13th ATF2 Project Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Goal of the meeting

Wednesday, 11 January 2012 09:05 (15 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)Session Classification: Introduction

BPM system

Contribution ID: 1 Type: not specified

BPM system

Wednesday, 11 January 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London)

Session Classification: Instrumentation-1

Contribution ID: 2 Type: not specified

BPM system: Calibration Stability

Wednesday, 11 January 2012 10:10 (10 minutes)

BPM system : Calibration Stability

Presenter: Mr CULLINAN, Francis (RHUL)

Session Classification: Instrumentation-1

Contribution ID: 3 Type: not specified

IPBPM study at the upstream

Wednesday, 11 January 2012 10:50 (30 minutes)

Presenter: Ms KIM, YOUNGIM (Kyungpook National University)

Session Classification: Instrumentation-1

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Possilbe feedback by the High Q IPBPM with 2 bunch extraction mode

Wednesday, 11 January 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Instrumentation-1

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Multi-OTR system -1

Presenter: Dr FAUS-GOLFE, Angeles (Instituto de Fisica Corpuscular - Valencia)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Multi-OTR system

Wednesday, 11 January 2012 09:20 (30 minutes)

Presenter: Mr ALABAU-GONZALVO, Javier (Instituto Física Corspuscular IFIC)

Session Classification: Instrumentation-1

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Alignment status

Wednesday, 11 January 2012 13:50 (20 minutes)

Presenter: Mr ARAKI, Sakae (KEK)

Session Classification: Alignment and DR status

Contribution ID: 8 Type: not specified

DR emittance

Wednesday, 11 January 2012 14:30 (20 minutes)

Presenter: Dr KURODA, Shigeru (KEK)

Session Classification: Alignment and DR status

Contribution ID: 9 Type: not specified

Beam Based Alignment (BBA) at DR

Wednesday, 11 January 2012 14:10 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: Alignment and DR status

Contribution ID: 10 Type: not specified

IPBSM: Status of beam size measurement

Wednesday, 11 January 2012 14:50 (20 minutes)

IPBSM : Status of beam size meas ···

Evaluation of possible systematic errors/bias in the measurements

Presenter: Ms YAN, Jacqueline (University of Tokyo)

Session Classification: Instrumentation-2

Contribution ID: 11 Type: not specified

IPBSM: Present status of the monitor and the required beam conditions

Wednesday, 11 January 2012 15:10 (20 minutes)

IPBSM : Present status of the mo ···

Especially on the 30- and 174 degree modes in order to prepare a measurement of $37 \mathrm{nm}$

Presenter: Mr OROKU, Masahiro (Tokyo Univ.)

Session Classification: Instrumentation-2

Contribution ID: 12 Type: not specified

Background study

Wednesday, 11 January 2012 15:30 (20 minutes)

Presenters: GULER, Hayg; Dr VERDERI, Marc (LLR - Ecole polytechnique)

Session Classification: Instrumentation-2

Contribution ID: 13 Type: not specified

FONT Status

Wednesday, 11 January 2012 16:00 (40 minutes)

Presenter: Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)

Session Classification: Instrumentation-2

13th ATF2 Proje $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

FONT-2

Contribution ID: 14 Type: not specified

FONT-2

Contribution ID: 15 Type: not specified

EXT LW -1

Presenter: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Laser wire R&D at the extraction line (EXT-LW)

Wednesday, 11 January 2012 16:40 (30 minutes)

Presenter: Dr CORNER, Laura (JAI, Oxford University)

Session Classification: Instrumentation-2

Contribution ID: 17 Type: not specified

Summary of fall 2011 run

Wednesday, 11 January 2012 17:10 (40 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Beam tuning-1

Contribution ID: 18 Type: not specified

EXT tuning

Thursday, 12 January 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter: WOODLEY, Mark (SLAC)

Session Classification: Beam tuning-2

IP tuning

Contribution ID: 19 Type: not specified

IP tuning

Thursday, 12 January 2012 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: Beam tuning-2

Contribution ID: 20 Type: not specified

Issues to be studied, i.e. difficulties and how to resolve

Thursday, 12 January 2012 10:00 (30 minutes)

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Beam tuning-2

Contribution ID: 21 Type: not specified

Grid scan as lattice diagnostics

Thursday, 12 January 2012 10:50 (20 minutes)

Presenter: RENIER, Yves (CERN)

Session Classification: Beam tuning-2

Contribution ID: 22 Type: not specified

Investigation of waist corrections in the presence of IPBSM fringe rotations and input beam σ 13, σ 24 at ATF2

Thursday, 12 January 2012 11:10 (20 minutes)

Presenter: Ms BAI, Sha (IHEP)

Session Classification: Beam tuning-2

Contribution ID: 23 Type: not specified

First attempts with orbit measurement

Thursday, 12 January 2012 11:30 (20 minutes)

Presenter: Mr GARCIA MORALES, Hector (CERN)

Session Classification: Beam tuning-2

Contribution ID: 24 Type: not specified

IPBSM: plans and strategy to make the IPBSM operational reliable

Friday, 13 January 2012 09:00 (20 minutes)

IPBSM: plans and strategy to ma ...

First, presenting the plans and strategy to make the IPBSM operational / reliable, also eventually as an automated tool which can be used by everyone in the ATF2 commissioning / operations team. Next, the background issue at the nominal optics should be presented with the expectations and countermeasure, etc. .

Presenters: GULER, Hayg; Dr VERDERI, Marc (LLR - Ecole polytechnique); Mr OROKU, Masahiro

(Tokyo Univ.)

Session Classification: Discussion: the first goal

Contribution ID: 25 Type: not specified

Emittance growth from DR to EXT

Friday, 13 January 2012 09:20 (1 hour)

The speaker is actually moderator, who specifies major issues to be discussed and chairs and summarizes this session.

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Discussion: the first goal

Contribution ID: 26 Type: not specified

FF Optics, magnetic material at the final doublet and sensitivity of multipole fields

Friday, 13 January 2012 10:50 (30 minutes)

The speaker is actually moderator, who specifies major issues to be discussed and chairs and summarizes this session.

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: Discussion: the first goal

Contribution ID: 27 Type: not specified

Strategy of beam tuning to reduce the beam size at 37nm

Friday, 13 January 2012 11:20 (1h 10m)

The speaker is actually moderator, who specifies major issues to be discussed and chairs and summarizes this session.

The purpose of this session is to have a consensus on the strategy for goal 1 until the Summer, 2012.

Presenter: Dr WHITE, Glen (SLAC)

Session Classification: Discussion: the first goal

Contribution ID: 28 Type: not specified

KNU IPBPM electronics

Friday, 13 January 2012 13:30 (20 minutes)

Presenter: HEO, Ae-young (KNU)

Session Classification: Discussion: the second goal

Contribution ID: 29 Type: not specified

IPBPM design, production and the beam study plan

Friday, 13 January 2012 13:50 (20 minutes)

Presenter: Mr JANG, Siwon (KNU)

Session Classification: Discussion: the second goal

Contribution ID: 30 Type: not specified

IP chamber design

Friday, 13 January 2012 14:10 (20 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: Discussion: the second goal

Contribution ID: 31 Type: not specified

beam test plan for January - June, 2012

Presenter: Mr JANG, Siwon (KNU)

Contribution ID: 32 Type: not specified

FONT system for IP feedback

Friday, 13 January 2012 14:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)

Session Classification: Discussion: the second goal

Schedule

Contribution ID: 33 Type: not specified

Schedule

Including a discussion on the articulation / switch over between high-Q and low-Q IPBPM.

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Contribution ID: 34 Type: **not specified**

Progress on the design of the new high field quality quadrupoles

Friday, 13 January 2012 16:10 (30 minutes)

Presenter: Mr VOROZHTSHOV, A. (CERN)

Session Classification: CERN contributions

Contribution ID: 35 Type: not specified

Progress on the feed-forward based on ground motion and special request to operate ATF2 at 6Hz in 2012

Friday, 13 January 2012 16:40 (30 minutes)

Presenter: RENIER, Yves (CERN)

Session Classification: CERN contributions

Contribution ID: 36 Type: not specified

CLIC DR extraction kicker and future testing at ATF

Friday, 13 January 2012 17:10 (30 minutes)

Our goal when proposing this talk was to open a discussion whether this test is suitable and interesting for ATF. Just as an illustration of specifications: CLIC DR extraction is specified to have rise and fall times of 700ns with a flattop of 160ns.

Presenter: Mr BARNES, Mike (CERN)

Session Classification: CERN contributions

Contribution ID: 37 Type: not specified

Greeting from the ATF spokesman

Wednesday, 11 January 2012 09:00 (5 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 38 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 11 January 2012 11:40 (20 minutes)

Presenters: Dr BOOGERT, Stewart (Royal Holloway, University of London); Dr HONDA, Yosuke

(KEK)

Session Classification: Instrumentation-1

Opening

Contribution ID: 39 Type: not specified

Opening

Thursday, 12 January 2012 13:30 (10 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

Contribution ID: 40 Type: not specified

Comptons (KEK/LAL)

Thursday, 12 January 2012 13:40 (20 minutes)

Presenters: Mr DIDIER, Jehanno (LAL); Dr OMORI, tsunehiko (KEK)

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

Contribution ID: 41 Type: not specified

1-2pm DR emittance R&D

Thursday, 12 January 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

Contribution ID: 42 Type: not specified

ATF2 status

Thursday, 12 January 2012 14:20 (30 minutes)

Presenters: Dr WHITE, Glen (SLAC); Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

New proposals

Contribution ID: 43 Type: not specified

New proposals

Thursday, 12 January 2012 14:50 (1 hour)

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

Discussion

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Discussion

Thursday, 12 January 2012 16:10 (1h 30m)

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

Contribution ID: 45 Type: not specified

Summary by the TB chairman

Thursday, 12 January 2012 17:40 (20 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: 13th ATF TB and SGC meeting

Contribution ID: 46 Type: not specified

Optics in the DR

Wednesday, 11 January 2012 13:30 (20 minutes)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Alignment and DR status

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

BPM System: Multi-bunch analysis

Wednesday, 11 January 2012 10:20 (10 minutes)

BPM System : Multi-bunch analysis

Presenter: Mr JOSHI, Nirav (RHUL)

Session Classification: Instrumentation-1

Contribution ID: 48 Type: not specified

Summary

Friday, 13 January 2012 14:50 (30 minutes)

Presenter: Dr FAUS-GOLFE, Angeles (Instituto de Fisica Corpuscular - Valencia)

Session Classification: Summary