FJPPL-FKPPL Workshop on ATF2 Accelerator R&D

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Registration and welcome coffee

Monday, 19 March 2012 08:30 (30 minutes)

Coffee break

Contribution ID: 1 Type: not specified

Coffee break

Monday, 19 March 2012 10:30 (30 minutes)

Lunch

Contribution ID: 2 Type: not specified

Lunch

Monday, 19 March 2012 12:50 (1h 40m)

Coffee break

Contribution ID: 3 Type: not specified

Coffee break

Monday, 19 March 2012 16:00 (30 minutes)

Workshop Dinner

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Workshop Dinner

Monday, 19 March 2012 19:30 (2 hours)

Contribution ID: 5 Type: not specified

Welcome and short introduction

Monday, 19 March 2012 09:00 (10 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: "Goal 1 R&D" first part

Contribution ID: 6 Type: not specified

Status of DR + EXT emittance

Monday, 19 March 2012 09:10 (25 minutes)

Prospects for emittance reduction in DR and for control the growth in the extraction line through appropriate actions (operationally and via improvements), presented via webex

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: "Goal 1 R&D" first part

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Summary of February-March ATF2 running

Monday, 19 March 2012 09:35 (25 minutes)

Presented via webex.

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: "Goal 1 R&D" first part

Contribution ID: 8 Type: not specified

Status of Beam Size Monitor

Monday, 19 March 2012 10:00 (30 minutes)

Handling and estimation of systematics, assessment sensitivity in recent operational conditions and resulting overlap between crossing angle modes

Presenter: Ms YAN, Jacqueline (University of Tokyo)

Session Classification: "Goal 1 R&D" first part

Contribution ID: 9 Type: not specified

Propagation of beam halo

Monday, 19 March 2012 11:00 (25 minutes)

Simulation of transmission and interception in different optics, taking into account physical apertures, via webex

Presenter: Ms BAI, Sha (IHEP)

Session Classification: "Goal 1 R&D" second part

Contribution ID: 10 Type: not specified

GEANT4 simulation of bremstrahlung photon background

Monday, 19 March 2012 11:25 (25 minutes)

Presenter: GULER, Hayg

Session Classification: "Goal 1 R&D" second part

Contribution ID: 11 Type: not specified

New goal 1 proposed strategy

Monday, 19 March 2012 11:50 (30 minutes)

Interim discussion of planning for spring training and autumn dedicated operation

Session Classification: "Goal 1 R&D" second part

Contribution ID: 12 Type: not specified

Goal 1 showstoppers and priorities

Monday, 19 March 2012 12:20 (30 minutes)

Discussion of preparatory work for spring runs and dedicated autumn operation

Session Classification: "Goal 1 R&D" second part

Contribution ID: 13 Type: not specified

Low-Q IPBPM status

Monday, 19 March 2012 14:30 (30 minutes)

Status of final BPM fabrication and beam test results. Status of electronics.

Presenter: Mr JANG, Siwon (KNU)

Session Classification: "Goal 2 R&D" first part

Contribution ID: 14 Type: not specified

Mechanics for Low-Q IPBPM

Monday, 19 March 2012 15:00 (30 minutes)

Status of external vacuum chamber and IPBPM mover design. Fabrication and test plans. Expected schedule.

Presenter: WALLON, Sandry (Laboratoire de l'Accélérateur Linéaire, IN2P3-CNRS)

Session Classification: "Goal 2 R&D" first part

Contribution ID: 15 Type: not specified

IP feedback using IPBPMs

Monday, 19 March 2012 15:30 (30 minutes)

Plans and requirements within FONT beam stabilisation R&D, via webex

Presenter: Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)

Session Classification: "Goal 2 R&D" first part

Contribution ID: 16 Type: not specified

IPBPMs and the IPBSM

Monday, 19 March 2012 16:30 (20 minutes)

Usage of IPBPMs for the IPBSM. Plans and specifications for combined operation.

Presenter: Ms YAN, Jacqueline (University of Tokyo)

Session Classification: "Goal 2 R&D" second part

Contribution ID: 17 Type: not specified

Thoughts for IPBPM calibration

Monday, 19 March 2012 16:50 (20 minutes)

Requirements and envisioned methods

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: "Goal 2 R&D" second part

Contribution ID: 18 Type: not specified

IPBPM resolution studies

Monday, 19 March 2012 17:10 (20 minutes)

Current status and preparatory work

Presenter: Mr JANG, Siwon (KNU)

Session Classification: "Goal 2 R&D" second part

Contribution ID: 19 Type: not specified

Overview of IPBPM objectives

Monday, 19 March 2012 17:30 (30 minutes)

Expected usage and possible staging of objectives

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: "Goal 2 R&D" second part

Schedule

Contribution ID: 20 Type: not specified

Schedule

Monday, 19 March 2012 18:00 (30 minutes)

Articulation of goals 1 & 2 in 2012-2013. Discussion.

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Session Classification: "Goal 2 R&D" second part

Coffee break

Contribution ID: 21 Type: not specified

Coffee break

Tuesday, 20 March 2012 10:15 (30 minutes)

Lunch

Contribution ID: 22 Type: not specified

Lunch

Tuesday, 20 March 2012 12:35 (1h 5m)

Coffee break

Contribution ID: 23 Type: not specified

Coffee break

Tuesday, 20 March 2012 15:00 (30 minutes)

Contribution ID: 24 Type: not specified

New kicker for ATF/ATF2

Tuesday, 20 March 2012 09:00 (25 minutes)

Brief update of the CERN / Spain proposal for a new stable kicker satisfying ATF / ATF2 specifications followed by discussion

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

Session Classification: New projects

Final doublet upgrade

Contribution ID: 25 Type: not specified

Final doublet upgrade

Tuesday, 20 March 2012 09:25 (25 minutes)

CERN plan for high field quality final doublet magnets in hybrid technology, with relevance both to the ATF2 ultra-low beta optics and to CLIC R&D. Via webex.

Presenter: VOROZHTSHOV, Alexei (CERN)

Session Classification: New projects

Contribution ID: 26 Type: not specified

Multiple GM sensors at ATF2

Tuesday, 20 March 2012 09:50 (25 minutes)

CERN & LAPP plans for installation and tests of GM sensors at ATF2. Project scientific goals and expected timeline.

Presenter: RENIER, Yves (CERN)

Session Classification: New projects

Contribution ID: 27 Type: not specified

Reconstruction of Twiss parameters

Tuesday, 20 March 2012 10:45 (20 minutes)

Consistency of recent OTR and IP Twiss parameter measurements, via webex.

Presenter: Ms BAI, Sha (IHEP)

Session Classification: Progress reports

Contribution ID: 28 Type: not specified

Trajectory measurements

Tuesday, 20 March 2012 11:05 (20 minutes)

Updated results and future plans for ATF2 operation

Presenter: Mr GARCIA MORALES, Hector (CERN)

Session Classification: Progress reports

Contribution ID: 29 Type: not specified

Back-scattered neutron modeling and measurement

Tuesday, 20 March 2012 11:25 (20 minutes)

Presenter: Dr GULER, Hayg (LLR Ecole Polytechnique, France)

Session Classification: Progress reports

Contribution ID: 30 Type: not specified

Post-IP halo and Compton electron recoil spectrum measurement

Tuesday, 20 March 2012 11:45 (20 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & \textbf{HYUN, HyoJung (KNU and LAL)} \end{tabular}$

Session Classification: Progress reports

Contribution ID: 31 Type: not specified

FONT analysis progress

Tuesday, 20 March 2012 12:05 (30 minutes)

Update on FONT beam test results from October-December 2011, via webex

Presenter: Dr CHRISTIAN, Glenn (John Adams Institute of Accelerator Science, University of Ox-

ford)

Session Classification: Progress reports

Contribution ID: 32 Type: not specified

Role and Importance of FJPPL / FKPPL

Tuesday, 20 March 2012 17:00 (15 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL))

Session Classification: Close-out

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions

Summary of workshop

Contribution ID: 33 Type: not specified

Summary of workshop

Tuesday, 20 March 2012 17:15 (15 minutes)

Presenter: T.B.A.

Session Classification: Close-out