FJPPL-FKPPL Workshop on ATF2 Accelerator R&D

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Material for discussion

Tuesday, 18 March 2014 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: ILC BDS and IP tuning

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions (no title)

Contribution ID: 1 Type: not specified

(no title)

includes 10 minutes discussion

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions (no title)

Contribution ID: 2 Type: not specified

(no title)

includes 10 minutes discussion

discussion

Contribution ID: 3 Type: not specified

discussion

Tuesday, 18 March 2014 14:20 (1h 40m)

Session Classification: ILC BDS and IP tuning

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions (no title)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

(no title)

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions (no title)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

(no title)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Discussion and meeting close-out

Contribution ID: 7 Type: not specified

Stability studies based on IP-BSM fringe pattern analysis

Monday, 17 March 2014 09:10 (20 minutes)

(remotely)

Presenter: Ms YAN, Jacqueline (University of Tokyo)

Session Classification: ATF2 beam size studies and Goal 1

Contribution ID: 8 Type: not specified

Review of laser stability improvements and results

Monday, 17 March 2014 09:30 (20 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK)

Session Classification: ATF2 beam size studies and Goal 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

Beam tuning status

Monday, 17 March 2014 09:50 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: ATF2 beam size studies and Goal 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

Emittance measurement and wakefield study

Monday, 17 March 2014 10:10 (20 minutes)

Remotely

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: ATF2 beam size studies and Goal 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

Discussion of beam operation schedule for goals 1&2 in April-June

Monday, 17 March 2014 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: Plans for Goal 1

Contribution ID: 12 Type: not specified

Assessment of goal 1 progress and issues to be focused on

Monday, 17 March 2014 11:20 (20 minutes)

(remotely)

Presenter: Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Session Classification: Plans for Goal 1

Contribution ID: 13 Type: not specified

Progress in the 4D emittance measurement

Mark Woodley or Edu Marin?

FJPPL-FKPPL \cdots / Report of Contributions

Discussion towards Goal 1

Contribution ID: 14 Type: not specified

Discussion towards Goal 1

Monday, 17 March 2014 11:40 (1 hour)

All

Session Classification: Plans for Goal 1

Contribution ID: 15 Type: not specified

Report on recent diamond sensor testing at LAL

Monday, 17 March 2014 14:00 (20 minutes)

Presenters: Mr KHVASTUNOV, Illia (University of Kiev); Ms LIU, Shan (LAL)

Session Classification: Diamond detector

Contribution ID: 16 Type: not specified

Progress with halo collimation design

Wednesday, 19 March 2014 12:00 (20 minutes)

(especially assessment of wakefield impact)

Presenter: FUSTER, Nuria

Session Classification: Beam halo studies

Contribution ID: 17 Type: not specified

Halo calculations in ATF DR

remotely

Presenter: Ms WANG, Dou (IHEP)

Contribution ID: 18 Type: not specified

GEANT4 study of beam tail regeneration at ATF2

Wednesday, 19 March 2014 11:40 (20 minutes)

reminder of result for BDUMP beam pipe, present status of BDSIM for entire beam line

Presenter: Mr KHVASTUNOV, Illia (University of Kiev)

Session Classification: Beam halo studies

Contribution ID: 19 Type: not specified

YAG screen test in ATF2 extraction line for halo measurement

Wednesday, 19 March 2014 11:20 (20 minutes)

remote

Presenter: Mr NAITO, Takashi (KEK)

Session Classification: Beam halo studies

Contribution ID: 20 Type: not specified

Analysis of IP-BPM beam based alignement, sensitivity to angle

Tuesday, 18 March 2014 09:00 (20 minutes)

Presenter: BLANCO GARCIA, Oscar Roberto (Universite de Paris-Sud 11 (FR), CERN)

Session Classification: IP BPM

Contribution ID: 21 Type: not specified

FONT digitisation studies of IPBPMs

Tuesday, 18 March 2014 09:20 (40 minutes)

Presenter: Mr BLASKOVIC KRALJEVIC, Neven (PhD student)

Session Classification: IP BPM

Contribution ID: 22 Type: not specified

Feedback performance from the upstream (DR and EXT) to the downstream and IP

Presenter: Dr CHRISTIAN, Glenn (John Adams Institute of Accelerator Science, University of Oxford)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Beam jitter reconstruction and identification

Tuesday, 18 March 2014 11:20 (20 minutes)

Presenter: PFINGSTNER, Juergen (CERN)

Session Classification: Jitter measurements and reconstruction of sources

QF1 jitter studies

Contribution ID: 24 Type: not specified

QF1 jitter studies

Tuesday, 18 March 2014 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: Jitter measurements and reconstruction of sources

Contribution ID: 25 Type: not specified

Feasibility of the GM feedforward and the future plan

Tuesday, 18 March 2014 11:40 (20 minutes)

Presenter: PFINGSTNER, Juergen (CERN)

Session Classification: Jitter measurements and reconstruction of sources

Discussion

Contribution ID: 26 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 18 March 2014 12:20 (25 minutes)

Session Classification: Jitter measurements and reconstruction of sources

Contribution ID: 27 Type: not specified

Discussion on synchronisation improuvement

Tuesday, 18 March 2014 12:00 (20 minutes)

Presenter: PFINGSTNER, Juergen (CERN)

Session Classification: Jitter measurements and reconstruction of sources

Contribution ID: 28

Type: not specified

In situ / lab re-measurement of stability + calibration with interferometer at KEK + re-cabling

Wednesday, 19 March 2014 09:00 (20 minutes)

Presenter: Mr WALLON, Sandry (LAL-CNRS)

Session Classification: IP Chamber and electronics

Contribution ID: 29

Type: not specified

review of IP-BPM beam measurements (calibration, resolution, alignement) and of electronics and plan for dealing with internal mechanical alignment of **IP-BPMs**

Wednesday, 19 March 2014 09:20 (30 minutes)

can we live with existing misalignments, or can we find some re-adjustments, or do we need to refabricate them?

Presenter: Mr JANG, Siwon (KNU)

Session Classification: IP Chamber and electronics

Contribution ID: 30

Type: not specified

plan for dealing with internal mechanical alignment of IP-BPMs

can we live with existing misalignments, or can we find some re-adjustments, or do we need to refabricate them?

Presenter: Mr JANG, Siwon (KNU)

Coffee break

Contribution ID: 31 Type: not specified

Coffee break

Tuesday, 18 March 2014 10:30 (30 minutes)

Lunch

Contribution ID: 32 Type: not specified

Lunch

Tuesday, 18 March 2014 12:45 (1h 15m)

Coffee break

Contribution ID: 33 Type: not specified

Coffee break

Tuesday, 18 March 2014 16:00 (30 minutes)

Coffee break

Contribution ID: 34 Type: not specified

Coffee break

Monday, 17 March 2014 10:30 (30 minutes)

Lunch

Contribution ID: 35 Type: not specified

Lunch

Monday, 17 March 2014 12:45 (1h 15m)

Coffee break

Contribution ID: 36 Type: not specified

Coffee break

Monday, 17 March 2014 16:00 (30 minutes)

Contribution ID: 37 Type: not specified

Welcome, practical matters, introduction

Monday, 17 March 2014 09:00 (10 minutes)

Lunch

Contribution ID: 38 Type: not specified

Lunch

Wednesday, 19 March 2014 12:45 (1h 15m)

Workshop Dinner

Contribution ID: 39 Type: not specified

Workshop Dinner

Tuesday, 18 March 2014 19:30 (2h 30m)

Coffee break

Contribution ID: 40 Type: not specified

Coffee break

Wednesday, 19 March 2014 10:50 (30 minutes)

Contribution ID: 41

Type: not specified

Design and detailed plan for in vacuum diamond sensor for PHIL and ATF2

Monday, 17 March 2014 14:20 (20 minutes)

Presenter: Ms LIU, Shan (LAL)

Session Classification: Diamond detector

Discussion

Contribution ID: 42 Type: not specified

Discussion

Monday, 17 March 2014 14:40 (20 minutes)

Session Classification: Diamond detector

Contribution ID: 44

Type: not specified

review of specification / requirements for electronics readout of IP-BPMs

Wednesday, 19 March 2014 09:50 (20 minutes)

Presenter: Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK)

Session Classification: IP Chamber and electronics

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 45 Type: **not specified**

Discussion

Tuesday, 18 March 2014 10:00 (30 minutes)

Session Classification: IP BPM

FJPPL-FKPPL··· / Report of Contributions

Close out

Contribution ID: 46 Type: not specified

Close out

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Short presentation of LAPP

Tuesday, 18 March 2014 16:30 (20 minutes)

Presenter: Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)

Session Classification: Visit LAPP facilities

Discussion: strategy, immediate/ ···

Contribution ID: 48 Type: not specified

Discussion: strategy, immediate/short/long term goals for IP-BPM

Wednesday, 19 March 2014 10:10 (20 minutes)

Program, experimental test goals, new mechanics?...

Session Classification: IP Chamber and electronics

Contribution ID: 49 Type: not specified

Halo calculations in ATF DR

Presenter: Ms WANG, Dou (IHEP)

Contribution ID: 50 Type: not specified

Halo calculations in ATF DR

Wednesday, 19 March 2014 10:30 (20 minutes)

Presenter: Ms WANG, Dou (IHEP)

Session Classification: Beam halo studies (1st session)