

Thursday, 26 April 2012 11:30 (1 hour)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 114 Type: not specified

### **Electron Source**

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (30 minutes)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 115 Type: not specified

#### **Positron Source**

Tuesday, 24 April 2012 09:00 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 116 Type: not specified

# **ML** integration

Wednesday, 25 April 2012 14:00 (30 minutes)

Session Classification: GDE Cost

ML HLRF

Contribution ID: 117 Type: not specified

#### **ML HLRF**

Wednesday, 25 April 2012 14:30 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 118 Type: not specified

# **Damping Ring costs**

Tuesday, 24 April 2012 10:30 (2 hours)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 119 Type: not specified

#### **CFS** costs

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (1h 30m)

Session Classification: GDE Cost

CFS costs

Contribution ID: 120 Type: not specified

#### **CFS** costs

Wednesday, 25 April 2012 10:30 (2 hours)

Session Classification: GDE Cost

HLRF costs

Contribution ID: 121 Type: not specified

#### **HLRF** costs

Wednesday, 25 April 2012 16:00 (1h 30m)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 122 Type: not specified

#### **Detector Hall costs**

Wednesday, 25 April 2012 17:30 (30 minutes)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 123 Type: not specified

# ML Cavity/CM

Thursday, 26 April 2012 08:30 (1h 30m)

Session Classification: GDE Cost

KILC12

/ Report of Contributions

ML Cavity/CM

Contribution ID: 124 Type: not specified

# ML Cavity/CM

Thursday, 26 April 2012 10:30 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 125 Type: not specified

# **PM/CE** meeting

Thursday, 26 April 2012 11:30 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 126 Type: not specified

#### Top quark studies at 500 GeV

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (40 minutes)

A study of top quark production at the future International Linear Collider with a centre-of-mass energy of  $500\$ , GeV has is presented. The emphasis is put on determining the sensitivity to physics beyond standard model. The analysis has been carried out with a full simulation of the ILD detector. The presentation introduces the top quark helicity as observable to increase the sensitivity to new physics at the Z/y-tt vertex.

Presenters: VOS, Marcel (IFIC Valencia); POESCHL, Roman (LAL)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 127 Type: not specified

# Measuring very light gravitino with stau NLSP at the ILC

Wednesday, 25 April 2012 09:35 (25 minutes)

We report on the full simulation study of measuring the O(1 eV) mass of the stable very light gravitino. Such a light gravitino typically appears in GMSB scenarios and is attractive from the point of view of cosmological constraints. Assuming NLSP stau of ~120 GeV mass and ~100 um/c lifetime, we simulate stau pair creation events at Ecm=500 GeV ILC with the ILD detector model. Tau decays are reconstructed in the 1-prong mode. Using the impact parameter distribution, the accuracy of the stau lifetime measurement is estimated. Two methods of stau mass reconstruction are compared: from the edge scan of the energy of tau decay products, and the cross section scan near the production threshold around 250 GeV. The accuracy of the gravitino mass is estimated using its relation with the NLSP mass and lifetime.

**Presenter:** KATAYAMA, Ryo (University of Tokyo)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 128 Type: not specified

#### Phenomenology of the Higgs triplet model at the ILC

Wednesday, 25 April 2012 14:50 (25 minutes)

Higgs triplet fields are introduced in several new physics models beyond the SM such as the type II seesaw model, the left-right symmetric model and so on. Therefore, studying properties of the Higgs sector with triplet fields are important to clarify new physics models. In this talk, we focus on the Higgs triplet model, where Y=1 triplet field is added to the SM. We first discuss the constraint from the electroweak precision data, and then we investigate the phenomenology of this model at the ILC.

**Presenter:** YAGYU, Kei (National Central University)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 129

Type: not specified

#### **Recent results from the Tevatron**

Wednesday, 25 April 2012 16:00 (40 minutes)

Following the shutdown of the Tevatron in 2011, the CDF and DZero experiments are analyzing the full data set, focusing on those measurements that are unique or that complement the LHC experiments. I will summarize recent results that bear on our understanding of QCD, heavy flavor states, and electroweak symmetry breaking.

Presenter: GRANNIS, Paul (State University of New York)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 130 Type: not specified

# Seesaw model with a loop-induced Dirac mass term and dark matter from $U(1)_{B-L}$ gauge symmetry breaking

Wednesday, 25 April 2012 16:40 (25 minutes)

I would like to talk about the TeV-scale seesaw model in which U(1){B-L} gauge symmetry can be the common origin of neutrino masses, the dark matter mass, and stability of the dark matter. In our model, Majorana masses of right handed neutrinos and Dirac mass of dark matter are induced by spontaneous U(1){B-L} breaking. After electroweak symmetry breaking, light neutrino masses are generated at a two-loop level. In addition, stability of the dark matter is guaranteed by remnant global U(1) symmetry which appears automatically in the Lagrangian with assignments of U(1)\_{B-L} charges for new particles. In this talk, I would like to mention about the current experimental constraints and prospects at linear collider experiments in our model.

**Presenter:** NABESHIMA, Takehiro (University of Toyama)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 131 Type: not specified

# LHC and ILC implications of a 125 GeV Higgs boson in supersymmetry (via WebEx)

Wednesday, 25 April 2012 17:05 (25 minutes)

In light of the recent hints from the LHC for a positive Higgs signal around 125 GeV, we discuss the possible interpretations of such a scenario in supersymmetry. We derive constraints on the parameters of the minimal supersymmetric extension of the SM, and discuss phenomenological implications for this model at the LHC and the ILC.

Presenter: STAL, Oscar (DESY)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 132 Type: not specified

#### R-parity violation at LHC & ILC (via WebEx)

Wednesday, 25 April 2012 17:30 (25 minutes)

Supersymmetric models with R-parity violation (RPV) offer a broad range of interesting phenomenologies that can differ from R-parity conserving SUSY, depending of the strength of the breaking. The most important consequence of RPV is that the lightest supersymmetric particle is no longer stable and can decay into Standard Model particles. This makes RPV SUSY much harder to test at the LHC. In this talk, recent LHC results of RPV studies will be discussed taking into consideration the potential of a future linear e+e- collider. Special attention will then be paid to a model, where R-parity is broken by additional bilinear terms in the Lagrangian. This could introduce neutrino masses and mixings at tree level. A first background study for a search at the International Large Detector at the ILC will be presented. It will be shown that the ILC is the ideal machine to test supersymmetric models with broken R-parity.

**Presenter:** VORMWALD, Benedikt (DESY)

Session Classification: ACFA Physics

Contribution ID: 133 Type: not specified

### RF power margin

Monday, 23 April 2012 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr MICHIZONO, Shinichiro (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 134 Type: not specified

### Costing of HLRF (RDR)

Wednesday, 25 April 2012 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 135 Type: not specified

#### ILD MDI, update japanese mountain site

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr BUESSER, Karsten (DESY)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 136 Type: not specified

#### SiD MDI (WebEX)

Tuesday, 24 April 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: ORIUNNO, Marco (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 137 Type: not specified

#### SiD Forward: Beampipe, Cal.s and BI

Tuesday, 24 April 2012 09:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr MARKIEWICZ, Thomas (SLAC)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 138 Type: not specified

#### **ILD Forward**

Tuesday, 24 April 2012 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** LOHMANN, Wolfgang (DESY)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 139 Type: not specified

#### Beam halo measurement

Tuesday, 24 April 2012 10:30 (20 minutes)

**Presenter:** BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: MDI

Contribution ID: 140 Type: not specified

#### diamond sensor for the beam halo measurement

Tuesday, 24 April 2012 10:50 (20 minutes)

**Presenters:** HYUN, H.; PARK, H.

Session Classification: MDI

Contribution ID: 141 Type: not specified

# **QD0 Prototype status**

Tuesday, 24 April 2012 11:10 (10 minutes)

**Presenter:** Dr PARKER, Brett (BNL)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 142 Type: not specified

### Permanent magnet option for the QD0

Tuesday, 24 April 2012 11:20 (20 minutes)

**Presenter:** Dr IWASHITA, yoshihisa (Kyoto Univ.)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 143 Type: not specified

### **Update on FONT R&D**

Tuesday, 24 April 2012 11:40 (20 minutes)

**Presenter:** Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 144 Type: **not specified** 

# Luminosity stability with HD=25

**Presenter:** Dr WHITE, Glen (SLAC)

Contribution ID: 145 Type: not specified

# Beam-beam effects in luminosity measurement for ILC and CLIC (WebEX)

Tuesday, 24 April 2012 12:00 (20 minutes)

**Presenter:** STRAHINJA, Lukic

Session Classification: MDI

Contribution ID: 146 Type: not specified

#### MDI in TDR and DBD

Wednesday, 25 April 2012 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr BUESSER, Karsten (DESY)

Session Classification: MDI

KILC12

Contribution ID: 147 Type: **not specified** 

# Overview of ILC BDS ( 0.2 < Ecm < 1 TeV ) and LINAC end to beam dump (WebEx)

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (20 minutes)

**Presenter:** Prof. SERYI, Andrei (John Adams Institute)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 148 Type: not specified

#### Status of CERN involment in the ILC BDS (WebEX)

Wednesday, 25 April 2012 08:50 (10 minutes)

**Presenter:** Dr TOMAS, Rogelio (CERN)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 149 Type: not specified

# Summary of ARUP study of a CLIC cavern with CERN geology

Wednesday, 25 April 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: GADDI, Andrea (CERN)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 150 Type: not specified

# (CLIC) MDI alignment plan - detector-QD0 and both BDS sides

Wednesday, 25 April 2012 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** GERWIG, Hubert (CERN)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 151 Type: not specified

#### **Experimental hall in the Japanese Mountain Site**

Wednesday, 25 April 2012 16:40 (20 minutes)

Presenters: ORUKAWA, G.; Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 152 Type: not specified

# Cryogenics system ( solenoid, QD0, QF1, crab cavities )in the Japanese Mountain site

Wednesday, 25 April 2012 17:00 (20 minutes)

Presenters: OKAMURA, T.; MAKITA, Y.

Session Classification: MDI

Contribution ID: 153 Type: not specified

# Criteria from MDI and the impact on the cost estimation

Wednesday, 25 April 2012 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** Mr KUCHLER, Victor (Fermilab)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 154 Type: not specified

/ Report of Contributions

### discussion on "cost-drivers" in the experimental hall

Wednesday, 25 April 2012 17:40 (20 minutes)

Session Classification: MDI

Contribution ID: 155 Type: not specified

# The 2nd Generation Prototype of the CALICE Analogue HCAL and highlights from the Physics Prototype

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 156 Type: not specified

# T3B - Add-on to the CALICE HCALs for a first Study of the Time Structure of Showers

Tuesday, 24 April 2012 08:50 (20 minutes)

T3B - Add-on to the CALICE HC ···

**Presenter:** Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 157 Type: not specified

### Study of MPPC saturation performance

Tuesday, 24 April 2012 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** Prof. TAKESHITA, Tohru (Shinshu University)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 158 Type: not specified

#### The CALICE Si-W ECAL - physics prototype

Wednesday, 25 April 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: Dr YOSHIOKA, Tamaki (ICEPP, Univ. of Tokyo)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 159 Type: not specified

#### Silicon pad study including sensor radiation test

Wednesday, 25 April 2012 16:40 (20 minutes)

Presenter: OHISHI, Kou (Kyushu U.)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 160 Type: not specified

## Scintillator ECAL beam test results and systematics study

Wednesday, 25 April 2012 17:00 (20 minutes)

Presenter: KOTERA, Katsushige (Shinshu University, Faculty of Science,)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 161 Type: not specified

### Design/Construction of Scintillator Strip ECAL

Wednesday, 25 April 2012 17:20 (20 minutes)

Presenter: KOTERA, Katsushige (Shinshu University, Faculty of Science,)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 162 Type: not specified

#### iLCSoft - Status and Plans

Tuesday, 24 April 2012 10:30 (30 minutes)

**Presenter:** GAEDE, Frank (DESY)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 163 Type: not specified

### org.sim status

Tuesday, 24 April 2012 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** GRAF, Norman (SLAC)

**Session Classification:** ACFA Software

Contribution ID: 164 Type: not specified

#### Report of AIDA WG2 meeting

Tuesday, 24 April 2012 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** GAEDE, Frank (DESY)

Session Classification: ACFA Software

#### Common generator samples for DBD

Tuesday, 24 April 2012 11:50 (30 minutes)

Type: not specified

**Presenter:** BERGGREN, Mikael (DESY Hamburg)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 165

Contribution ID: 166 Type: not specified

## **New C++ tracking in iLCSoft**

Wednesday, 25 April 2012 10:30 (40 minutes)

**Presenters:** GAEDE, Frank (DESY); Dr APLIN, Steve (DESY)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 167 Type: not specified

## **FPCCD** reconstruction

Wednesday, 25 April 2012 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** KAMAI, daisuke (tohoku university)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 168 Type: not specified

### LCFIPlus update (TBC)

Wednesday, 25 April 2012 11:50 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SUEHARA, Taikan (The University of Tokyo)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 169 Type: not specified

#### **Scintillator ECAL reconstruction**

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (30 minutes)

Presenter: KOTERA, Katsushige (Shinshu University, Faculty of Science,)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 170 Type: not specified

### **Hybrid ECAL study for ILC ECAL**

Wednesday, 25 April 2012 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** UENO, Hiraku (Kyushu Univ.)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 171 Type: not specified

#### **Discussion for common DBD studies**

Wednesday, 25 April 2012 14:00 (1h 30m)

Session Classification: ACFA Software

TDR Part-2 (Baseline): CFS

Contribution ID: 172 Type: not specified

#### TDR Part-2 (Baseline): CFS

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (1h 30m)

Joint Session with CFS Working Group

Session Classification: GDE TDR Editor

TDR Part-2 (Baseline): CFS

Contribution ID: 173 Type: not specified

#### TDR Part-2 (Baseline): CFS

Tuesday, 24 April 2012 10:30 (2 hours)

Joint session with CFS Working Group

Session Classification: GDE TDR Editor

Contribution ID: 174 Type: not specified

### TDR Part-1 (R&D): Main Linac

Joint session with WG3: Main Linac

Contribution ID: 175 Type: not specified

#### **TDR Part-1: SCRF Techology**

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (2h 30m)

TDR Part-1: SCRF Techology

Joint session with Main Linac Working Group

Session Classification: GDE TDR Editor

Contribution ID: 176 Type: not specified

## Top Higgs Yukawa coupling analysis - status report (via WebEx)

Wednesday, 25 April 2012 09:10 (25 minutes)

At a linear collider,  $e^+e^- \to t\bar{t}H$  will give a direct measurement of top-Higgs Yukawa coupling. We present here the prospect of such measurement in the context of International Linear Collider at  $\sqrt{s}=1$  TeV as an extension to our previous work at  $\sqrt{s}=500$  GeV. The study will be constructed for a Standard Model Higgs boson with a mass of 120 GeV using the semi-leptonic and hadronic final states.

**Presenter:** TABASSAM, Hajrah (Quaid-i-Azam University Islamabad)

Session Classification: ACFA Physics

KILC12

/ Report of Contributions

Phys-0002

Contribution ID: 177 Type: not specified

Phys-0002

KILC12

/ Report of Contributions

Phys-0003

Contribution ID: 178 Type: not specified

Phys-0003

Contribution ID: 179 Type: not specified

## **Recent Developments in Dual-readout Calorimetry**

Tuesday, 24 April 2012 09:10 (20 minutes)

Primary author: HAUPTMAN, John

**Presenter:** HAUPTMAN, John

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Parameter

Contribution ID: 180 Type: not specified

#### **Parameter**

Tuesday, 24 April 2012 13:30 (1 hour)

**Primary author:** RIEMANN, Sabine (DESY)

**Presenter:** Prof. RIEMANNS, Sabine (DESY)

**Session Classification:** GDE Sources

Contribution ID: 181 Type: not specified

### Beamline layout and latticese

Tuesday, 24 April 2012 14:30 (1 hour)

**Primary author:** Dr LIU, Wanming (ANL)

Co-author: Dr USHAKOV, Andriy

**Session Classification:** GDE Sources

Contribution ID: 182 Type: not specified

#### Development of DHCAL using Gas Electron Multiplier Technology

Wednesday, 25 April 2012 17:40 (20 minutes)

Presenter: Prof. YU, Jae

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 183 Type: not specified

### The CALICE Si-W ECAL - technological prototype

Wednesday, 25 April 2012 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** ROMAN, Poeschl

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 184 Type: not specified

### **Target Test and AMD**

Tuesday, 24 April 2012 16:00 (1 hour)

**Primary author:** Dr GRONBERG, Jeff (LLNL)

**Presenter:** Dr GRONBERG, Jeff (LLNL)

**Session Classification:** GDE Sources

Contribution ID: 185 Type: not specified

#### **Remote Handling and CFS requirements**

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (1h 30m)

Presenter: Prof. JIA, Xuejun (IHEP, China)

Session Classification: GDE Sources

KILC12

/ Report of Contributions

(no title)

Contribution ID: 186 Type: not specified

(no title)

**Primary author:** Dr STAUFENBIEL, Friedrich (DESY)

Contribution ID: 187 Type: not specified

### Joint discussion with CFS

Thursday, 26 April 2012 10:30 (1h 30m)

Primary author: Dr KUCHLER, Vic

Co-author: GAI, Wei (ANL)

**Session Classification:** GDE Sources

Contribution ID: 188 Type: not specified

#### **KAS S-band**

Wednesday, 25 April 2012 11:00 (20 minutes)

**Presenter:** GAI, Wei (ANL)

**Session Classification:** GDE Sources

Contribution ID: 189 Type: not specified

# **TDR Preparation**

Wednesday, 25 April 2012 11:20 (1 hour)

Presenter: ALL

**Session Classification:** GDE Sources

Contribution ID: 190 Type: not specified

## Results of hybrid experiment

Wednesday, 25 April 2012 14:30 (30 minutes)

Primary author: Dr TAKAHASHI, Tohru (Hiroshima University)

Session Classification: GDE Sources

Contribution ID: 191 Type: not specified

## Update on Collimator design

Wednesday, 25 April 2012 14:00 (30 minutes)

**Primary author:** STAUFENBIEL, Friedrich

Session Classification: GDE Sources

Contribution ID: 192 Type: not specified

## ATF2 face-to-face meeting

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (1h 30m)

Objective of this face-to-face meeting is to discuss a coordination of the ATF2 dedicated run in this fall, i.e. October through December and expected participation in this run from collaborators.

Session Classification: ATF Collaboration and ATF2 Project

Contribution ID: 193 Type: not specified

# **ATF-ICB meeting**

Tuesday, 24 April 2012 15:30 (1 hour)

ICB : International Collaboration Board Chaired by P. Burrows

Session Classification: ATF Collaboration and ATF2 Project

Contribution ID: 194 Type: not specified

# 1) conventional linac/RF-gun design and cost; 2) from conventional to Compton upgarde

Thursday, 26 April 2012 08:30 (1 hour)

**Presenter:** Prof. URAKAWA, Junji (KEK)

Session Classification: GDE Sources

Contribution ID: 195 Type: not specified

## 1 TeV pair background with ILD\_O1\_v02 model

Wednesday, 25 April 2012 11:30 (20 minutes)

Presenter: MIYAMOTO, Akiya (KEK)

Session Classification: ACFA Software

Contribution ID: 196 Type: not specified

#### **DBD** status and schedule

Thursday, 26 April 2012 08:30 (10 minutes)

Presenter: Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 197 Type: not specified

## Physics analysis overview

Thursday, 26 April 2012 08:40 (10 minutes)

**Presenter:** TANABE, Tomohiko (University of Tokyo)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 198 Type: not specified

## Common data sample

Thursday, 26 April 2012 08:50 (10 minutes)

**Presenter:** MIYAMOTO, Akiya (KEK)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 199 Type: not specified

# Higgs branching ratio

Thursday, 26 April 2012 09:00 (10 minutes)

Presenter: Mr ONO, Hiroaki (Nippon Dental University)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 200 Type: not specified

## Top Yukawa coupling

Thursday, 26 April 2012 09:10 (10 minutes)

**Presenter:** TANABE, Tomohiko (University of Tokyo)

Session Classification: ILD

W-pair

Contribution ID: 201 Type: not specified

## W-pair

Thursday, 26 April 2012 09:20 (10 minutes)

**Presenter:** BERGGREN, Mikael (DESY Hamburg)

Session Classification: ILD

Top pair

Contribution ID: 202 Type: not specified

# Top pair

Thursday, 26 April 2012 09:30 (10 minutes)

**Presenter:** POESCHL, Roman (LAL Orsay)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 203 Type: not specified

# Higgs self coupling

Thursday, 26 April 2012 09:40 (10 minutes)

**Presenter:** Dr SUEHARA, Taikan (The University of Tokyo)

Session Classification: ILD

Discussion

Contribution ID: 204 Type: not specified

#### Discussion

Thursday, 26 April 2012 09:50 (10 minutes)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 205 Type: not specified

# MDI/Integration status report

Thursday, 26 April 2012 10:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr BUESSER, Karsten (DESY)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 206 Type: not specified

## Simulation software status report

Thursday, 26 April 2012 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** GAEDE, Frank (DESY)

Session Classification: ILD

Discussion

Contribution ID: 207 Type: not specified

#### Discussion

Thursday, 26 April 2012 11:30 (1 hour)

Session Classification: ILD

Contribution ID: 208 Type: not specified

#### **TDR** and Cost discussion

Monday, 23 April 2012 17:00 (1 hour)

Session Classification: GDE Cost

Contribution ID: 209 Type: not specified

#### **WEBEX** information

**Presenter:** HAYANO, Hitoshi (KEK)

Contribution ID: 211 Type: not specified

#### WG3:WEBEX information

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (5 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 212 Type: not specified

#### WG3:WEBEX information

Tuesday, 24 April 2012 10:30 (5 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 213 Type: not specified

#### **WG3 WEBEX information**

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (5 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

title

Contribution ID: 214 Type: not specified

#### title

Monday, 23 April 2012 16:00 (20 minutes)

Session Classification: GDE CFS

Type: not specified

# **Damping Rings Costing Discussion**

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (1h 30m)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 216 Type: not specified

## **DTC Lattice Update and Characterization Studies**

Tuesday, 24 April 2012 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** Prof. RUBIN, David (Cornell University)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 217

Type: not specified

## **DR Magnet and Layout Summary**

Tuesday, 24 April 2012 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** CONWAY, Joe (Cornell University)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 218 Type: not specified

## Other DR Updates

Tuesday, 24 April 2012 15:00 (30 minutes)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 219 Type: not specified

## Discussion of DR Layout & CFS Readiness for TDR

Tuesday, 24 April 2012 15:30 (1 hour)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 220 Type: not specified

# **DR EC Mitigation Overview**

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr PALMER, Mark (Cornell University LEPP)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 221 Type: not specified

## **DR Vacuum System Overview**

Wednesday, 25 April 2012 09:00 (30 minutes)

**Presenters:** CONWAY, Joe (Cornell University); Dr LI, Yulin (Cornell University)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 222 Type: not specified

# **DR Vacuum Component Overview**

Wednesday, 25 April 2012 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** CONWAY, Joe (Cornell University)

**Session Classification:** GDE Damping Rings

Contribution ID: 223 Type: not specified

#### Review of DR Vacuum Chamber Plan (Discussion)

Wednesday, 25 April 2012 11:00 (1h 30m)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 224 Type: not specified

## **DR Vacuum Chamber Costing Plan**

Wednesday, 25 April 2012 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr PALMER, Mark (Cornell University LEPP)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 225 Type: not specified

## **DR Vacuum Chamber Costing Exercise - Cornell**

Wednesday, 25 April 2012 14:30 (30 minutes)

**Presenters:** CONWAY, Joe (Cornell University); Dr LI, Yulin (Cornell University)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 226 Type: not specified

## **Comments on SuperKEKB Vacuum System Costing**

Wednesday, 25 April 2012 15:00 (30 minutes)

Presenters: Prof. KANAZAWA, Ken-ichi (KEK); Dr SUETSUGU, Yusuke (KEK)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 227 Type: not specified

#### **ECLOUD Evaluations for ILC DR**

Wednesday, 25 April 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr PIVI, Mauro (SLAC)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 228 Type: not specified

# **DR Vacuum System Costing Discussion**

Wednesday, 25 April 2012 16:30 (1h 30m)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 229

KILC12

Type: not specified

# **TDR Writing Assignments, Plans and Status**

Thursday, 26 April 2012 08:30 (30 minutes)

Presenter: GUIDUCCI, Susanna (INFN-LNF)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 230 Type: not specified

# **TDR Writeup Discussion**

Thursday, 26 April 2012 09:00 (1 hour)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 231 Type: not specified

# **TDR Part2: Costing**

Monday, 23 April 2012 17:00 (30 minutes)

TDR Part2: Costing

Joint with Costing Group

Session Classification: GDE TDR Editor

Contribution ID: 232 Type: not specified

# TEB: plans / issues for joint sessions

Monday, 23 April 2012 16:00 (1 hour)

Session Classification: GDE TDR Editor

Contribution ID: 233 Type: not specified

#### **Test Beam Results from the Forward Calorimeters**

Tuesday, 24 April 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter: NOVGORODOVA, Olga (DESY)

**Session Classification:** ACFA Calorimeters

Contribution ID: 234 Type: not specified

# **Project Manager's presentation**

Monday, 23 April 2012 15:00 (1 hour)

**Presenter:** WALKER, Nicholas (DESY)

Session Classification: GDE Plenary

Contribution ID: 235 Type: not specified

tit

Tuesday, 24 April 2012 08:30 (20 minutes)

Session Classification: GDE CFS

title

Contribution ID: 236 Type: not specified

#### title

Tuesday, 24 April 2012 18:00 (20 minutes)

Contribution ID: 237 Type: not specified

## WebEx information 2

Wednesday, 25 April 2012 08:30 (5 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 238 Type: not specified

## WebEx information 2

Wednesday, 25 April 2012 10:30 (5 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 239 Type: not specified

# **Costing of HLRF(KCS)**

Wednesday, 25 April 2012 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr NANTISTA, Christopher (SLAC)

Session Classification: GDE Main Linac

TDR overview

Contribution ID: 240 Type: not specified

## **TDR** overview

**Presenter:** GAI, Wei (ANL)

Contribution ID: 241 Type: not specified

# Report of TDR part2 writing: 3.7 Cavity and cryomodule test

Wednesday, 25 April 2012 11:50 (10 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

Session Classification: GDE Main Linac

Contribution ID: 242 Type: not specified

# SuperKEKB Vacuum System

Wednesday, 25 April 2012 10:30 (30 minutes)

Presenter: Dr SUETSUGU, Yusuke (KEK)

Session Classification: GDE Damping Rings

Contribution ID: 243 Type: not specified

## Cost estimate status update

Thursday, 26 April 2012 14:00 (25 minutes)

**Presenter:** DUGAN, Gerald (Cornell University)

Session Classification: GDE Plenary

Contribution ID: 244 Type: not specified

# **Report from TDR TEB**

Thursday, 26 April 2012 14:25 (25 minutes)

**Presenter:** Mr CARWARDINE, John (Argonne)

Session Classification: GDE Plenary

Contribution ID: 245 Type: not specified

## WG summaries and discussion

Thursday, 26 April 2012 14:50 (40 minutes)

Session Classification: GDE Plenary