International Workshop on Future Linear Colliders, LCWS2018

Report of Contributions

Cavity fabrication status in KEK/CFF

Contribution ID: 1

Type: not specified

Cavity fabrication status in KEK/CFF

Thursday, 25 October 2018 08:30 (20 minutes)

Presenter: DOHMAE, Takeshi **Session Classification:** SRF 1

Recent clean assembly study at K $\,\cdots\,$

Contribution ID: 2

Type: not specified

Recent clean assembly study at KEK for keeping SRF cavity high performance in cryomodule

Thursday, 25 October 2018 08:50 (20 minutes)

Presenter:SAKAI, Hiroshi (KEK)Session Classification:SRF 1

Vertical EP status

Contribution ID: 3

Type: not specified

Vertical EP status

Thursday, 25 October 2018 09:10 (20 minutes)

Presenter: CHOUHAN, Vijay (Marui Galvanizing Co., Ltd Japan) **Session Classification:** SRF 1

Recent SRF activities toward High- \cdots

Contribution ID: 4

Type: not specified

Recent SRF activities toward High-Q/High-G at KEK

Thursday, 25 October 2018 10:10 (20 minutes)

Presenter: UMEMORI, Kensei (KEK) **Session Classification:** SRF 1

Status of ILC Cost Reduction

Contribution ID: 5

Type: not specified

Status of ILC Cost Reduction

Thursday, 25 October 2018 09:50 (20 minutes)

Presenter: GRASSELLINO, Anna Grassellino (Fermilab) **Session Classification:** SRF 1

Recent progress and future prosp ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Recent progress and future prospect in KEK/STF

Thursday, 25 October 2018 09:30 (20 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi **Session Classification:** SRF 1

High Q/High gradient at Jlab

Contribution ID: 7

Type: not specified

High Q/High gradient at Jlab

Thursday, 25 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: PALCZEWSKI, ari (Jefferson National Laboratory) **Session Classification:** SRF 2

Status Update on the Nitrogen In $\,\cdots\,$

Contribution ID: 8

Type: not specified

Status Update on the Nitrogen Infusion R&D at DESY

Thursday, 25 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: WENSKAT, Marc (DESY) **Session Classification:** SRF 2

Update from XFEL

Contribution ID: 9

Type: not specified

Update from XFEL

Thursday, 25 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: Dr OMET, Mathieu (Deutsches Elektronen-Synchrotron) **Session Classification:** SRF 2

Niobium hydride studies using A $\,\cdots\,$

Contribution ID: 10

Type: not specified

Niobium hydride studies using AFM/MFM

Thursday, 25 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: SUNG, Zuhawn (Fermilab) **Session Classification:** SRF 2

Discussion

Contribution ID: 11

Type: not specified

Discussion

Thursday, 25 October 2018 12:20 (10 minutes)

Plasma processing at Fermilab

Contribution ID: 12

Type: not specified

Plasma processing at Fermilab

Thursday, 25 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: GIACCONE , Bianca (Fermilab)

Removed

Contribution ID: 13

Type: not specified

Removed

Thursday, 25 October 2018 14:40 (20 minutes)

Nb3Sn R&D at Fermilab

Contribution ID: 14

Type: not specified

Nb3Sn R&D at Fermilab

Thursday, 25 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: POSEN, Sam (Fermilab)

Nb3Sn R&D at Cornell

Contribution ID: 15

Type: not specified

Nb3Sn R&D at Cornell

Thursday, 25 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: PORTER, Ryan (Cornell University) **Session Classification:** SRF 3

N-doping R&D at Darmstadt

Contribution ID: 16

Type: not specified

N-doping R&D at Darmstadt

Presenter: GREWE, Ruben (TU Darmstadt) **Session Classification:** SRF 3

Discussion

Contribution ID: 17

Type: not specified

Discussion

Thursday, 25 October 2018 15:40 (20 minutes)

Update and Lessons learned from \cdots

Contribution ID: 18

Type: not specified

Update and Lessons learned from LCLS-II CM production

Thursday, 25 October 2018 16:35 (20 minutes)

Presenter: BURRILL, Andrew **Session Classification:** SRF 4

Recent progress and future prosp $\,\cdots\,$

Contribution ID: 19

Type: not specified

Recent progress and future prospect in KEK/STF

Presenter: HAYANO, Hitoshi

Power coupler R&D in KEK/COI

Contribution ID: 20

Type: not specified

Power coupler R&D in KEK/COI

Thursday, 25 October 2018 16:55 (20 minutes)

Presenter: YAMAMOTO, Yasuchika (KEK) **Session Classification:** SRF 4

LCLS-II Tuner and Coupler Perfo

Contribution ID: 21

Type: not specified

LCLS-II Tuner and Coupler Performance in CM

Thursday, 25 October 2018 17:15 (20 minutes)

Presenter: SOLYAK, Nikolay (FNAL) **Session Classification:** SRF 4

Discussion

Contribution ID: 22

Type: not specified

Discussion

Thursday, 25 October 2018 17:35 (30 minutes)

Welcome (Local Committee)

Contribution ID: 23

Type: not specified

Welcome (Local Committee)

Monday, 22 October 2018 09:30 (5 minutes)

Presenter: WHITE, Andrew (University of Texas at Arlington (US)) **Session Classification:** Opening Plenary

Welcome to UTA

Contribution ID: 24

Type: not specified

Welcome to UTA

Monday, 22 October 2018 09:35 (15 minutes)

Dr. Duane Dimos (UTA VP Research) Dr. Morteza Khaledi (Dean, College of Science) Dr. Alex Weiss (Chair, UTA Physics)

Session Classification: Opening Plenary

Update on ILC Status in Japan

Contribution ID: 25

Type: not specified

Update on ILC Status in Japan

Monday, 22 October 2018 09:50 (30 minutes)

Presenter: YAMASHITA, Satoru (U. Tokyo) **Session Classification:** Opening Plenary

Update on LC activities in Europe

Contribution ID: 26

Type: not specified

Update on LC activities in Europe

Monday, 22 October 2018 10:20 (15 minutes)

Presenter:BUESSER, Karsten (DESY)Session Classification:Opening Plenary

Update on LC activities in US

Contribution ID: 27

Type: not specified

Update on LC activities in US

Monday, 22 October 2018 10:35 (15 minutes)

Presenter: WHITE, Andrew (University of Texas at Arlington (US)) **Session Classification:** Opening Plenary

US-Japan Caucus

Contribution ID: 28

Type: not specified

US-Japan Caucus

Session Classification: Plenary 2

LCC Report

Contribution ID: 29

Type: not specified

LCC Report

Monday, 22 October 2018 11:30 (20 minutes)

Presenter: EVANS, Lyn (Imperial College Sci., Tech. & Med. (GB))

Session Classification: Plenary 2

ILC Accelerator

Contribution ID: 30

Type: not specified

ILC Accelerator

Monday, 22 October 2018 11:50 (25 minutes)

Presenter: MICHIZONO, Shinichiro (KEK) **Session Classification:** Plenary 2

CLIC Accelerator

Contribution ID: 31

Type: not specified

CLIC Accelerator

Monday, 22 October 2018 12:15 (25 minutes)

Presenter: BURROWS, Philip

Session Classification: Plenary 2

Precision Higgs

Contribution ID: 32

Type: not specified

Precision Higgs

Monday, 22 October 2018 13:45 (25 minutes)

Presenter: TIAN, Junping (University of Tokyo) **Session Classification:** Plenary 3

Exotic Higgs Decays

Contribution ID: 33

Type: not specified

Exotic Higgs Decays

Monday, 22 October 2018 14:10 (25 minutes)

Presenter: SHELTON, Jessie (Yale U.) **Session Classification:** Plenary 3

e+e- -> f fbar

Contribution ID: 34

Type: not specified

e+e- -> f fbar

Monday, 22 October 2018 14:35 (25 minutes)

Presenter: PESKIN, Michael

Session Classification: Plenary 3

Top Physics

Contribution ID: 35

Type: not specified

Top Physics

Monday, 22 October 2018 15:00 (25 minutes)

Presenter: VOS, Marcel (IFIC (UVEG/CSIC) Valencia)

Session Classification: Plenary 3

SiD detector status and plans

Contribution ID: 36

Type: not specified

SiD detector status and plans

Monday, 22 October 2018 16:00 (25 minutes)

Presenter: STRUBE, Jan (PNNL)

Session Classification: Plenary 4

ILD detector status and plans

Contribution ID: 37

Type: not specified

ILD detector status and plans

Monday, 22 October 2018 16:25 (25 minutes)

Presenter: LIST, Jenny (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE)) **Session Classification:** Plenary 4

CLIC detector status and plans

Contribution ID: 38

Type: not specified

CLIC detector status and plans

Monday, 22 October 2018 16:50 (25 minutes)

Presenter: ROBSON, Aidan (University of Glasgow (GB)) **Session Classification:** Plenary 4

Tracking/vertexing R&D update

Contribution ID: 39

Type: not specified

Tracking/vertexing R&D update

Monday, 22 October 2018 17:15 (25 minutes)

Presenter: STANITZKI, Marcel Session Classification: Plenary 4

Calorimetry R&D update

Contribution ID: 40

Type: not specified

Calorimetry R&D update

Monday, 22 October 2018 17:40 (25 minutes)

Presenter: JEANS, DanielSession Classification: Plenary 4

LCB Report

Contribution ID: 41

Type: not specified

LCB Report

Friday, 26 October 2018 10:40 (15 minutes)

Presenter: NAKADA, T. (EPFL, Lausanne) **Session Classification:** Final plenary

Japan timeline moving forward

Contribution ID: 42

Type: not specified

Japan timeline moving forward

Friday, 26 October 2018 10:55 (20 minutes)

Presenter: Dr YAMAUCHI, Masanori **Session Classification:** Final plenary

European Strategy update for ILC

Contribution ID: 43

Type: not specified

European Strategy update for ILC

Friday, 26 October 2018 11:15 (20 minutes)

Presenter: FUSTER VERDU, Juan (Univ. of Valencia and CSIC (ES)) **Session Classification:** Final plenary

European Strategy update for CLIC

Contribution ID: 44

Type: not specified

European Strategy update for CLIC

Friday, 26 October 2018 11:35 (20 minutes)

Presenter: ROBSON, Aidan (University of Glasgow (GB)) **Session Classification:** Final plenary

US forward view on future major ···

Contribution ID: 45

Type: not specified

US forward view on future major projects

Friday, 26 October 2018 11:55 (20 minutes)

Presenter: Dr FALL, Chris (US Department of Energy)Session Classification: Final plenary

Final summary/vision

Contribution ID: 46

Type: not specified

Final summary/vision

Friday, 26 October 2018 12:15 (30 minutes)

Presenter: TAYLOR, Geoffrey Norman (University of Melbourne (AU)) **Session Classification:** Final plenary

Simulation of Intensity dependen ...

Contribution ID: 47

Type: not specified

Simulation of Intensity dependence for ILC250 IP beam size

Tuesday, 23 October 2018 16:30 (40 minutes)

Presenter:OKUGI, Toshiyuki (KEK)Session Classification:BDS 1

Study of Pair-Monitor for ILC usi ...

Contribution ID: 48

Type: not specified

Study of Pair-Monitor for ILC using Deep Learning

Tuesday, 23 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: Mr KOBAYASHI, Yosuke (Tohoku University) **Session Classification:** BDS 1

ILC Collimator Backgrounds

Contribution ID: 49

Type: not specified

ILC Collimator Backgrounds

Tuesday, 23 October 2018 17:30 (20 minutes)

Presenter: WHITE, Glen (SLAC) **Session Classification:** BDS 1

CLIC FFS 2-beam tuning with GM

Contribution ID: 50

Type: not specified

CLIC FFS 2-beam tuning with GM

Wednesday, 24 October 2018 08:30 (20 minutes)

Presenter: MARIN LACOMA, Edu (CERN) **Session Classification:** BDS 2

New FFS tuning techniques and s \cdots

Contribution ID: 51

Type: not specified

New FFS tuning techniques and sensitivity to energy and BPM calibration

Wednesday, 24 October 2018 08:50 (20 minutes)

Presenter: ORGEN, Jim (CERN)

Session Classification: BDS 2

International W ··· / Report of Contributions

Optimizing CLIC 380GeV FFS wit

Contribution ID: 52

Type: not specified

Optimizing CLIC 380GeV FFS with L*=6m

Wednesday, 24 October 2018 09:10 (20 minutes)

Presenter: Mr PASTUSHENKO, Andrii (Université Paris-Saclay (FR)) **Session Classification:** BDS 2

Crystal focusing for FFS

Contribution ID: 53

Type: not specified

Crystal focusing for FFS

Wednesday, 24 October 2018 09:30 (20 minutes)

Presenter: CILENTO, Vera (Universita del Sannio (IT)) **Session Classification:** BDS 2

Towards demonstrating CLIC FFS ···

Contribution ID: 54

Type: not specified

Towards demonstrating CLIC FFS in SuperKEKB

Wednesday, 24 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: THRANE, Paul Conrad Vaagen (Norwegian University of Science and Technology (NO))

Session Classification: BDS 3

Impact of energy distributions on \cdots

Contribution ID: 55

Type: not specified

Impact of energy distributions on CLIC performance

Session Classification: BDS 3

Status and plans for the ATF2 \cdots

Contribution ID: 56

Type: not specified

Status and plans for the ATF2 ultra-low beta* optics

Wednesday, 24 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: CILENTO, Vera (Universita del Sannio (IT))Session Classification: BDS 3

Design and test of a very low- \cdots

Contribution ID: 57

Type: not specified

Design and test of a very low-latency BPM signal processor for use in the CLIC IP FB system

Wednesday, 24 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter:Dr BETT, Douglas (University of Oxford)Session Classification:BDS 3

Fingerprinting models of first ord ...

Contribution ID: 58

Type: not specified

Fingerprinting models of first order electroweak phase transition using the synergy between future collider and gravitational wave experiments

Tuesday, 23 October 2018 08:30 (25 minutes)

Presenter: Dr KAKIZAKI, Mitsuru (University of Toyama) **Session Classification:** Higgs/EW1

Higgs and EW physics at HL-LHC \cdots

Contribution ID: 59

Type: not specified

Higgs and EW physics at HL-LHC & HE-LHC

Tuesday, 23 October 2018 08:55 (25 minutes)

Presenter: DILDICK, Sven Session Classification: Higgs/EW1

ATLAS and CMS Higgs results fr $\,\cdots\,$

Contribution ID: 60

Type: not specified

ATLAS and CMS Higgs results from Run-2

Tuesday, 23 October 2018 09:20 (25 minutes)

Presenters: ATLAS; BELL, Andrew **Session Classification:** Higgs/EW1

Status and prospects for measure ...

Contribution ID: 61

Type: not specified

Status and prospects for measurement of the bottom-Higgs coupling at LHC

Tuesday, 23 October 2018 09:45 (25 minutes)

Presenter:WANG, Sean JiunSession Classification:Higgs/EW1

Di-Higgs Searches at the ATLAS ···

Contribution ID: 62

Type: not specified

Di-Higgs Searches at the ATLAS Detector

Tuesday, 23 October 2018 10:10 (25 minutes)

Presenter: DELANA, Allison Session Classification: Higgs/EW1

MSSM Higgs production at ILC/C $\,\cdots\,$

Contribution ID: 63

Type: not specified

MSSM Higgs production at ILC/CLIC and Higgs decays in the MSSM and the NMSSM and MSSM

Tuesday, 23 October 2018 11:00 (35 minutes)

Presenter: HEINEMEYER, Sven **Session Classification:** Higgs/EW 2 Joint with BSM

Learning from Higgs Physics at F

Contribution ID: 64

Type: not specified

Learning from Higgs Physics at Future Higgs Factories

Tuesday, 23 October 2018 11:35 (25 minutes)

Presenter:SU, Shufang (University of Arizona)Session Classification:Higgs/EW 2 Joint with BSM

The Path to 0:01% Theoretical Lu $\,\cdots\,$

Contribution ID: 65

Type: not specified

The Path to 0:01% Theoretical Luminosity Precision for the FCCee

Tuesday, 23 October 2018 12:00 (25 minutes)

Presenters: WARD, B.F.L.; WARD, Bennie (Baylor University (US)) **Session Classification:** Higgs/EW 2 Joint with BSM

Electric dipole moments and dark …

Contribution ID: 66

Type: not specified

Electric dipole moments and dark matter in a CP violating MSSM

Wednesday, 24 October 2018 08:30 (25 minutes)

Presenter:SHINDOU, Tetsuo (Kogakuin University)Session Classification:Higgs/EW 3

Exploring first order phase transi $\,\cdots\,$

Contribution ID: 67

Type: not specified

Exploring first order phase transition in U(1) extended models by complementarity between collider measurements and cosmological observations

Wednesday, 24 October 2018 08:55 (25 minutes)

Presenter: MATSUI, Toshinori (University of Toyama) **Session Classification:** Higgs/EW 3

Mini review: potential of BSM se \cdots

Contribution ID: 68

Type: not specified

Mini review: potential of BSM searches at the CEPC

Wednesday, 24 October 2018 09:20 (45 minutes)

Presenter: WANG, LianTao (University of Chicago) **Session Classification:** Higgs/EW 3

Boosted H->bb Topologies with t \cdots

Contribution ID: 69

Type: not specified

Boosted H->bb Topologies with the ATLAS Experiment at the Large Hadron Collider

Wednesday, 24 October 2018 10:05 (25 minutes)

Presenter: SEKULA, Stephen Jacob (Southern Methodist University (US)) **Session Classification:** Higgs/EW 3

Prospects of measuring Higgs bo ...

Contribution ID: 70

Type: not specified

Prospects of measuring Higgs boson decays into muon pairs at the ILC

Thursday, 25 October 2018 10:10 (25 minutes)

Presenter: KAWADA, Shin-ichi (DESY) **Session Classification:** Higgs/EW 4

SMEFT@LHC

Contribution ID: 71

Type: not specified

SMEFT@LHC

Presenter: TROTT, Michael Robert

Session Classification: Higgs/EW 4

Study of HyZ coupling using e+e- \cdots

Contribution ID: 72

Type: not specified

Study of HyZ coupling using e+e- -> y H at the ILC

Presenter: Ms AOKI, Yumi (SOKENDAI,KEK) **Session Classification:** Higgs/EW 4

Radiative corrections to triple Hi

Contribution ID: 73

Type: not specified

Radiative corrections to triple Higgs coupling and electroweak phase transition: 2-loop analysis

Thursday, 25 October 2018 08:30 (25 minutes)

Presenter: SENAHA, Eibun (KIAS) **Session Classification:** Higgs/EW 4

One-loop corrected Higgs boson ···

Contribution ID: 74

Type: not specified

One-loop corrected Higgs boson decay rates in various extended Higgs models

Thursday, 25 October 2018 08:55 (25 minutes)

Presenter:SAKURAI, Kodai (University of Toyama)Session Classification:Higgs/EW 4

Study of fermion pair production ···

Contribution ID: 75

Type: not specified

Study of fermion pair production events at the ILC with center of mass energy of 250 GeV

Thursday, 25 October 2018 09:20 (25 minutes)

Presenter: DEGUCHI, Yuto Session Classification: Higgs/EW 4

Measurement of the Left-Right A $\,\cdots\,$

Contribution ID: 76

Type: not specified

Measurement of the Left-Right Asymmetry in e+e- -> gamma Z at the 250 GeV ILC

Thursday, 25 October 2018 09:45 (25 minutes)

Presenter:UENO, Takayuki (Tohoku University)Session Classification:Higgs/EW 4

SMEFT@LHC

Contribution ID: 77

Type: not specified

SMEFT@LHC

Thursday, 25 October 2018 11:00 (35 minutes)

Presenter: TROTT, Michael Robert **Session Classification:** Higgs/EW 5

Study of HyZ coupling using e+e- \cdots

Contribution ID: 78

Type: not specified

Study of H γ Z coupling using e+e- -> γ H at the ILC

Thursday, 25 October 2018 11:35 (25 minutes)

Presenter: AOKI, Yumi (SOKENDAI,KEK) **Session Classification:** Higgs/EW 5

Study of $H \rightarrow Z\gamma$ branching ratio a \cdots

Contribution ID: 79

Type: not specified

Study of $H \rightarrow Z\gamma$ branching ratio at the ILC 250GeV

Thursday, 25 October 2018 12:00 (25 minutes)

Presenters: TIAN, Junping (University of Tokyo); FUJII, Kazuki (University of Tokyo) **Session Classification:** Higgs/EW 5

Measurement of the H-> WW* d \cdots

Contribution ID: 80

Type: not specified

Measurement of the H-> WW* decay at 250 GeV ILD

Thursday, 25 October 2018 12:25 (25 minutes)

Presenter: PANDUROVIC, Mila (University of Belgrade (RS)) **Session Classification:** Higgs/EW 5

Prospects of measuring Higgs bo ...

Contribution ID: 81

Type: not specified

Prospects of measuring Higgs boson decays into muon pairs at the ILC

Presenter: Dr KAWADA, Shin-ichi (DESY) **Session Classification:** Higgs/EW 5

Introduction

Contribution ID: 82

Type: not specified

Introduction

Wednesday, 24 October 2018 08:30 (15 minutes)

This short talk introduces the session and includes the complete Agenda for the day.

Presenter: MONTGOMERY, Hugh (Jefferson Lab) **Session Classification:** Industry

ILC Dominant Technologies

Contribution ID: 83

Type: not specified

ILC Dominant Technologies

Wednesday, 24 October 2018 08:45 (30 minutes)

Presenter: ROSS, Marc Session Classification: Industry

Regional report - Europe

Contribution ID: 84

Type: not specified

Regional report - Europe

Wednesday, 24 October 2018 09:15 (30 minutes)

Presenter: NAPOLY, Olivier **Session Classification:** Industry

Regional report - China

Contribution ID: 85

Type: not specified

Regional report - China

Wednesday, 24 October 2018 09:45 (30 minutes)

Presenter: GAO, Jie (IHEP)

Session Classification: Industry

Japan - AAA status

Contribution ID: 86

Type: not specified

Japan - AAA status

Session Classification: Industry

Regional report - Japan - AAA status

Contribution ID: 87

Type: not specified

Regional report - Japan - AAA status

Wednesday, 24 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: MATSUOKA, Masanori Session Classification: Industry

Regional report - Japan - Tohoku ····

Contribution ID: 88

Type: not specified

Regional report - Japan - Tohoku/Iwate

Wednesday, 24 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: YOSHIOKA, Masakazu (KEK) **Session Classification:** Industry

Regional report - North America

Contribution ID: 89

Type: not specified

Regional report - North America

Wednesday, 24 October 2018 11:40 (30 minutes)

Presenter: GINSBURG, Camille **Session Classification:** Industry

China - Chinese Industry

Contribution ID: 90

Type: not specified

China - Chinese Industry

Wednesday, 24 October 2018 13:10 (30 minutes)

Presenter: PAN, Qinyan Session Classification: Industry

European Industry - SigmaPhi Ex ...

Contribution ID: 91

Type: not specified

European Industry - SigmaPhi Experience

Wednesday, 24 October 2018 13:40 (20 minutes)

Presenter: CAVELLIER, Mattieu Session Classification: Industry

European industry - INEUSTAR

Contribution ID: 92

Type: not specified

European industry - INEUSTAR

Wednesday, 24 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: CACERES, Javier **Session Classification:** Industry

Japan: Japan/Tohoku Industry - ···

Contribution ID: 93

Type: not specified

Japan: Japan/Tohoku Industry - Wooden building technology for ILC

Wednesday, 24 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: ADACHI, Hiroyuki Session Classification: Industry

Japan: Japan/Tohoku Industry - R ····

Contribution ID: 94

Type: not specified

Japan: Japan/Tohoku Industry - R&D of perm. magnets for ILC

Presenter: MEGURO, Kazuyuki **Session Classification:** Industry

10. North American Experience …

Contribution ID: 95

Type: not specified

10. North American Experience working with labs - NOR-CAL

Presenter: GREUEL, Steve

Session Classification: Industry

North American Experience wor

Contribution ID: 96

Type: not specified

North American Experience working with labs - ROARK

Wednesday, 24 October 2018 15:50 (20 minutes)

Presenter: GEARING, Paul Session Classification: Industry

North American Experience wor \cdots

Contribution ID: 97

Type: not specified

North American Experience working with labs -Milhous

Wednesday, 24 October 2018 16:10 (20 minutes)

Presenter: MEISSNER, Joel
Session Classification: Industry

Prospects and Timeline for ILC

Contribution ID: 98

Type: not specified

Prospects and Timeline for ILC

Wednesday, 24 October 2018 16:30 (30 minutes)

Presenter: MNICH, Joachim (Deutsches Elektronen Synchrotron (DESY)) Session Classification: Industry

Japan: Japan/Tohoku Industry - R …

Contribution ID: 99

Type: not specified

Japan: Japan/Tohoku Industry - R&D for Beam Transport system using perm. magnets for ILC

Wednesday, 24 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: MEGURO, Kazuyuki Session Classification: Industry

North American Experience wor \cdots

Contribution ID: 100

Type: not specified

North American Experience working with labs NOR-CAL

Presenter: GREUEL, Steve

Session Classification: Industry

Energy Saving on RF System

Contribution ID: 101

Type: not specified

Energy Saving on RF System

Wednesday, 24 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: FUWA, Yasuhiro (Kyoto University) **Session Classification:** CFS 1

Study on the Thin Film Supercon \cdots

Contribution ID: 102

Type: not specified

Study on the Thin Film Superconducting structure

Wednesday, 24 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: IWASHITA, yoshihisa (Kyoto Univ.) **Session Classification:** CFS 1

Study on Laser and Plasma Beam ···

Contribution ID: 103

Type: not specified

Study on Laser and Plasma Beam Dump for the ILC

Wednesday, 24 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter:KOGA, James (QST)Session Classification:CFS 1

Green ILC design for Kitakami site

Contribution ID: 104

Type: not specified

Green ILC design for Kitakami site

Wednesday, 24 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: YOSHIOKA, Masakazu (KEK) **Session Classification:** CFS 1

Design check of Main beam dump

Contribution ID: 105

Type: not specified

Design check of Main beam dump

Wednesday, 24 October 2018 16:00 (20 minutes)

Presenter: Mr MORIKAWA, Yu (KEK) **Session Classification:** CFS 2

Design of other beam dumps

Contribution ID: 106

Type: not specified

Design of other beam dumps

Wednesday, 24 October 2018 16:20 (20 minutes)

Presenter: MORIKAWA, Yu (KEK) Session Classification: CFS 2

beam dump room insertion into t $\,\cdots\,$

Contribution ID: 107

Type: not specified

beam dump room insertion into tunnel

Wednesday, 24 October 2018 16:40 (20 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi **Session Classification:** CFS 2

Cryomodule WaveGuide installat ...

Contribution ID: 108

Type: not specified

Cryomodule WaveGuide installation consideration in tunnel

Thursday, 25 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: MATSUMOTO, Toshihiro **Session Classification:** CFS 3

LHC/FCC/CLIC CFS study updates

Contribution ID: 109

Type: not specified

LHC/FCC/CLIC CFS study updates

Thursday, 25 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: STUART, Matthew James (CERN) **Session Classification:** CFS 3

CFS risks (radiation, water, black-…

Contribution ID: 110

Type: not specified

CFS risks (radiation, water, black-out, etc) discussed at Academic committee

Thursday, 25 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: TERUNUMA, Nobuhiro (KEK) **Session Classification:** CFS 4

Detector Utilities including gantr ···

Contribution ID: 111

Type: not specified

Detector Utilities including gantry crane issues

Thursday, 25 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenter: SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK) **Session Classification:** CFS 4

CMS gantry crane experience

Contribution ID: 112

Type: not specified

CMS gantry crane experience

Thursday, 25 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: STUART, Matthew James (CERN) **Session Classification:** CFS 4

Seismic-base-isolation for detecto

Contribution ID: 113

Type: not specified

Seismic-base-isolation for detectors and accelerator

Thursday, 25 October 2018 17:30 (20 minutes)

Presenter: SANUKI, Tomoyuki (Tohoku University) **Session Classification:** CFS 4

CepC detector calorimetry

Contribution ID: 114

Type: not specified

CepC detector calorimetry

Presenter: ZHANG, Yunlong Session Classification: Cal/muon 1

The CMS Calorimeters: Phase 2 u …

Contribution ID: 115

Type: not specified

The CMS Calorimeters: Phase 2 upgrade

Tuesday, 23 October 2018 09:00 (30 minutes)

Presenter: SEFKOW, Felix (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE)) **Session Classification:** Cal/muon 1

ATLAS Calorimeter system: Run …

Contribution ID: 116

Type: not specified

ATLAS Calorimeter system: Run 2 performance, Phase-1 and Phase-2 upgrades

Tuesday, 23 October 2018 08:30 (30 minutes)

Presenter: HADAVAND, Haleh (UTA) **Session Classification:** Cal/muon 1

Luminometers for future linear c ...

Contribution ID: 117

Type: not specified

Luminometers for future linear collider experiments

Tuesday, 23 October 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: ABUSLEME HOFFMAN, Angel Christian (Pontifical Catholic University of Chile (CL))

Session Classification: Cal/muon 1

The CMS Muon Detectors: Phase ···

Contribution ID: 118

Type: not specified

The CMS Muon Detectors: Phase 1 and Phase 2 upgrade

Tuesday, 23 October 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: SAFONOV, Alexei Session Classification: Cal/muon 1

Intro to CALICE/ILD SiW Ecal an ...

Contribution ID: 119

Type: not specified

Intro to CALICE/ILD SiW Ecal and recent testbeam results

Tuesday, 23 October 2018 14:00 (30 minutes)

Presenter: IRLES, Adrian (LAL) **Session Classification:** Cal/muon 2

CALICE/ILD SiW-ECAL: Models ···

Contribution ID: 120

Type: not specified

CALICE/ILD SiW-ECAL: Models and First Tests of a Long Slab

Tuesday, 23 October 2018 14:30 (30 minutes)

Presenter: BOUDRY, Vincent (LLR) **Session Classification:** Cal/muon 2

CALICE/ILD SiW Ecal slab produ

Contribution ID: 121

Type: not specified

CALICE/ILD SiW Ecal slab production and sensor development

Tuesday, 23 October 2018 15:00 (30 minutes)

Presenter: SUEHARA, Taikan (Kyushu University) **Session Classification:** Cal/muon 2

Compact CALICE/ILD SiW Ecal e \cdots

Contribution ID: 122

Type: not specified

Compact CALICE/ILD SiW Ecal electronics

Tuesday, 23 October 2018 15:30 (30 minutes)

Presenter: POESCHL, Roman (Centre National de la Recherche Scientifique (FR)) Session Classification: Cal/muon 2

Sampling ECAL with segmented l $\,\cdots\,$

Contribution ID: 123

Type: not specified

Sampling ECAL with segmented lead glass absorber

Wednesday, 24 October 2018 08:30 (24 minutes)

Presenter: Mr TERADA, Reima (Shinshu University) **Session Classification:** Cal/Muon 3

Performance evaluation of protot \cdots

Contribution ID: 124

Type: not specified

Performance evaluation of prototype of ScECAL with high gain MPPC

Wednesday, 24 October 2018 08:54 (24 minutes)

Presenter: YOSHIMURA, Yuya Session Classification: Cal/Muon 3 International W ··· / Report of Contributions

Construction and Test of the Hig $\,\cdots\,$

Contribution ID: 125

Type: not specified

Construction and Test of the Highly Granular SiPM-on-Tile Calorimeter Prototype

Wednesday, 24 October 2018 09:18 (24 minutes)

Presenter: SEFKOW, Felix (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE)) **Session Classification:** Cal/Muon 3 International W ··· / Report of Contributions

First Look into Test Beam Data T …

Contribution ID: 126

Type: not specified

First Look into Test Beam Data Taken with the CALICE SiPM-on-Tile AHCAL Prototype

Wednesday, 24 October 2018 09:42 (24 minutes)

Presenter: KRUEGER, Katja (DESY) **Session Classification:** Cal/Muon 3

Conceptual Design of CEPC Muo ...

Contribution ID: 127

Type: not specified

Conceptual Design of CEPC Muon Detector

Thursday, 25 October 2018 14:00 (30 minutes)

Presenter: LI, Liang (Shanghai Jiao Tong University) **Session Classification:** Cal/Muon 5 Contribution ID: 128

Type: not specified

Perfoces of the ATLAS Muon system during the Run-II data taking and upgrade plans towards High-Luminosity LHC

Presenter: TBD Session Classification: Cal/Muon 5

CMS Muon Detectors: Run 2 exp $\,\cdots\,$

Contribution ID: 129

Type: not specified

CMS Muon Detectors: Run 2 experience

Thursday, 25 October 2018 14:30 (30 minutes)

Presenter: THOMSON, Adrian
Session Classification: Cal/Muon 5

The CMS Calorimeters: Run 2 Ex ...

Contribution ID: 130

Type: not specified

The CMS Calorimeters: Run 2 Experience and Phase 1

Thursday, 25 October 2018 15:00 (30 minutes)

Presenter: ADAMS, Todd (Florida State University (US)) **Session Classification:** Cal/Muon 5

North American Experience wor

Contribution ID: 131

Type: not specified

North American Experience working with labs - NOR-CAL

Wednesday, 24 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: GREUEL, Steve Session Classification: Industry

ILD MC production

Contribution ID: 132

Type: not specified

ILD MC production

Tuesday, 23 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: MIYAMOTO, Akiya

Session Classification: Sim/Reco/Perf 1

LCIO in Jupyter notebooks

Contribution ID: 133

Type: not specified

LCIO in Jupyter notebooks

Tuesday, 23 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenter:STRUBE, Jan (PNNL)Session Classification:Sim/Reco/Perf 1

Belle II computing

Contribution ID: 134

Type: not specified

Belle II computing

Tuesday, 23 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: HARA, Takanori (KEK) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 1

Dune ML

Contribution ID: 135

Type: not specified

Dune ML

Thursday, 25 October 2018 09:00 (20 minutes)

Presenter: TERAO, Kazu (SLAC) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 3

Automatic Colorization for Jet Cl \cdots

Contribution ID: 136

Type: not specified

Automatic Colorization for Jet Clustering

Thursday, 25 October 2018 09:20 (20 minutes)

Presenter: Dr KURATA, Masakazu (KEK) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 3

reconstruction of e+ e- -> tau+ tau- ···

Contribution ID: 137

Type: not specified

reconstruction of e+ e- -> tau+ tau- in ILD

Thursday, 25 October 2018 09:40 (20 minutes)

Presenter: Mr YUMINO, Keita (SOKENDAI) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 3

Quark charge identification for …

Contribution ID: 138

Type: not specified

Quark charge identification for e+e- to qq study

Thursday, 25 October 2018 10:00 (20 minutes)

Presenter: UESUGI, Yuto (Kyushu university) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 3

Jet energy studies with ILD

Contribution ID: 139

Type: not specified

Jet energy studies with ILD

Presenter: ETE, Remi (DESY)

Session Classification: Sim/Reco/Perf 2

Jet Performance and Validation at ···

Contribution ID: 140

Type: not specified

Jet Performance and Validation at CLIC

Presenter: SIMON, Frank

Session Classification: Sim/Reco/Perf 2

Simulation status of ILD ScECAL

Contribution ID: 141

Type: not specified

Simulation status of ILD ScECAL

Presenter: TERADA, Reima (Shinshu University) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 2

Depth and sampling choices for S $\,\cdots\,$

Contribution ID: 142

Type: not specified

Depth and sampling choices for SiD ECAL

Presenter: BRAU, Jim (University of Oregon (US)) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 2

LSF Shape Cavity Development

Contribution ID: 143

Type: not specified

LSF Shape Cavity Development: Recent Results and Future Plan

Thursday, 25 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: GENG, Rongli (Jefferson Lab) **Session Classification:** SRF 3

Jet energy studies with ILD

Contribution ID: 144

Type: not specified

Jet energy studies with ILD

Thursday, 25 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: ETE, Remi (DESY) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 4

Jet Performance and Validation at ···

Contribution ID: 145

Type: not specified

Jet Performance and Validation at CLIC

Thursday, 25 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: SIMON, Frank

Session Classification: Sim/Reco/Perf 4

Simulation status of ILD ScECAL

Contribution ID: 146

Type: not specified

Simulation status of ILD ScECAL

Thursday, 25 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: TERADA, Reima (Shinshu University) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 4

Depth and sampling choices for S \cdots

Contribution ID: 147

Type: not specified

Depth and sampling choices for SiD ECAL

Thursday, 25 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: BRAU, Jim (University of Oregon (US)) **Session Classification:** Sim/Reco/Perf 4

HOMs measurements in 1.3GHz c ...

Contribution ID: 148

Type: not specified

HOMs measurements in 1.3GHz cavities for LCLSD-II

Tuesday, 23 October 2018 16:30 (25 minutes)

Primary author: LUNIN, Andrei (Fermilab)Presenter: LUNIN, Andrei (Fermilab)Session Classification: BD&RTML 1

LCLS-II Cryomodule performance

Contribution ID: 149

Type: not specified

LCLS-II Cryomodule performance

Tuesday, 23 October 2018 16:55 (25 minutes)

Presenter:SOLYAK, Nikolay (FNAL)Session Classification:BD&RTML 1

Lattice decks status for ILC 250 GeV

Contribution ID: 150

Type: not specified

Lattice decks status for ILC 250 GeV

Tuesday, 23 October 2018 17:20 (25 minutes)

Presenter:KUBO, Kiyoshi (KEK)Session Classification:BD&RTML 1

Ultra-compressed low-power bea ···

Contribution ID: 151

Type: not specified

Ultra-compressed low-power beam parameter options for a future LC

Thursday, 25 October 2018 08:30 (25 minutes)

Primary author: YAKIMENKO, Vitaly (BNL)Presenter: YAKIMENKO, Vitaly (BNL)Session Classification: BD&RTML 2 joint with BDS

Magnetic Stray-fields measureme

Contribution ID: 152

Type: not specified

Magnetic Stray-fields measurements and countermeasures

Thursday, 25 October 2018 08:55 (25 minutes)

Primary author: GOHIL, Chetan (University of Oxford (GB))Presenter: GOHIL, Chetan (University of Oxford (GB))Session Classification: BD&RTML 2 joint with BDS

Energy spread optimisation in the \cdots

Contribution ID: 153

Type: not specified

Energy spread optimisation in the CLIC ML at 380 GeV

Thursday, 25 October 2018 09:20 (25 minutes)

Primary author: Dr BLASKOVIC KRALJEVIC, Neven (CERN)Presenter: Dr BLASKOVIC KRALJEVIC, Neven (CERN)Session Classification: BD&RTML 2 joint with BDS

Physics summary

Contribution ID: 154

Type: not specified

Physics summary

Friday, 26 October 2018 09:45 (25 minutes)

Presenter: MEADE, Patrick (Stony Brook University)

Session Classification: Plenary 5

Address by DIET member Hon. S $\,\cdots\,$

Contribution ID: 155

Type: not specified

Address by DIET member Hon. Shintaro Ito

Friday, 26 October 2018 09:00 (20 minutes)

Presenter: ITO, Shintaro (Japanese DIET) **Session Classification:** Plenary 5

Detector summary

Contribution ID: 156

Type: not specified

Detector summary

Friday, 26 October 2018 08:30 (25 minutes)

Presenter: SUEHARA, Taikan (Kyushu University)

Session Classification: Plenary 5

Accelerator summary

Contribution ID: 157

Type: not specified

Accelerator summary

Friday, 26 October 2018 09:20 (25 minutes)

Presenter: POSEN, Sam (Fermilab)

Session Classification: Plenary 5

Status of intensity dependence report

Contribution ID: 158

Type: not specified

Status of intensity dependence report

Tuesday, 23 October 2018 08:30 (15 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN) **Session Classification:** ATF

Intensity-dependent effects at AT \cdots

Contribution ID: 159

Type: not specified

Intensity-dependent effects at ATF2, simulations and measurements

Tuesday, 23 October 2018 08:45 (30 minutes)

Presenter: KORYSKO, Pierre (University of Oxford (GB)) Session Classification: ATF

Simulations of intensity- \cdots

Contribution ID: 160

Type: not specified

Simulations of intensity-dependent effects in the ILC BDS at 250 GeV

Tuesday, 23 October 2018 09:15 (30 minutes)

Presenter: KORYSKO, Pierre (University of Oxford (GB))

Session Classification: ATF

Summary of status and the propo ...

Contribution ID: 161

Type: not specified

Summary of status and the proposal of study plan for the ATF2 intensity dependence measurement

Tuesday, 23 October 2018 09:45 (30 minutes)

Presenter: OKUGI, Toshiyuki (KEK) Session Classification: ATF

LC Damping Rings Update

Contribution ID: 162

Type: not specified

LC Damping Rings Update

Thursday, 25 October 2018 08:30 (30 minutes)

Primary author:KUBO, Kiyoshi (KEK)Presenter:KUBO, Kiyoshi (KEK)Session Classification:DR 1

Complex Bend: a new lattice ele ····

Contribution ID: 163

Type: not specified

Complex Bend: a new lattice element for low-emittance rings

Thursday, 25 October 2018 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr SMALUK, Victor (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** DR 1

CLIC Damping Rings

Contribution ID: 164

Type: not specified

CLIC Damping Rings

Thursday, 25 October 2018 09:30 (30 minutes)

Primary author: PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)Presenter: PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)Session Classification: DR 1

Linear and nonlinear optics com $\,\cdots\,$

Contribution ID: 165

Type: not specified

Linear and nonlinear optics commissioning of the LHC

Thursday, 25 October 2018 10:00 (30 minutes)

Primary author: MACLEAN, Ewen H. (CERN)Presenter: MACLEAN, Ewen H. (CERN)Session Classification: DR 1

Beam-based Techniques of Imped $\,\cdots\,$

Contribution ID: 166

Type: not specified

Beam-based Techniques of Impedance Measurement

Primary author: SMALYUK, Victor (BNL)Presenter: SMALYUK, Victor (BNL)Session Classification: DR 1

Beam-based Techniques of Imped $\,\cdots\,$

Contribution ID: 167

Type: not specified

Beam-based Techniques of Impedance Measurement

Thursday, 25 October 2018 11:00 (30 minutes)

Presenter: SMALUK, Victor (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** DR 2

APS lattice machine studies and …

Contribution ID: 168

Type: not specified

APS lattice machine studies and APS-U optimizations

Thursday, 25 October 2018 11:30 (30 minutes)

Primary author:SUN, Yipeng (ANL)Presenter:SUN, Yipeng (ANL)Session Classification:DR 2

High accuracy alignment of accel $\,\cdots\,$

Contribution ID: 169

Type: not specified

High accuracy alignment of accelerator components

Thursday, 25 October 2018 12:00 (30 minutes)

Primary author:ZORZETTI, Silvia (zorzetti@fnal.gov)Presenter:ZORZETTI, Silvia (zorzetti@fnal.gov)Session Classification:DR 2

MDI for FCC-ee

Contribution ID: 170

Type: not specified

MDI for FCC-ee

Tuesday, 23 October 2018 16:30 (30 minutes)

Presenter: VOUTSINAS, Georgios Gerasimos (DESY)

Session Classification: MDI/Int/Poln 1

Updating the laser-beam design of …

Contribution ID: 171

Type: not specified

Updating the laser-beam design of the ILC Compton polarimeters

Tuesday, 23 October 2018 17:00 (30 minutes)

A global review of the design of the laser-beam systems for the ILC polarimeters is made in view of modern and commercially available systems. This review is done in view of robustness of operations and ease of implementation while preserving or improving the required performances of the laser system at the Compton Interaction Point. The challenges related to precise demonstration of per-mille control of the laser-beam circular polarization at the Compton IP will be exposed, since it is one of parameters that will ultimately limit the precision of the polarimeters.

Presenter: MARTENS, Aurelien (Laboratoire de l'Accélérateur Linéaire Université Paris-Sud 11)

Session Classification: MDI/Int/Poln 1

Unveil the Nambu- Goldstone Na ···

Contribution ID: 172

Type: not specified

Unveil the Nambu- Goldstone Nature of the Higgs boson by precision measurement

Thursday, 25 October 2018 13:55 (24 minutes)

In this talk, I will discuss about my recent work on universal relations for the Higgs couplings in composite Higgs models and their phenomenological application for the future lepton colliders. These relations are among one Higgs couplings with two electroweak gauge bosons (HVV), two Higgses couplings with two electroweak gauge bosons (HHVV), one Higgs couplings with three electroweak gauge bosons (HVV), as well as triple gauge boson couplings (TGC). All the universal relations are controlled by a single input parameter: the decay constant f of the pseudo-Nambu-Goldstone Higgs boson.

Presenters: LIU, Da; LIU, Da (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** BSM 3 Contribution ID: 173

Type: not specified

The Infrared Construction of Composite Higgs Models

Thursday, 25 October 2018 14:19 (24 minutes)

Recently a method of constructing the non-linear sigma model using only the infrared information is developed. The infrared construction utilizes the unbroken symmetry and the Adler's zero condition as the only input, resulting in a universal Lagrangian for different symmetry breaking patterns. This implies that the interaction of Higgs bosons in composite Higgs models is universal, where the Higgs bosons act as Nambu-Goldstone bosons resulting from spontaneous symmetry breaking. In this talk I describe how the universal Lagrangian of composite Higgs models is constructed, as well as how such a Lagrangian is gauged

Presenter: YIN, Zhewei (Northwestern University)

Session Classification: BSM 3

Measurement of CP effects in Hi

Contribution ID: 174

Type: not specified

Measurement of CP effects in Higgs decays to tau leptons at ILC250

Thursday, 25 October 2018 14:43 (24 minutes)

We present a measurement of the CP state of tau lepton pairs produced in Higgs decay using their spin correlations. A precision of 75mrad on the system's CP phase can be obtained using the 2/ab integrated luminosity envisaged for the ILC250 program.

Presenter: JEANS, Daniel **Session Classification:** BSM 3 Contribution ID: 175

Type: not specified

Search for Extra Scalars Produced in Association with Muon Pairs at the ILC

Thursday, 25 October 2018 15:07 (24 minutes)

In many models with extended Higgs sectors, e.g. Two Higgs Doublet Model, Next-to-Minimal Supersymmetric Standard Model and Randall Sundrum model, there exists an extra scalar S, and the coupling of SZZ can be very small, as expected from the likeness of the 125 GeV Higgs boson measured at the LHC to the SM Higgs boson. Searches for additional scalars at LEP and LHC are usually dependent on the model details, such as decay channels. Thus, it is necessary to have a more general analysis with model-independent assumptions. Furthermore, an extra scalar with suppressed couplings to the Z boson, even when its mass is smaller than 125 GeV, would have still escaped detection at LEP due to its limited luminosity. With a factor of 1000 higher luminosity and polarized beams, the International Linear Collider (ILC) is expected to have substantial discovery potential for such states. In this work, we perform a search for an extra scalar boson produced in association with Z boson at the ILC with a center-of-mass energy of 250 GeV and 500 GeV, using the full Geant4-based simulation of the ILD detector concept. In order to be as model-independent as possible, the analysis is performed using the recoil technique, in particular with the Z boson decaying into a pair of muons. As a preliminary result, exclusion cross-section limits are given in terms of a scale factor k with respect to the Standard Model Higgs-strahlung process cross section. These results, covering all possible searching regions of the extra scalar at the 250 GeV ILC and 500 GeV ILC, can be interpreted independently of the decay modes of the S.

Presenter: WANG, yan (desy) **Session Classification:** BSM 3

A global view on the Higgs self- \cdots

Contribution ID: 176

Type: not specified

A global view on the Higgs self-coupling at lepton colliders

Thursday, 25 October 2018 15:31 (24 minutes)

Presenter: LIU, Zhen (University of Maryland) **Session Classification:** BSM 3

SUSY EW Production at ILC/CLIC

Contribution ID: 177

Type: not specified

SUSY EW Production at ILC/CLIC

Wednesday, 24 October 2018 11:00 (22 minutes)

-> full one loop calculations of EW SUSY production incl. parameter dependence analysis

Presenter: HEINEMEYER, Sven

Session Classification: BSM 2

Contribution ID: 178

Type: not specified

Dark matter characterization at high energy e^+e^- colliders

Wednesday, 24 October 2018 11:22 (22 minutes)

Once any new particle indicating new physics beyond the SM is discovered at colliders, one of the first crucial steps is to experimentally determine its spin as well as its mass. The future e^+e^- colliders provide perfect tools for studying such properties as long as kinematically accessible, because of the well-constrained event topology and the very clean experimental environment. In this talk, I will demonstrate the strong physics potential of future e^+e^- colliders in mass and spin determination for invisible particles through single-photon processes and antler-topology processes. I will discuss how a set of observables can be designed for determining the spins and chiral structures of the new particles in a rather model-independent way. By exploiting energy-and angular-dependent observables with the help of polarized beams, one can unambiguously determine the spins of invisible particles.

Presenter: WANG, Xing (Department of Physics and Astronomy, University of Pittsburgh) **Session Classification:** BSM 2 International W ··· / Report of Contributions

Exploring dynamical CP violation ···

Contribution ID: 179

Type: not specified

Exploring dynamical CP violation induced electroweak-baryogenesis scenario by gravitational waves and colliders

Wednesday, 24 October 2018 11:44 (22 minutes)

By assuming a dynamical source of CP violation, the tension between sufficient CP violation for successful electroweak baryogenesis and strong constraints from current electric dipole moment measurements could be alleviated. We study how to explore such scenarios through gravitational wave detection, collider experiments, and their possible synergies with a well-studied example.

Presenter: QIAN, Zhuoni (University of Pittsburgh)

Session Classification: BSM 2

CLIC Yellow Report BSM physics …

Contribution ID: 180

Type: not specified

CLIC Yellow Report BSM physics potential

Wednesday, 24 October 2018 12:06 (24 minutes)

Presenter: FRANCESCHINI, Roberto (Universita e INFN Roma Tre (IT)) **Session Classification:** BSM 2

HL/HE LHC BSM prospects

Contribution ID: 181

Type: not specified

HL/HE LHC BSM prospects

Tuesday, 23 October 2018 14:00 (22 minutes)

Presenter: ULMER, Keith Session Classification: BSM 1 Contribution ID: 182

Type: not specified

The ILC as a natural SUSY discovery machine and precision microscope: from light higgsinos to tests of unification

Tuesday, 23 October 2018 14:22 (32 minutes)

How LHC tells us that there is excellent potential for ILC to discover new particles Data from LHC confirm the existence of a very SM-like Higgs boson at 125 GeV. However, it is hard to understand the existence of such a particle state when its mass is unstable under quantum corrections. Supersymmetry tames the quantum divergences and the h(125) mass falls squarely within the narrow SUSY predicted window. To avoid an unnatural Little Hierarchy within the MSSM, higgsinos with mass not too far from m(W,Z,h)~100 GeV are required. Other sparticle contributions to the weak scale are all loop suppressed and can occur at the several TeV scale with little cost to naturalness. While light higgsinos are difficult to see at LHC, they would easily be discovered at ILC with rs>2m(higgsino). Such light higgsinos are consistent with a SUSY DFSZ solution to the strong CP problem which also solves the SUSY mu problem and admits a hierarchy mu«m(sparticle). Dark matter is expected to be a wimp/axion admixture. Radiative corrections drive unnatural high scale soft terms to natural values at the weak scale giving rise to barely broken EW symmetry. Such a scenario seems to be required by the string theory landscape which favors large soft terms and a weak scale not too far from 100 GeV. Sparticle mass predictions from the landscape are also shown.

Presenter: BAER, Howard (University of Oklahoma)

Session Classification: BSM 1

SUSY predictions for ILC/CLIC

Contribution ID: 183

Type: not specified

SUSY predictions for ILC/CLIC

Tuesday, 23 October 2018 14:54 (22 minutes)

-> based on fits in various SUSY frameworks we predict where to find SUSY at ILC/CLIC.

Presenter: HEINEMEYER, Sven

Session Classification: BSM 1

Implication of Higgs Precision M ...

Contribution ID: 184

Type: not specified

Implication of Higgs Precision Measurement on New Physics

Tuesday, 23 October 2018 15:16 (22 minutes)

Presenter: WU, Yongcheng Session Classification: BSM 1 Contribution ID: 185

Type: not specified

Hadron Production in Photon-Photon Processes at the ILC and BSM signatures with small mass differences

Tuesday, 23 October 2018 15:38 (22 minutes)

In supersymmetric extensions of the Standard Model, higgsino-like charginos and neutralinos are preferred to have masses of the order of the elecktroweak scale by naturalness arguments. Light higgsinos are also well motivated from a top-down perspective. Such light $\chi \pm 1, \chi 01$ and $\chi 02$ states can be almost mass degenerate. In this talk the analysis of two benchmark points which exhibits mass difference of O [GeV] in the higgsino sector is presented. Due to their mass degeneracy it is very difficult to observe the decay of such higgsinos at hadron colliders. ILC being an e+ecollider has the prospect of providing very clean physics environment to observe or exclude such scenarios. However, in addition to the desired e+e- $\rightarrow \chi \tilde{+}\chi \tilde{-}$ processes, parasitic collisions of real and virtual photons radiated off the e+e- beams occur at the rates depending on the center of mass energy (250 GeV - 1 TeV) and other beam parameters. For instance, at a centre of mass energy 500 GeV the expectation value is about 1.05 yy events per bunch crossing. In the given higgsino scenarios, visible decay products have low transverse momenta due to their small mass differences. This so called $\gamma\gamma$ overlay has a very similar topology to our signal event which makes the removal of overlay very challenging. The standard methods to remove yy background e.g kt algorithm method remains inadequate. This talk presents a proposed solution namely a newly developed track grouping algorithm which is based on the concept of displaced vertices. The algorithm identifies and clusters the tracks from the same origin. The performance of the algorithm is studied through purity checks of clustered tracks and is presented in this talk. We also discuss the scope and the application of this algorithm on the low ΔM higssino analysis.

Presenter: SASIKUMAR, Swathi (DESY)

Session Classification: BSM 1

lepton flavor violation searches at ···

Contribution ID: 186

Type: not specified

lepton flavor violation searches at CLIC/LC

Thursday, 25 October 2018 16:30 (22 minutes)

Lepton flavour violation in seesaew models at future lepton colliders ||| The type-II seesaw and its left-right extensions are well-motivated frameworks to understand the tiny neutrino masses. Both the neutral and doubly-charged scalars from these models could couple to the charged leptons in a flavor-changing way, which is intimately related to the neutrino mass generation. A large parameter space of the lepton flavor violating couplings can be probed at future lepton colliders like CLIC, which is well beyond the current low-energy lepton flavor constraints.

Presenter: ZHANG, Yongchao Session Classification: BSM 4 Contribution ID: 187

Type: not specified

ILC signatures of the minimal U(1)_X extended Standard Model

Thursday, 25 October 2018 16:52 (22 minutes)

We consider the minimal $U(1)_X$ extension of the Standard Model (SM), where three right-handed neutrinos (RHNs) and one SM singlet $U(1)_X$ Higgs field are introduced. The model is anomaly free in the presence of the three RHNs. Associated with the $U(1)_X$ symmetry breaking by the $U(1)_X$ Higgs VEV, the RHNs acquire Majorana masses, and the seesaw mechanism for generating light SM neutrino masses is automatically implemented after the electroweak symmetry breaking. In this talk, I will report our studies on $U(1)_X$ gauge boson signatures at the ILC with a variety of final states, such as a pair of SM fermions and ZH. I will also discuss a pair production of RHNs mediated by the $U(1)_X$ gauge boson.

Presenter: OKADA, Nobuchika

Session Classification: BSM 4

Searching for heavy neutrinos wi ...

Contribution ID: 188

Type: not specified

Searching for heavy neutrinos with WWH production

Thursday, 25 October 2018 17:14 (22 minutes)

Heavy neutral leptons are part of many extensions of the Standard Model, in particular seesaw models that can explain the light neutrino masses and mixing. Many search strategy have been proposed, either via the direct production of the new heavy neutral leptons or via their indirect effects in processes like lepton flavour violation. We propose here a new search strategy based on WWH production at a linear colider. It is complementary to other observables and would allow to probe the multi-TeV regime with flavour-conserving coupling which is otherwise very challenging to experimentally access

Presenter: WEILAND, Cédric

Session Classification: BSM 4

Hidden Valley Search at CLIC

Contribution ID: 189

Type: not specified

Hidden Valley Search at CLIC

Thursday, 25 October 2018 17:36 (22 minutes)

Presenter: KUCHARCZYK, Marcin **Session Classification:** BSM 4

Semi-Leptonic ttbar at ILD

Contribution ID: 190

Type: not specified

Semi-Leptonic ttbar at ILD

Wednesday, 24 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: OKUGAWA, Yuichi Session Classification: Top/QCD/Loop 2

e+e- to bbar study at the 250 GeV ILC

Contribution ID: 191

Type: not specified

e+e- to bbar study at the 250 GeV ILC

Wednesday, 24 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter:IRLES, Adrian (LAL)Session Classification:Top/QCD/Loop 2

International W · · · / Report of Contributions

380 GeV CLIC luminosity spectru ····

Contribution ID: 192

Type: not specified

380 GeV CLIC luminosity spectrum determination and impact on the top mass measurement through radiative events

Wednesday, 24 October 2018 12:00 (25 minutes)

Presenters: SAILER, Andre (CERN); FULLANA TORREGROSA, Esteban (Univ. of Valencia and CSIC (ES))

Session Classification: Top/QCD/Loop 2

Scanning Strategies at the Top T $\,\cdots\,$

Contribution ID: 193

Type: not specified

Scanning Strategies at the Top Threshold

Presenter: SIMON, Frank

Session Classification: Top/QCD/Loop 2

Exclusive top production at a Lin ...

Contribution ID: 194

Type: not specified

Exclusive top production at a Linear Collider at and off the threshold

Thursday, 25 October 2018 14:45 (25 minutes)

Presenter:REUTER, Jürgen (DESY Hamburg, Germany)Session Classification:Top/QCD/Loop 4

Extracting a Short Distance Top …

Contribution ID: 195

Type: not specified

Extracting a Short Distance Top Mass with Light Grooming

Thursday, 25 October 2018 15:10 (25 minutes)

Presenter:MANTRY, sonny mantry (University of Wisconsin at Madison)**Session Classification:**Top/QCD/Loop 4

Search for new physics effects th …

Contribution ID: 196

Type: not specified

Search for new physics effects through H^{*}→ttbar decay process at ILC

Presenter: FUJITANI, Yoshio (Tohoku University) **Session Classification:** Top/QCD/Loop 4

Top EFT fits

Contribution ID: 197

Type: not specified

Top EFT fits

Thursday, 25 October 2018 15:35 (25 minutes)

Presenters: VOS, Marcel (IFIC (UVEG/CSIC) Valencia); PERELLÓ ROSELLÓ, Martín (Instituto de Física Corpuscular (IFIC) - Valencia)

Session Classification: Top/QCD/Loop 4

ttbar Higgs at ATLAS+CMS

Contribution ID: 198

Type: not specified

ttbar Higgs at ATLAS+CMS

Thursday, 25 October 2018 14:00 (25 minutes)

Presenter: NARAYAN, Rohin Thampilali (University of Texas at Austin (US)) **Session Classification:** Top/QCD/Loop 4

Scanning Strategies at the Top T $\, \cdots \,$

Contribution ID: 199

Type: not specified

Scanning Strategies at the Top Threshold

Thursday, 25 October 2018 14:25 (20 minutes)

Presenter: SIMON, Frank

Session Classification: Top/QCD/Loop 4

Advances in normal conducting a \cdots

Contribution ID: 200

Type: not specified

Advances in normal conducting accelerator structures

Tuesday, 23 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: TANTAWI, Sami (SLAC)

Session Classification: Warm RF 1

CLIC XBox test stands: Performa ····

Contribution ID: 201

Type: not specified

CLIC XBox test stands: Performance and operational experience

Tuesday, 23 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: PITMAN, Samantha (CERN) **Session Classification:** Warm RF 1 Contribution ID: 202

Type: not specified

Long-pulse, Ultra-high-gradient Radio-frequency Accelerator Structures –Better Performance through Smart Design, Manufacturing and Breakdown Suppression

Tuesday, 23 October 2018 11:40 (20 minutes)

Future accelerator facilities such as the proposed MaRIE X-ray Free Electron Laser (XFEL) and compact accelerators for medical applications and National Security would greatly benefit from ultra-high gradient (UHG) radio-frequency (RF) accelerating structures. High gradient structures will reduce the construction and operational cost of large facilities and deliver engineering solutions for making compact accelerator systems transportable. Apart from high gradients, some applications need longer pulse durations that are often limited by RF pulse heating in the accelerator structure. This proposal brings together LANL experts from accelerator physics and engineering, metallurgy, and material science to undertake a systematic effort to develop a superior high gradient RF accelerating structure. The areas of research include high gradient cavity shapes (mostly standard nowadays), molecular dynamics modeling of metallic surfaces to study sources of break-down and potential suppression strategies and fabrication strategies that preserve metallurgic improvements when performing machining or forming. The object of study is a cryo-cooled copper C-band resonator.

LANL Publication: LA-UR-18-29159

Presenter: KRAWCZYK, Frank

Session Classification: Warm RF 1

Experience with long-term opera \cdots

Contribution ID: 203

Type: not specified

Experience with long-term operation of high-gradient accelerating structures

Tuesday, 23 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: MILLAR, Lee (CERN/U. Lancaster) **Session Classification:** Warm RF 1

Fabrication of CLIC accelerating ···

Contribution ID: 204

Type: not specified

Fabrication of CLIC accelerating Structures and RF Components

Tuesday, 23 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: SAUZA, Joel (CERN) Session Classification: Warm RF 1

Design study of the high efficien ...

Contribution ID: 205

Type: not specified

Design study of the high efficiency L-band Klystrons at CERN

Tuesday, 23 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: CAI, Jinchi (CERN)

Session Classification: Warm RF 2

Status of the X-band, Modular Ar \cdots

Contribution ID: 206

Type: not specified

Status of the X-band, Modular Array, Multi-Beam Klystron Development Project

Tuesday, 23 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: FRANZI, Matt (SLAC)

Session Classification: Warm RF 2

Superconducting klystron focusi ····

Contribution ID: 207

Type: not specified

Superconducting klystron focusing solenoid for high-efficiency

Tuesday, 23 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: YAMAMOTO, Akira (High Energy Accelerator Research Organization (JP)) **Session Classification:** Warm RF 2

Advanced normal conducting rad \cdots

Contribution ID: 208

Type: not specified

Advanced normal conducting radio frequency linac concept for a high energy e+e - linear collider

Tuesday, 23 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: NANNI, Emilio (SLAC National Accelerator Laboratory) Session Classification: Warm RF 2

High Efficiency X-band Klystron ···

Contribution ID: 209

Type: not specified

High Efficiency X-band Klystron Design Study

Tuesday, 23 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: NEILSON, Jeffrey (SLAC) **Session Classification:** Warm RF 2 Contribution ID: 210

Type: not specified

On-going Development of CMOS Pixel Sensors: on the road of reaching ILC vertex detector requirements

Tuesday, 23 October 2018 11:00 (30 minutes)

CMOS Pixel Sensors (CPS) are currently developed for the CBM Micro-Vertex Detector at FAIR/GSI, extrapolating from the ALPIDE

chip fabricated for the ALICE-ITS. The MIMOSIS sensor for CBM will provide resolutions of 5 mum and 5 mus to comply with the CBM requirements and a 50 times higher data flow capacity compared to ALPIDE. Sensors adapted to the ILC requirements are expected to be directly derivable from this chip, with spatial resolution of about 4 mum, read-out time of about 1-2 mus and instantaneous data flow of about few GB/s. This talk will describe the MIMOSIS architecture and the roadmap to adapt it to the ILC requirements. Furthermore, the MIMOSIS-0 sensor, fabricated in 2017 (in the 0.18 mum Tower-Jazz process) has been tested this current year and its results will be shown. Based on this architecture, power consumption estimates of the ILD vertex detector has been reevaluated more precisely and will also be presented. Finally, 2 double sided ladder PLUME have been operated in the BEAST-II infrastructure at superKEKB and were running continuously from March to July 2018. As a first successful use of CMOS sensors in an e+e- environment, a feedback experience will be provided.

Presenter: BESSON, Auguste Guillaume (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: VTX/TRK 1

DEPFET at Belle II

Contribution ID: 211

Type: not specified

DEPFET at Belle II

Tuesday, 23 October 2018 11:30 (30 minutes)

Presenters: VOS, Marcel (Univ. of Valencia and CSIC (ES)); VOS, Marcel (IFIC (UVEG/CSIC) Valencia)

Session Classification: VTX/TRK 1

first measurements on the FTD \cdots

Contribution ID: 212

Type: not specified

first measurements on the FTD mock-up

Tuesday, 23 October 2018 12:00 (30 minutes)

Presenters: VOS, Marcel (Univ. of Valencia and CSIC (ES)); VOS, Marcel (IFIC (UVEG/CSIC) Valencia)

Session Classification: VTX/TRK 1

HV-CMOS- Design of a sampling …

Contribution ID: 213

Type: not specified

HV-CMOS- Design of a sampling pixel to minimize time-walk

Tuesday, 23 October 2018 15:00 (30 minutes)

Presenter: ALONSO, Oscar (University of Barcelona) **Session Classification:** VTX/TRK 2

The CMS Tracker: Run 2 Experie ····

Contribution ID: 214

Type: not specified

The CMS Tracker: Run 2 Experience and Upgrades

Tuesday, 23 October 2018 14:30 (30 minutes)

Presenter: Mr KILPATRICK, Matthew **Session Classification:** VTX/TRK 2

Contribution ID: 215

Type: not specified

Studies on particle identification with dE/dx for the ILD TPC

Wednesday, 24 October 2018 08:30 (30 minutes)

For the International Large Detector (ILD) at the planned International Linear Collider (ILC) a time projection chamber (TPC) is foreseen as the main tracking detector. To achieve the required point resolution, micro pattern gaseous detectors (MPGD) will be used in the amplification stage. A readout module using a stack of three gas electron multipliers (GEM) for gas amplification was developed at DESY. In a test campaign at the DESY II Test Beam Facility the performance of three of these modules was investigated. This talk will present results on the system's particle identification capabilities using the specific energy loss (dE/dx). The results from the prototype were used to extrapolate to the performance of the full ILD TPC, where a dE/dx resolution of better

than 5% could be achieved. In addition, simulation studies were performed to optimize the readout pad size for improved dE/dx separation power. These studies also investigated the possibility to measure the deposited energy by counting the number of ionization clusters (cluster counting). For small enough pads this a pproach was found to give similar or better performance compared to the traditional method of measuring the deposited charge.

Presenter: KRAEMER, Uwe (DESY) **Session Classification:** VTX/TRK 3

Studies on a TPC test beam using ···

Contribution ID: 216

Type: not specified

Studies on a TPC test beam using double GEM module with a gating foil

Wednesday, 24 October 2018 09:00 (30 minutes)

Micro Pattern Gaseous Detectors (MPGD)-based TPC is proposed as centraltracker in the ILD for the ILC experiment. As the advantages of MPGD,ExB effect is small and a few millimeter 2-track separation is possible compared with MWPC readout. Electron Multipliers (GEM) or Micro-MEshGAseous Structure (Micro MEGAS) are candidate as MPGD-readout technology.Gas detector such as the MPGD has a issue of discharge. We performed the beam test using a large prototype TPC equipped with readout module of GEM. And the gating foil to suppress ion feedback was set on the readout module. I report the analysis result including condition of discharge.

Presenters: SHOJI, Aiko; SHOJI, Aiko (Iwate University) **Session Classification:** VTX/TRK 3

Performance of a GridPix TPC re ····

Contribution ID: 217

Type: not specified

Performance of a GridPix TPC readout based on the Timepix3 chip

Wednesday, 24 October 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: Mr LIGTENBERG, Kees (Nikhef) **Session Classification:** VTX/TRK 3

Discussion and Next steps in the …

Contribution ID: 218

Type: not specified

Discussion and Next steps in the report

Tuesday, 23 October 2018 10:15 (15 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN) **Session Classification:** ATF

A large area strip hodoscope base ...

Contribution ID: 219

Type: not specified

A large area strip hodoscope based on the SiD strip tracker

Tuesday, 23 October 2018 14:00 (30 minutes)

The DESY II Test Beam Facility is one of few facilities around the world capable of providing multi GeV particle beams. It is, as such, a key component in current particle detector development including

development of detectors for the International Linear Collider (ILC) .

As part of the AIDA2020 project, a new large area silicon hodoscope has been designed for installation at the DESY II Test Beam Facility. The sensor used in the hodoscope is based on the Silicon Detector (SiD) strip tracker which was successfully assembled at DESY. The hodoscope is to be used

as the reference tracker for ongoing measurements of the Linear Collider Time Projection Chamber

Collaboration to determine the achievable momentum resolution of their detector as part of ongoing

research for the International Large Detector (ILD). In this talk, the current state of the hodoscope system as well as results from the first test beam with the SiD tracker sensor will be provided.

Presenter: KRAEMER, Uwe (DESY)

Session Classification: VTX/TRK 2

The AHCAL Tokyo module: alte \cdots

Contribution ID: 220

Type: not specified

The AHCAL Tokyo module: alternative geometry and scintillator

Wednesday, 24 October 2018 10:06 (24 minutes)

Presenter: Mr TSUJI, Naoki (The University of Tokyo)Session Classification: Cal/Muon 3

Design status of E-driven ILC Po

Contribution ID: 221

Type: not specified

Design status of E-driven ILC Positron Source

Tuesday, 23 October 2018 08:30 (30 minutes)

Primary author: Mr NAGOSHI, Hisayasu (Hiroshima University)Presenter: Mr NAGOSHI, Hisayasu (Hiroshima University)Session Classification: Sources 1

E-DrivenTarget Design and it R& \cdots

Contribution ID: 222

Type: not specified

E-DrivenTarget Design and it R&D Status

Tuesday, 23 October 2018 09:00 (30 minutes)

Primary author:OMORI, tsunehiko (KEK)Presenter:OMORI, tsunehiko (KEK)Session Classification:Sources 1

Radiation effect on the target and \cdots

Contribution ID: 223

Type: not specified

Radiation effect on the target and capture devices

Tuesday, 23 October 2018 09:30 (30 minutes)

Primary author:TAKAHASHI, TohruPresenter:TAKAHASHI, TohruSession Classification:Sources 1

Discussion

Contribution ID: 224

Type: not specified

Discussion

Tuesday, 23 October 2018 10:00 (30 minutes)

Session Classification: Sources 1

A Proposal of Tunnel Layout for \cdots

Contribution ID: 225

Type: not specified

A Proposal of Tunnel Layout for Positron Source

Tuesday, 23 October 2018 11:00 (30 minutes)

Primary author: OMORI, tsunehiko (KEK)Presenter: OMORI, tsunehiko (KEK)Session Classification: Sources 2

A Yield calculation for E-Driven I …

Contribution ID: 226

Type: not specified

A Yield calculation for E-Driven ILC Positron Source

Tuesday, 23 October 2018 11:30 (30 minutes)

Primary author: FUKUDA, Masafumi (KEK: High energy accelerator research organization)
Presenter: FUKUDA, Masafumi (KEK: High energy accelerator research organization)
Session Classification: Sources 2

Discussion

Contribution ID: 227

Type: not specified

Discussion

Tuesday, 23 October 2018 12:00 (30 minutes)

Session Classification: Sources 2

Status of material load experimen \cdots

Contribution ID: 228

Type: not specified

Status of material load experiments at MAMI in Mainz

Tuesday, 23 October 2018 14:00 (30 minutes)

Primary author: USHAKOV, Andriy (University of Hamburg)Presenter: USHAKOV, Andriy (University of Hamburg)Session Classification: Sources 3

Status of Target R&D for ···

Contribution ID: 229

Type: not specified

Status of Target R&D for undulator-based e+ source

Tuesday, 23 October 2018 14:30 (30 minutes)

Primary author: RIEMANN, Sabine (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))Presenter: RIEMANN, Sabine (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))Session Classification: Sources 3

A Study of Realistic Undulator Fi

Contribution ID: 230

Type: not specified

A Study of Realistic Undulator Field for Positron Generation

Tuesday, 23 October 2018 15:00 (30 minutes)

Primary author: Mr ALHARBI, Khaled (University of Hamburg)Presenter: Mr ALHARBI, Khaled (University of Hamburg)Session Classification: Sources 3

Optimization of undulator param \cdots

Contribution ID: 231

Type: not specified

Optimization of undulator parameters for 125 GeV drive beam

Tuesday, 23 October 2018 15:30 (30 minutes)

Primary author: Mr FORMELA, Manuel (DESY)
Co-author: MOORTGAT-PICK, Gudrid
Presenter: Mr FORMELA, Manuel (DESY)
Session Classification: Sources 3

A Study of Yield calculation for U $\,\cdots\,$

Contribution ID: 232

Type: not specified

A Study of Yield calculation for Undulator ILC Positron Source

Tuesday, 23 October 2018 16:30 (30 minutes)

Primary author: FUKUDA, Masafumi (KEK: High energy accelerator research organization)
Presenter: FUKUDA, Masafumi (KEK: High energy accelerator research organization)
Session Classification: Sources 4

Polarized Positron Beam R&D at J $\,\cdots\,$

Contribution ID: 233

Type: not specified

Polarized Positron Beam R&D at Jefferson Lab

Tuesday, 23 October 2018 17:00 (30 minutes)

Primary author:GRAMES, Joseph (JLab)Presenter:GRAMES, Joseph (JLab)Session Classification:Sources 4

Discussion

Contribution ID: 234

Type: not specified

Discussion

Tuesday, 23 October 2018 17:30 (30 minutes)

Session Classification: Sources 4

H->bb,cc,gg at ILD at 500 GeV

Contribution ID: 235

Type: not specified

H->bb,cc,gg at ILD at 500 GeV

Wednesday, 24 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: KURATA, Masakazu (KEK) Session Classification: Top/QCD/Loop 2

Analytical modeling of CLIC ene ····

Contribution ID: 236

Type: not specified

Analytical modeling of CLIC energy distributions for CLIC luminosity

Wednesday, 24 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter:YANG, Renjun (LAL)Session Classification:BDS 3

Cryogenic Photoinjector Source f $\,\cdots\,$

Contribution ID: 237

Type: not specified

Cryogenic Photoinjector Source for Linear Colliders

Tuesday, 23 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenter: ROSENZWEIG, James Session Classification: Warm RF 2

PM HOMs measurements in 1.3G ...

Contribution ID: 238

Type: not specified

PM HOMs measurements in 1.3GHz cavities for LCLSD-II

Thursday, 25 October 2018 09:45 (25 minutes)

Primary author: LUNIN, Andrei (Fermilab)Presenter: LUNIN, Andrei (Fermilab)Session Classification: BD&RTML 2 joint with BDS

Welcome and Plans

Contribution ID: 239

Type: not specified

Welcome and Plans

Wednesday, 24 October 2018 14:00 (15 minutes)

Presenters: WHITE, Andy; STANITZKI, Marcel **Session Classification:** SiD meeting

News on KPiX & Tracker

Contribution ID: 240

Type: not specified

News on KPiX & Tracker

Wednesday, 24 October 2018 14:15 (20 minutes)

Presenter: KRAEMER, Uwe (DESY) **Session Classification:** SiD meeting

News on KPiX ECAL

Contribution ID: 241

Type: not specified

News on KPiX ECAL

Wednesday, 24 October 2018 14:35 (20 minutes)

Presenter: BREIDENBACH, Martin (SLAC) **Session Classification:** SiD meeting

Optimization Introduction

Contribution ID: 242

Type: not specified

Optimization Introduction

Wednesday, 24 October 2018 15:10 (10 minutes)

Presenter: STRUBE, Jan (PNNL) **Session Classification:** SiD meeting

UTA PFA studies

Contribution ID: 243

Type: not specified

UTA PFA studies

Wednesday, 24 October 2018 15:25 (15 minutes)

Session Classification: SiD meeting

Hexagons in the HCAL

Contribution ID: 244

Type: not specified

Hexagons in the HCAL

Wednesday, 24 October 2018 14:55 (10 minutes)

Presenters: EIGEN, Gerald (University of Bergen (NO)); EIGEN, Gerald (University of Bergen)

Session Classification: SiD meeting