ILC Accelerator Design & Integration - 2nd DESY Face-to-Face Meeting

Europe/Berlin
DESY

DESY

Hamburg
Description
Review of the Proposal for the ILC Re-baseline for Technical Design Phase 2
Hotel Information
Paper
Synopsis of the Meeting
Webex Information
  • Wednesday, 2 December
    • 08:00 10:30
      Introduction, Questions from Physics and Detector Groups, CFS SemR 4a

      SemR 4a

      DESY

      Hamburg

      Project Managers: Goals of the meeting, Preparation for AAP Review
      SB2009 Physics and Detector Group Report
      CFS Team Presentation: Regional schemes, Drawings and Graphics (EDMS and 3D)

      WebEx connection info
      • 08:00
        Welcome 20m
        Speaker: Helmut Dosch, DESY Director
      • 08:20
        Introduction - Meeting Goals 30m
        Speaker: Project Managers
        Slides
      • 08:50
        Physics and Detector Group - Questions 10m
        Speaker: Dr. Karsten Buesser (DESY)
        Slides
      • 09:00
        CFS 1h 30m
        Speakers: CFS Team , John Andrew Osborne (CERN) , Mr. Victor Kuchler (Fermilab) , Dr. atsushi Enomoto (KEK)
        Slides
    • 10:30 11:00
      Coffee 30m
    • 11:00 13:00
      DR, e- and Availability SemR 4a

      SemR 4a

      DESY

      Hamburg

      If there is a coupled bunch instability or etc, it cannot be ameliorated by going to larger bunch spacing.

      What are the concerns about the apparent complexity of the proposed tunnel layout in the BDS/DR/IR region?

      How much can one rely on the program evaluating the machine availability?

      WebEx connection info
      • 11:00
        DR 50m
        Speakers: Prof. Junji Urakawa (KEK) , Dr. Susanna Guiducci (INFN)
        Slides
      • 11:50
        e- 10m
        (By proxy or webex)
        Speaker: Axel Brachmann (SLAC)
      • 12:00
        Availability 1h
        Issues affecting ML single tunnel availability
        Speakers: Mr. John Carwardine (Argonne) , Prof. Thomas Himel (SLAC)
        Slides
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h
    • 14:00 16:00
      Central Region - e+ and BDS SemR 4a

      SemR 4a

      DESY

      Hamburg

      Low energy operation - How much is the luminosity degraded at beam energies below 150 GeV and on the Z0? What are the expected operation modes?

      Low intensity luminosity strategies - travelling focus; higher beamstrahlung
      How practical is the traveling focus concept, and what studies give confidence in its use in the ILC?

      Three beams in the same tunnel can make installation and maintenance more difficult, slower and more expensive. How is this visualized and described?

      WebEx connection info
      • 14:00
        BDS 1h
        Speakers: Dr. Andrei Seryi (SLAC) , Deepa Angal-Kalinin (STFC Daresbury)
      • 15:00
        e+ 1h
        Speaker: Prof. Jim Clarke (STFC Daresbury Lab)
        Slides
    • 16:00 16:20
      Coffee break 20m
    • 16:30 18:30
      Cavity Gradient SemR 4a

      SemR 4a

      DESY

      Hamburg
      WebEx connection info
    • 20:00 21:00
      Dinner 1h
  • Thursday, 3 December
    • 08:00 10:30
      Linac - (KCS, DRFS), RTML SemR 1

      SemR 1

      DESY

      Hamburg
      webEx connection info
      • 08:00
        KCS 1h
        (by webex)
        Speakers: Chris Adolphsen (SLAC) , Dr. Christopher Nantista (SLAC)
      • 09:00
        DRFS 1h
        Speakers: Dr. Shigeki Fukuda (KEK) , Mr. Tetsuo Shidara (KEK)
      • 10:00
        RTML 30m
        Speaker: Dr. Andrea Latina (CERN)
        Slides
    • 10:30 10:50
      Coffee break 20m
    • 11:00 13:00
      Response to P and D Groups, Costing and Risk SemR 1

      SemR 1

      DESY

      Hamburg
      webex connection info
      • 11:00
        Response to P and D Groups 30m
        Speaker: Prof. Brian Foster (University of Oxford)
        Slides
      • 11:30
        Costing - no-cost version posted 1h
        Speaker: Peter Garbincius (FNAL)
        Slides
      • 12:30
        Risk 30m
        Speakers: Prof. Jim Clarke (STFC Daresbury Lab) , Dr. Marc Ross (FNAL)
        Slides
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h
    • 14:00 16:00
      Review of SB2009 Proposal; Wrap-up SemR 1

      SemR 1

      DESY

      Hamburg
      webex connection info
    • 16:00 17:00
      Final Coffee 1h
    • 17:00 18:30
      Wrap - up - as needed
      Webex connection info
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×